Τι συζητήθηκε στη σύσκεψη στο υπουργείο Οικονομικών

Μία ποινή για όλους όσους μαζέψουν λιγότερες αποδείξειςΣύσκεψη για το φορολογικό νομοσχέδιο πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Πέμπτης στο υπουργείο Οικονομικών με τη συμμετοχή του υπουργού Οικονομικών κ. Γ. Στουρνάρα, του υφυπουργού Οικονομικών κ. Γ. Μαυραγάνη, του Γενικού Γραμματέα Πληροφοριακών Συστημάτων κ. Χ. Θεοχάρη και του σύμβουλου του κ. Στουρνάρα σε θέματα φορολογίας κ. Ν. Καραβίτη.

Σημειώνεται πως οι κ.κ. Θεοχάρης και Καραβίτης είναι μεταξύ των υποψηφίων για τη θέση του Γενικού Γραμματέα Δημοσίων Εσόδων του υπουργείου Οικονομικών, η ανακοίνωση του οποίου είναι θέμα ημερών.

Στη σημερινή σύσκεψη εξετάστηκαν λεπτομέρειες σχετικά με το καθεστώς των αποδείξεων το οποίο θα είναι απλό και το πέναλτι για τις λειψές αποδείξεις θα είναι μία ποινή για όσους θα μαζέψουν λιγότερες. Ακόμη εξετάστηκαν ζητήματα σχετικά με τη φορολογική συμμόρφωση, τα έσοδα από την φορολογία κεφαλαίου, την αγορά καυσίμων και άλλα επίκαιρα θέματα.

Σημειώνεται πως το νέο φορολογικό νομοσχέδιο αναμένεται να ψηφιστεί από την Ολομέλεια της Βουλής έως τις 11 Ιανουαρίου.

Σιωμόπουλος Ντίνος

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.