Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Κλείνουν οι αποκρατικοποιήσεις για ΔΕΠΑ, ΔΕΣΦΑ, ΟΠΑΠ, Αφάντου και Κασσιόπη

Ιανουάριος 5th, 2013 by Χρήστος Μίμης

Προβλέπεται να έχουν ολοκληρωθεί εντός του α’ τριμήνου του 2013

Κλείνουν οι αποκρατικοποιήσεις για ΔΕΠΑ, ΔΕΣΦΑ, ΟΠΑΠ, Αφάντου και ΚασσιόπηΟ σχεδιασμός των επόμενων κινήσεων του Ταμείου Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ), τόσο σε βραχυπρόθεσμο όσο και σε μακροπρόθεσμο ορίζοντα, τέθηκε σε σύσκεψη στο υπουργείο Οικονομικών, μεταξύ του υπουργού κ. Γιάννη Στουρνάρα και των επικεφαλής του Ταμείου.

Σύμφωνα με στελέχη του ΤΑΙΠΕΔ στη σύσκεψη εκφράστηκε η βούληση για τις εξής κινήσεις:

• Να έχουν ολοκληρωθεί εντός του α’ τριμήνου οι διαδικασίες σχετικά με τους διαγωνισμούς για ΔΕΠΑ, ΔΕΣΦΑ, ΟΠΑΠ, Αφάντου και Κασσιόπη.

• Να έχουν μεταβιβασθεί στο χαρτοφυλάκιο του ΤΑΙΠΕΔ προς αξιοποίηση 1.000 ακίνητα ως το 2014, από τα οποία τα 40 ακίνητα ως το τέλος του ερχόμενου Μαρτίου.

• Να επιταχυνθούν οι διαδικασίες για την αξιοποίηση των λιμανιών, των μαρίνων και των περιφερειακών αεροδρομίων της χώρας.

• Να επιταχυνθούν οι διαδικασίες για την αξιοποίηση, μέσω sale and lease back, των 34 ακινήτων του Δημοσίου (εκ των οποίων τα έξι στο εξωτερικό) που έχουν περάσει στο ΤΑΙΠΕΔ.

ΔΟΛ

This entry was posted on Σάββατο, Ιανουάριος 5th, 2013 at 14:05 and is filed under ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply