Για τη διερεύνηση των αιτιών του θανάσιμου τραυματισμού του 38χρονου Ν. Καραστογιάννη την ώρα της δουλειάς του

Τη συγκρότηση επιτροπής που θα διερευνήσει τα αίτια του εργατικού ατυχήματος στο Νότιο Πεδίο, από το οποίο βρήκε τραγικό θάνατο ο 38χρονος εργαζόμενος Νικόλαος Καραστογιάννης, αποφάσισε η διοίκηση της ΔΕΗ.

Με επίσημη ανακοίνωσή της η ΔΕΗ υπογραμμίζει: «Τη συγκρότηση επιτροπής αποτελούμενη από στελέχη της ΔΕΗ αποφάσισε η Διοίκηση της Επιχείρησης, προκειμένου να διερευνηθούν τα αίτια του θανάσιμου τραυματισμού του Νικόλαου Καραστογιάννη, 38 χρονών, τεχνίτη Ορυχείων, που σημειώθηκε κατά τη διάρκεια εργασιών εκσκαφής στο Ορυχείο του Νότιου Πεδίου στις 27.12.2012 και ώρα περίπου 3:10 πμ.
Σχετικά με τα αίτια του θανάσιμου τραυματισμού διενεργούν έρευνες οι αρμόδιες Αρχές, ενώ από την πρώτη στιγμή του συμβάντος υπήρξε άμεση κινητοποίηση των συναδέλφων του και της Επιχείρησης για τη μεταφορά του αρχικά στο Μποδοσάκειο Πτολεμαϊδας και στη συνέχεια στο Νοσοκομείο Παπαγεωργίου Θεσσαλονίκης.
Στην οικογένεια του άτυχου συναδέλφου εκφράζουμε τη βαθύτατη θλίψη μας και τα θερμά συλλυπητήρια όλων των εργαζομένων στην Επιχείρηση».

Την ώρα λοιπόν που οι εργαζόμενοι θρηνούν άλλον έναν συνάδελφό τους, ο οποίος προστίθεται στη μακρά λίστα των εργατικών ατυχημάτων, η επιτροπή συστήνει άλλη μία …επιτροπή, κατά μία πάγια και συνήθη διαδικασία. Το αγωνιώδες ερώτημα όλων είναι αν θα δοθούν απαντήσεις στα αναρίθμητα «γιατί» ή μήπως μετά από μία τυπική διαδικασία η υπόθεση θα κλείσει, χωρίς να αποδοθούν ευθύνες.

Πάντως, να σημειωθεί ότι όλες οι αρμόδιες υπηρεσίες που διερευνούν την υπόθεση αναμένουν το πόρισμα του ιατροδικαστή.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο ιατροδικαστής που πραγματοποίησε τη νεκροψία – νεκροτομή δεν συνέταξε ακόμη την ιατροδικαστική έκθεση. Αυτή η έκθεση αναμένεται να αποτελέσει οδηγό στις περαιτέρω έρευνες, γι’ αυτό και την περιμένουν με ενδιαφέρουν η Επιθεώρηση Μεταλλείων, η διεύθυνση Υγιεινής και Ασφάλειας Εργασίας των ορυχείων και η συγκροτηθείσα επιτροπή της ΔΕΗ. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι σύμφωνα με τις πρώτες ενδείξεις από την ιατροδικαστική εξέταση, το θανατηφόρο χτύπημα στο κεφάλι του 38χρονου δεν προήλθε από μεταλλικό αντικείμενο, λοστάρι ή άλλο αντικείμενο από σίδερο, αλλά μάλλον προήλθε από όγκο μάργας ή λιγνίτη που έπεσε από μεγάλο ύψος. Αυτό συνάγεται τουλάχιστον από τα χαρακτηριστικά του τραύματος στο κεφάλι, το οποίο αποδείχτηκε θανατηφόρο.

Η Επιτροπή της ΔΕΗ που ανακοινώθηκε από τη διοίκηση της επιχείρησης θα είναι τριμελής και θα αποτελείται: από τον Βοηθό Διευθυντή Ορυχείων, από έναν δεύτερο Βοηθό Διευθυντή και από έναν εκπρόσωπο εργαζομένων που θα ορίσει η ΓΕΝΟΠ.

Τέλος να σημειωθεί ότι το θύμα βρέθηκε ξαπλωμένος ανάσκελα στο έδαφος, δίπλα στις ερπύστριες του μοιραίου εκσκαφέα, με σοβαρό τραύμα στο κεφάλι και σε κωματώδη κατάσταση. Ένα 48ωρο αργότερα ο Ν. Καραστογιάννης εξέπνευσε στην εντατική μονάδα του νοσοκομείου «Παπαγεωργίου» της Θεσσαλονίκης.

ΧΡΗΣΤΟΣ ΒΗΤΤΑΣ στον ΠΤΟΛΕΜΑΙΟ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.