Είχε αναμιχθεί στην προμήθεια των στολών επισήμων, αθλητών και κριτών των ολυμπιακών αγώνων

«Σκάνδαλο και στο 2004» από τον πρωταγωνιστή της υπεξαίρεσης στον ΕΟΤΛόγω του πρωταγωνιστή του σκανδάλου του ΕΟΤ λίγο έλειψε επίσημοι, κριτές και αθλητές να εμφανίζονταν…γυμνοί στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας το 2004. Ο 39χρονος ήδη προφυλακισμένος για την υπεξαίρεση των 147.000 ευρώ από τον ΕΟΤ, είχε υποχρεωθεί σε παραίτηση και από την «Αθήνα 2004» όπου μάλιστα «ξυλοκοπήθηκε» από προϊσταμένους του γιατί φέρεται να προχωρούσε σε παράτυπες συνεννοήσεις για τις προμήθειες των στολών των Αγώνων ύψους περίπου 2,2 εκ ευρώ. Σημειώνεται ότι όπως έχει ήδη αποκαλύψει «το Βήμα» ο πρώην ειδικός γραμματέας του ΕΟΤ πριν από έναν χρόνο είχε υποχρεωθεί σε παραίτηση και από την εκκλησιαστική φιλανθρωπική οργάνωση «Αποστολή» ύστερα και από εισήγηση του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου.

Νέα στοιχεία για τα έργα και τις ημέρες του 39χρονου Κώστα Βασιλάκου, αποκαλύπτονται τα τελευταία 24ωρα. Με νέο σημείο αναφοράς για τις ύποπτες ενέργειές του κατά την συμμετοχή του στον «Αθήνα 2004».

Όπως προέκυψε πριν από δέκα ημέρες, από την έρευνα της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ. ΑΣ, ο 39χρονος που ήταν ειδικός σύμβουλος του πρώην γενικού γραμματέα του ΕΟΤ κ. Νίκου Καραχάλιου είχε παραλάβει παρατύπως τα μπλοκ επιταγών του Οργανισμού με πρόσχημα εσωτερικό έλεγχο. Στη συνέχεια, με τέσσερις ακόμη συνεργούς του πλαστογράφησε μια επιταγή προκειμένου να εισπράξει 147.000 ευρώ με πρόσχημα την καταβολή μιας «οφειλής» του ΕΟΤ σε ξενοδοχειακό συγκρότημα της Σύρου. Ακόμη από την περαιτέρω έρευνα προέκυψε ότι ο ίδιος άνθρωπος είχε απομακρυνθεί και από την ΜΚΟ «Αποστολή» της εκκλησίας, όπου απασχολείτο από τα τέλη του 2011 έως τον Μάιο του 2012. Στον 39χρονο αποδόθηκε ότι επιχειρούσε να δημιουργήσει έναν «προσωπικό μηχανισμό» μέσα στην εκκλησιαστική οργάνωση «Αποστολή», ότι προχωρούσε σε ύποπτες και αυθαίρετες ενέργειες και συμπεριφερόταν σαν ένα «ιερό» golden boy. Η «σταγόνα» που έκανε το ποτήρι να ξεχειλίσει για την Αρχιεπισκοπή Αθηνών φέρεται ότι ήταν ο τρόπος που χειρίστηκε το θέμα της λειτουργίας του Καρελλείου Ιδρύματος, μιας Μονάδας Αντιμετώπισης της Νόσου Αλτσχάιμερ και συναφών παθήσεων.

Σύμφωνα, λοιπόν, με τα νεώτερα στοιχεία ο κ. Βασιλάκος είχε προσληφθεί στην Διεύθυνση Διοικητικών Υπηρεσιών, στο Τμήμα Προσωπικού και στο αρμόδιο γραφείο για την προμήθεια των στολών των Ολυμπιακών Αγώνων τον Ιανουάριο του 2002. Στο γραφείο αυτό απασχολείτο εκτός του κ. Βασιλάκου και ένας ακόμη έμπειρος υπάλληλος με προϋπηρεσία σε υφαντουργία της Αχαΐας. Τότε λοιπόν είχε προκηρυχθεί ένας μειοδοτικός διαγωνισμός για την προμήθεια στολών όπου συμμετείχαν συνολικά επτά εταιρείες οι οποίες θα υλοποιούσαν απλώς την πρόταση μιας σχεδιάστριας μόδας από την Γαλλία.

Όπως αναφέρει σήμερα υπηρεσιακός παράγοντας «ο κ. Βασιλάκος φέρεται να είχε άτυπες επαφές με εκπρόσωπους μιας υποψήφιας γνωστής εταιρείας ρούχων της οποίας ο ιδιοκτήτης συνελήφθη προσφάτως για χρέη προς το δημόσιο. Ο κ. Βασιλάκος πληροφορηθήκαμε ότι έδινε διαβεβαιώσεις πως θα κατηύθυνε αυτός τον διαγωνισμό όπου ήθελε. Ξαφνικά μας πρόβαλε βέτο ώστε στον διαγωνισμό να μην μετρήσει μόνο η οικονομική προσφορά αλλά κατά 75% κάποια υποτιθέμενα ποιοτικά κριτήρια των προσφορών των εταιρειών. Ετσι ώστε να βρει πιθανόν τρόπο να διευκολύνει συγκεκριμένα άτομα. Αυτό εξόργισε τους προϊσταμένους του γραφείου αφού «μπλόκαρε» την διαδικασία. Η κατάσταση έφτασε στα άκρα και μάλιστα ένας από τους προϊσταμένους του εξοργίσθηκε από τις ενέργειές του και τον ξυλοκόπησε μέσα στα γραφεία του “Αθήνα 2004”. Τον διαγωνισμό για τις στολές κέρδισε μια ελληνική εταιρεία από την Καβάλα. Σύμφωνα με τον σχεδιασμό μας ο εν λόγω άνθρωπος θα ανελάμβανε και τις υπόλοιπες προμήθειες ρούχων για τους Ολυμπιακούς Αγώνων της Αθήνας. Όμως μετά από την ιστορία με τις στολές υποχρεώθηκε σε παραίτηση…»

 

Λαμπρόπουλος Βασίλης Γ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.