Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- Grebena live GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Πώς θα εξαφανίσουμε τους λεκέδες από κρασί

Ιανουάριος 4th, 2013 by Χρήστος Μίμης

Η άμεση επέμβαση είναι το κλειδί για τον αποτελεσματικό καθαρισμό

Πώς θα εξαφανίσουμε τους λεκέδες από κρασί Αν έπεσε κόκκινο κρασί στο καλό τραπεζομάντιλο -ή σε κάποιο ρούχο- δεν βιαζόμαστε να το πετάξουμε! Απλά έχουμε στο μυαλό μας ότι πρέπει να δράσουμε γρήγορα. Όσο περισσότερο αργήσουμε να επέμβουμε, τόσο πιο δύσκολο θα γίνει να εξαφανιστεί ο ενοχλητικός λεκές.

Διαβάστε τι μπορείτε να κάνετε για να εξαφανίσετε το λεκέ…

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνουμε είναι να ταμπονάρουμε το λεκέ με αρκετό χαρτί κουζίνας και να ελέγξουμε τις οδηγίες πλυσίματος του λερωμένου κομματιού.

Αν το ύφασμα που λερώθηκε ανήκει στην κατηγορία εκείνων που επιδέχονται μόνο στεγνό καθάρισμα δεν κάνουμε τίποτα άλλο και τρέχουμε όσο πιο γρήγορα μπορούμε στο καθαριστήριο. Η οποιαδήποτε επέμβαση -κυρίως με νερό- σε τέτοιου είδους περιπτώσεις, μόνο προβλήματα μπορεί να δημιουργήσει.

Αναμειγνύουμε σε ένα μικρό μπολ ένα κουταλάκι γλυκού απορρυπαντικό πλυντηρίου (ή πιάτων) με μία κούπα υπεροξειδίου του άνθρακα -κοινώς οξυζενέ- και βουτάμε σε αυτό ένα καθαρό σφουγγάρι. Μισό-στραγγίζουμε και πατάμε απαλά επάνω στο λεκέ.

Σε περίπτωση που ο λεκές είναι μικρός και δεν έχουμε ποτίσει το κάτω μέρος του υφάσματος, βάζουμε γρήγορα μια στεγνή πετσέτα από κάτω για να προλάβεις τα χειρότερα.

Μετά -και εφόσον το επιτρέπουν οι οδηγίες- πλένουμε το τραπεζομάντιλο ή το ρούχο στο πλυντήριο, ή απαλά στο χέρι με απορρυπαντικό για τα πιάτα, σε αντίθετη περίπτωση.

Αν πάλι είναι το χαλί που λερώθηκε, ακολουθούμε και πάλι την ίδια πρακτική με τη διαφορά ότι -προφανώς- δεν θα προχωρήσουμε στα βήματα περί πλυντηρίου!

 

womenonly.gr

This entry was posted on Παρασκευή, Ιανουάριος 4th, 2013 at 21:53 and is filed under ΓΥΝΑΙΚΑ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply