Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- Grebena live GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

«Όχι» του ΠΑΟ στο αίτημα του πρίγκιπα για παράταση και απόφαση για μηνύσεις

Ιανουάριος 5th, 2013 by Χρήστος Μίμης

Προβληματισμοί στη διάρκεια του ΔΣ

Παράταση μέχρι τις 8 Ιανουαρίου ζήτησε η πλευρά του Πρίγκιπα Φεϊζάλ Αλ Σαούντ για την καταβολή των 28 εκατ. ευρώ στην ΠΑΕ Παναθηναϊκός. Οι εκπρόσωποι του Φεϊζάλ επικαλέστηκαν τεχνικό πρόβλημα και με μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ζήτησαν παράταση δύο εργάσιμων ημερών με την υπόσχεση πως μέχρι την Τρίτη θα έχει κατατεθεί τα χρήματα για να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες απόκτησης του πλειοψηφικού πακέτου των μετοχών.

Ωστόσο, η ΠΑΕ Παναθηναϊκός αποφάσισε να μην κάνει αποδεκτό το αίτημα του πρίγκιπα για παράταση.

 

«Το Δ.Σ. αποφάσισε να μην γίνει η αύξηση μετοχικού κεφαλαίου των 28 εκατομμυρίων ευρώ και να μην δοθεί παράταση άλλων ημερών στον πρίγκιπα. Το ποσό δεν κατεβλήθη σήμερα και πλέον προχωράμε όπως είχαμε σχεδιάσει. Όλες οι κινήσεις των προηγούμενων ημερών δεν μας έπειθαν ότι η πρόταση είναι σοβαρή. Δώσαμε κάθε δικαίωμα για να καταβληθούν τα χρήματα. Η περιπέτεια των τελευταίων 15 ημερών τελείωσε. Ήρθε ένα ξερό e-mail, το οποίο δεν εξηγούσε λόγους και απλώς έλεγε ότι ζητά παράταση» είπε εξερχόμενος του Δ.Σ. ο Χρήστος Παναγόπουλος.

Να σημειωθεί ότι στις 11 το πρωί είχε ορισθεί ραντεβού των εκπροσώπων της ΠΑΕ Παναθηναϊκός και του Πρίγκιπα σε υποκατάστημα της τράπεζας Πειραιώς έτσι ώστε η πλευρά του Φεϊζάλ να εμφανίσει την επιταγή και να καταθέσει τα 28.000.000 στον λογαριασμό της ΠΑΕ Παναθηναϊκός.

Το «πράσινο» ΔΣ αποφάσισε ομόφωνα να κινηθεί νομικά εναντίον του Βλάσση Τσάκα και όλων των εμπλεκομένων στην υπόθεση. Για τον λόγο αυτό θα συγκεντρώσουν όλα τα στοιχεία για την υπόθεση και θα αρχίσουν τις νομικές ενέργειες που έχουν προαναγγείλει.

Η απόφαση για μηνύσεις και η διαφοροποίηση Δομάζου

Αρκετοί από τους συμβούλους προσήλθαν στη συνεδρίαση με διάθεση να συναινέσουν στο αίτημα των συνεργατών του Σαουδάραβα Πρίγκιπα για παράταση έως τις 8 Ιανουαρίου, όμως όσα συζητήθηκαν στην αίθουσα.

Αρχικώς αναζητήθηκε ο λόγος για τον οποίο η πλευρά του πρίγκιπα ζήτησε την αναβολή. Ο Χρήστος Παναγόπουλος αναφέρθηκε στο ηλεκτρονικό μήνυμα με το οποίο ζητήθηκε η παράταση από την κυρία Μιχοπούλου: «Μας ζητά παράταση και τίποτα παραπάνω».

Στο σημείο αυτό παρενέβη ο Γιάννης Ηρειώτης, λέγοντας ότι «η κυρία Μιχοπούλου δεν μας προσκόμισε κάποια εξουσιοδότηση με την οποία νομιμοποιείται να ζητήσει την παράταση».

Τα μέλη του ΔΣ πείσθηκαν ότι το αίτημα δεν είναι δυνατόν να γίνει αποδεκτό και το καταψήφισαν. Μοναδικός ο οποίος ψήφισε υπέρ της παράτασης ήταν ο Αντωνιάδης, ενώ ο Δομάζος κατέφυγε στο λευκό.

