Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- Grebena live GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Η Football League αποζημιώνει το Νίκο Ξηροκώστα!

Ιανουάριος 1st, 2013 by Χρήστος Μίμης

Το ποσό των 400.000 ευρώ καλείται να πληρώσει η Ένωση Β’-Γ’ Εθνικής στον άτυχο οπαδό της ΑΕΚ, Νίκο Ξηροκώστα, που έμεινε ανάπηρος το 1995 στο γήπεδο του Άρη

Η Football League αποζημιώνει το Νίκο Ξηροκώστα!Ο Νίκος Ξηροκώστας είχε υποστεί στις 10 Σεπτεμβρίου 1995 συντριπτικό χτύπημα στην σπονδυλική στήλη από κιγκλίδωμα που υποχώρησε στο ματς του Άρη με την ΑΕΚ στη Θεσσαλονίκη και από τότε κινείται με αναπηρικό καροτσάκι.

Σε εκείνο το ματς, χιλιάδες οπαδοί της ΑΕΚ είχαν στριμωχτεί σε κομμάτι της εξέδρας που δεν τους χώραγε και έτσι συνέβη το μοιραίο. Όπως προέκυψε, το γήπεδο Xαριλάου είχε κριθεί ακατάλληλο και είχε δοθεί διορία για επισκευές που έληγε τέσσερις μέρες πριν το παιχνίδι.

Μετά το συμβάν, ο Ξηροκώστας προσέφυγε στα δικαστήρια ζητώντας αποζημίωση από την τότε ΕΠΑΕ και 17 χρόνια μετά έχει στα χέρια του την τελεσίδικη απόφαση, η οποία τον δικαιώνει και του επιδικάζει το ποσό των 400.000 ευρώ. Το πόσο αυτό καλείται να πληρώσει η Ένωση Β’-Γ’ Εθνικής, καθώς σύμφωνα με το νόμο του 2006 με τον οποίο ιδρυόταν και θεσμοθετούνταν η Σούπερ Λίγκα, όλα τα χρέη της –πρώην πλέον- ΕΠΑΕ (που διοργάνωνε μέχρι τότε το πρωτάθλημα) μεταφέρονταν στην Ένωση Β’-Γ’ Εθνικής. Έχει συμφωνηθεί ωστόσο, ότι η Σούπερ Λίγκα θα δίνει σε ετήσια βάση χρήματα στην Football League για να την εξόφληση εκείνων των χρεών.

Η Ένωση Β’-Γ’ Εθνικής, εξάλλου, έχει ζητήσει από την ΑΕΚ και τον Άρη να καλύψουν το ποσό της αποζημίωσης, ωστόσο οι δύο ΠΑΕ δηλώνουν αδυναμία να καταβάλουν ένα τέτοιο ποσό. Έτσι στη Football League αποφάσισαν να πληρώσουν την επιδικασθείσα αποζημίωση σε δόσεις που θα οριστούν.

 

www.sport-fm.gr

This entry was posted on Τρίτη, Ιανουάριος 1st, 2013 at 08:01 and is filed under Super League, ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ - ΔΙΚΑΣΤΙΚΟ, ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply