Το Δημοτικό Συμβούλιο Γρεβενών στη συνεδρίαση της 28ης Δεκεμβρίου 2012 εξέδωσε το παρακάτω ψήφισμα:

Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι του  Δήμου Γρεβενών συμπαραστέκονται και ενισχύουν τις καταγγελίες των γιατρών του Νοσοκομείου Γρεβενών. Είμαστε βέβαιοι ότι, εκφράζουμε την κοινή αντίληψη όλων των κατοίκων του Δήμου Γρεβενών και απαιτούμε να μη μετακινηθεί ούτε ένας γιατρός, από το Νοσοκομείο Γρεβενών στο Νοσοκομείο Πτολεμαϊδας προς κάλυψη προγραμμάτων εφημεριών.

Είμαστε αντίθετοι με την πολιτική, που χωρίς συναίνεση τόσο των γιατρών όσο και της ιατρικής υπηρεσίας του Νοσοκομείου, μπορεί να μετακινεί το προσωπικό αποδυναμώνοντας τις ήδη υποστελεχωμένες κλινικές.

Είμαστε αντίθετοι στην υποβάθμιση και συρρίκνωση των νοσοκομείων. Η ιδιαίτερη γεωμορφολογία της περιοχής, η οικονομική κατάσταση και η τουριστική ανάπτυξη (Χιονοδρομικό Κέντρο κ.α.) και κυρίως η διατήρηση ενός ικανοποιητικού επιπέδου παρεχόμενης υγείας στους κατοίκους επιβάλλουν διατήρηση και περαιτέρω ανάπτυξη του Νοσοκομείου Γρεβενών, ως ανεξάρτηση νοσοκομειακή μονάδα.

Είμαστε υπέρ της διατήρησης της διοικητικής αυτοτέλειας του Νοσοκομείου Γρεβενών.

Είμαστε υπέρ της ενίσχυσης του προσωπικού του Νοσοκομείου Γρεβενών με νέες προσλήψεις γιατρών, ώστε να λυθούν τα προβλήματα, να αυξηθούν οι παροχές προς του κατοίκους της περιφέρειάς μας καθώς και να ενισχυθεί και να βελτιωθεί η λειτουργικότητά του.

Ως Δημοτικοί Σύμβουλοι του Δήμου Γρεβενών και κάτοικοι της Περιφερειακής Ενότητας Γρεβενών πρέπει ν’ αναλογισθούμε τις ευθύνες και τα δικαιώματά μας, να μην είμαστε ουραγοί στις εξελίξεις ούτε παρατηρητές αλλά όλοι μαζί να αγωνιστούμε για το δικαίωμα στην υγεία.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.