ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΑΠΟ ΤΟ ΣΔΟΕ

Στέλεχος πολεοδομίας με καταθέσεις 1 εκατομμυρίου ευρώΜια ακόμη «καραμπινάτη» περίπτωση διαφθοράς υψηλόβαθμου στελέχους του δημόσιου τομέα, αποκαλύφθηκε από το ΣΔΟΕ. Όπως μετέδωσε το βράδυ της Πέμπτης το Mega, στέλεχος πολεοδομίας σε τουριστική περιοχή της Πελοποννήσου που δήλωνε χαμηλά εισοδήματα βρέθηκε με ένα εκατομμύριο ευρώ στο λογαριασμό του. Είχαν προηγηθεί καταγγελίες από κάτοικους της περιοχής για φαινόμενα διαφθοράς στη συγκεκριμένη πολεοδομία.

Το ΣΔΟΕ έκανε έλεγχο στο πόθεν έσχες του υπαλλήλου σε βάθος δεκαετίας, απο τον οποίο προέκυψε στην κατοχή του ποσό ύψους 924.369 ευρώ που κλήθηκε να δικαιολογήσει αλλά δεν δεν μπόρεσε.

Πιο συγκεκριμένα ο υπάλληλος ισχυρίστηκε ότι μεγάλο μέρος τους προήλθε από οικονομικές διευκολύνσεις που είχε κάνει σε φίλους του. Μάλιστα, πολλοί πήγαν σε συμβολαιογράφο και κατέθεσαν ενόρκως επιβεβαιώνοντας τους ισχυρισμούς του. Στη συνέχεια όμως αποκαλύφθηκε οτι οι περισσότεροι από τους “φίλους” ήταν εργολάβοι ή είχαν συναλλαγές με την πολεοδομία.

Το ΣΔΟΕ διαβίβασε το πόρισμά του στον γενικό επιθεωρητή δημόσιας διοίκησης Λέανδρο Ρακιντζή, ο οποίος άσκησε πειθαρχική δίωξη στον υπάλληλο και έστειλε την υπόθεση στον αρμόδιο εισαγγελέα.

Το ΣΔΟΕ συνεχίζει τους ελέγχους στη συγκεκριμένη πολεοδομία ενώ ψάχνει, με βάση καταγγελίες, και δεκάδες άλλες υποθέσεις στις οποίες εμπλέκονται διευθυντές πολεοδομιών, νοσοκομείων και αιρετοί.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.