Ο Χρήστος Παναγόπουλος ρώτησε τον Μίμη Δομάζο γιατί αποδέχτηκε την πρόσκληση των συνεργατών του Φεϊζάλ και συμπεριλήφθηκε στη λίστα υπό πρόταση μελών του ΔΣ. «Όχι, δεν είδα κάποιον, ούτε γνωρίζω συγκεκριμένο. Απλώς, θεώρησα ότι αυτή η προοπτική είναι η καλύτερη για τον Παναθηναϊκό και πήγα μαζί της» απάντησε ο «στρατηγός».

Ο Γιάννης Αλαφούζος τόνισε στα μέλη του ΔΣ ότι επιβάλλεται η ΠΑΕ να κινηθεί νομικά εναντίον του Φεϊζάλ και των συνεργατών του. Η τοποθέτηση του βρήκε σύμφωνους όλους τους συμβούλους, πλην του Μίμη Δομάζου, ο οποίος εξέφρασε τις ενστάσεις του.

Ορισμένα μέλη εξέφρασαν την άποψη ότι πίσω από την «κίνηση Φεϊζάλ» βρίσκεται άτομο από την οικογένεια του Παναθηναϊκού. Μετά από συζήτηση, όμως, υπήρξε η κοινή παραδοχή ότι προς το παρόν δεν υπάρχουν αποδείξεις παρά μόνο ενδείξεις για αυτή τη θεωρία.

Μολαταύτα, η «πράσινη» ΠΑΕ θα εξετάσει τον τρόπο με τον οποίο θα κινηθεί νομικά. Ο Γιάννης Αλαφούζος δεν απέκλεισε να καταθέσει και εκείνος προσωπικά μηνύσεις και δεσμεύτηκε να αποκαλύψει τον υποκινητή, εφόσον αυτός υφίσταται.

Δομάζος: «Ο Πρίγκιπας δεν θα κάνει πίσω»

Νωρίτερα ο Μίμης Δομάζος είχε εκφράσει την πεποίθηση πως στο τέλος η πλευρά του Πρίγκιπα Φεϊζάλ θα καταβάλει τα 28 εκατ. ευρώ και θα ολοκληρωθεί η απόκτηση του πλειοψηφικού πακέτου των μετοχών της ΠΑΕ Παναθηναϊκός.

«Μπορεί να δοθεί ακόμα μια ευκαιρία για να τελειώσει το θέμα του πρίγκiπα. Τα εμβάσματα θέλουν δύο μέρες για να μεταβιβαστούν. Εγώ δεν νομίζω πως αυτή η πρόταση θα τελειώσει. Στο τέλος ο Παναθηναϊκός θα βρει τον δρόμο του. Ο πρίγκιπας δεν θα κάνει πίσω. Αν δεν τελειώσουν τα πάντα δεν μπορώ να πω περισσότερα. Σίγουρα θα γίνει κάτι καλό για τον Παναθηναϊκό. Εγώ θέλω να βοηθήσω τον Παναθηναϊκό αλλά κάποιοι άλλοι δεν επιθυμούν να το κάνουν αυτό» είπε με δηλώσεις του στο ραδιοφωνικό σταθμό ΣΠΟΡ FM.

Και συμπλήρωσε:

«Στις 13:00 θα πάμε στο συμβούλιο και θα δούμε τι θα γίνει. Μπορεί να δοθεί ακόμα μια ευκαιρία για να τελειώσει το θέμα αυτό. Δεν έχω μιλήσει με κανέναν από τους 16 που έχουν θέση στο νέο Δ.Σ.

Εκεί όπου πάει ο Παναθηναϊκός θα έχει μεγάλα προβλήματα στην πορεία αν δεν γίνει του πρίγκιπα. Ντρέπομαι που ο Παναθηναϊκός είναι τόσο πίσω από τον Ολυμπιακό. Ποτέ στην ιστορία δεν ήταν 20 βαθμούς πίσω από την κορυφή και από τον πρώτο μήνα να είναι εκτός πρωταθλήματος. Ο Παναθηναϊκός είναι μεγάλος. Δυστυχώς δεν πάνε καλά τα πράγματα. Ο κ. Αλαφούζος προσπαθεί, αλλά δεν μπορεί μόνος του και πρέπει να τον βοηθήσουν. Διαβάζω τα λεφτά που δίνονται για μεταγραφές και τι μεταγραφές πρόκειται να γίνουν και νομίζω κοροϊδεύουν τον κόσμο».

www.in.gr

This entry was posted on Σάββατο, Ιανουάριος 5th, 2013 at 09:23 and is filed under ΑΘΛΗΤΙΚΑ, ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply