Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- Grebena live GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Έρχονται «καμπάνες» για 14.000 Έλληνες που βγάζανε λεφτά στο εξωτερικό

Ιανουάριος 3rd, 2013 by Χρήστος Μίμης

Τρέχουν τώρα στην εφορία για να δικαιολογήσουν τα εμβάσματα

http://img.protothema.gr/A301E1FD1391E67150D7B67222BA8DEF.jpgΠανικό σε χιλιάδες επιχειρηματίες και πρώην “μεγαλόσχημους” που έβγαζαν λεφτά στο εξωτερικό τα τελευταία τρία χρόνια της κρίσης έχουν προκαλέσει τα «ραβασάκια» της εφορίας που τους ενημερώνουν ότι εντοπίστηκαν να διακινούν μεγάλα κεφάλαια που δεν δικαιολογούνται από τα εισοδήματά τους. Ήδη πολλοί έχουν ελεγχθεί από το ΣΔΟΕ και … για να προλάβουν τα χειρότερα, σπεύδουν μαζικά για να καταθέσουν τροποποιητικές δηλώσεις φόρου εισοδήματος για να «καλύψουν» το εισόδημα που δεν μπορούν να δικαιολογήσουν.

Σε καλύτερη “μοίρα” φαίνεται να βρίσκονται οι επιχειρηματίες που τρέχουν να συμπληρώσουν ειδική αίτηση στο διαδίκτυο για να αποδείξουν ότι τα λεφτά που έστελναν έξω δεν ήταν δικά τους χρήματα αλλά της εταιρίας τους που εμβάσθηκαν για να πληρωθούν εμπορικές συναλλαγές τους στο εξωτερικό.

Οσοι όμως δεν μπορέσουν να δικαιολογήσουν τελικώς τα ποσά αυτά, κινδυνεύουν να υποστούν τις κυρώσεις για ξέπλυμα μαύρου χρήματος, που ισοδυναμούν με βαριά αναδρομική φορολόγηση σαν μη δηλωθέντα εισοδήματα.

Υπενθυμίζεται ότι το υπουργείο Οικονομικών χρησιμοποίησε στοιχεία των εμπορικών τραπεζών για τις καταθέσεις στο εξωτερικό 54.000 Ελλήνων, ενώ περίπου 14.000 κλήθηκαν να δώσουν εξηγήσεις γιατί τα χρήματα που βγάζανε δεν μπορούν να δικαιολογηθούν από τα χαμηλά εισοδήματα που δηλώνανε στην εφορία την τελευταία δεκαετία.

Κωστής Πλάντζος

This entry was posted on Πέμπτη, Ιανουάριος 3rd, 2013 at 13:11 and is filed under ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ - ΔΙΚΑΣΤΙΚΟ, ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply