http://p-nstatic.doldigital.net/taneawebstatic/06D6AC2D998469E4F973804939ABB905.jpg Χάνει το αξίωμά του περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Παναγιώτης Ψωμιάδης, αφού ο Άρειος Πάγος απέρριψε οριστικά την προσφυγή του για την καταδίκη του σε φυλάκιση 12 μηνών με αναστολή, για παράβαση καθήκοντος στην υπόθεση μείωσης προστίμου σε πρατηριούχο υγρών καυσίμων.

Το Σάββατο στις 12 το μεσημέρη συνεδριάζει η παράταξη προκειμένου να εκλέξει το νέο περιφερειάρχη.

Ο αντιπεριφερειαρχης, Αποστολος Τζιτζικώστας, δήλωσε «παρών» σε αυτή την ώρα, επισημαίνοντας ότι η υποψηφιότητά του στη περιφέρεια συμβάλει στην προοπτική για την ενότητα.

Διευκρίνισε ότι είναι δεδομένη η συμπαράστασή του στον Παναγιώτη Ψωμιάδη και ευχήθηκε να δικαιωθεί σύντομα.

Η ανακοίνωση της Περιφέρειας αναφέρει ότι σύμφωνα με το άρθρο 162 του Ν. 3852/2010, ξεκινούν οι διεργασίες για την εκλογή νέου Περιφερειάρχη. Υπεύθυνος για τη διεξαγωγή της όλης διαδικασίας σύμφωνα με το παραπάνω άρθρο, είναι ο πλειοψηφήσας του συνδυασμού και νυν αναπληρωτής Περιφερειάρχης, Διονύσης Ψωμιάδης, αδερφός του Παναγιώτη Ψμιάδη.

Η εκλογή του νέου Περιφερειάρχη θα διεξαχθεί το Σάββατο 5 Ιανουαρίου 2013 και ώρα 12 το μεσημέρι στην αίθουσα συνεδριάσεων του Περιφερειακού Συμβουλίου (Βασ. Όλγας 198).

Συνολικά 50 μέλη του Περιφερειακού Συμβουλίου της πλειοψηφούσας παράταξης «Δύναμη για την Κεντρική Μακεδονία»(οι 43 περιφερειακοί σύμβουλοι με τους επτά εκλεγμένους χωρικούς αντιπεριφερειάρχες) θα μπορούν να καταθέσουν υποψηφιότητα για τη θέση του νέου περιφερειάρχη.

Την Κυριακή 6 Ιανουαρίου έχει οριστεί ειδική συνεδρίαση για την εκλογή του προέδρου και του προεδρείου του Περιφερειακού Συμβουλίου και της Οικονομικής Επιτροπής, ενώ τη Δευτέρα υπάρχει η εκλογή προέδρου και μελών της Μητροπολιτικής Επιτροπής Θεσσαλονίκης.

ΕΘΝΟΣ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.