Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- Grebena live GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Ανδρέας Γ. Κουρής: Φυλάκιση 4 ετών με αναστολή και πρόστιμο 11.000 ευρώ

Ιανουάριος 5th, 2013 by Χρήστος Μίμης

Καταδικάστηκε για μη καταβολή ασφαλιστικών εισφορών του ALTER

Ανδρέας Γ. Κουρής: Φυλάκιση 4 ετών με αναστολή και  πρόστιμο 11.000 ευρώΕλεύθερος αφέθηκε την Παρασκευή το βράδι ο εκδότης – επιχειρηματίας Ανδρέας Κουρής μετά την απόφαση που ξέδωσε το Μονομελές Πλημελιοδικείο Αθηνών.  Του επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης τεσσάρων χρόνων με τριετή αναστολή και χρηματικό πρόστιμο 11.000  για την κατηγορία της μης καταβολής ασφαλιστικών εισφορών. Δεν του αναγνωρίσθηκε το ελαφρυντικό πρότερου έντιμου βίου, όπως ζητήθηκε από τον συνήγορό του κ. Θέμη Σοφό.

Ο Ανδρέας Κουρής συνελήφθη την Πέμπτη 3 Ιανουαρίου από αστυνομικούς της Δίωξης οικονομικού εγκλήματος για χρέη περίπου 9 εκατομμυρίων ευρώ του τηλεοπτικού σταθμού ALTER από μη καταβολή ασφαλιστικών εισφορών.

Απολογούμενος ο επιχειρηματίας αρνήθηκε την κατηγορία και τόνισε ότι δεν έχει ποινική ευθύνη για τις οφειλές του σταθμού καθώς ήταν αντιπρόεδρος αλλά όχι εκτελεστικό μέλος της διοίκησης.

Αντίθετη κρίση για τον κατηγορούμενο εξέφρασε στην αγόρευση του ο Εισαγγελέας Έδρας ο οποίος ζήτησε την ενοχή του Ανδρέα Γ. Κουρή επισημαίνοντας ότι δεν νοείται αντιπρόεδρος εταιρίας χωρίς εκτελεστικές αρμοδιότητες.

Οι συνήγοροι υπεράσπισης του Ανδρέα Κουρή τόνισαν στις αγορεύσεις τους ότι δεν προκύπτει δόλος εκ μέρους του, δηλαδή γνώση του για την οφειλή και κακόβουλη μη απόδοση της, επικαλέστηκαν το σχετικό ΦΕΚ για την ίδρυση της εταιρίας σύμφωνα με το οποίο δεν έχει εκτελεστικές αρμοδιότητες ο αντιπρόεδρος της και τόνισαν ότι δεν έχει υπάρξει ποτέ καταδίκη αντιπροέδρου εταιρίας για μη καταβολή εισφορών.

ΔΟΛ

This entry was posted on Σάββατο, Ιανουάριος 5th, 2013 at 00:32 and is filed under ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ - ΔΙΚΑΣΤΙΚΟ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply