Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- Grebena live GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Ποιες είναι οι εξαδέλφες του Γ. Παπακωνσταντίνου

Δεκέμβριος 29th, 2012 by Χρήστος Μίμης

Οι κόρες του εκλιπόντος πρώην υπουργού Μιχάλη Παπακωνσταντίνου είναι δραστήριες δικηγόροι

Ποιες είναι οι εξαδέλφες του Γ. ΠαπακωνσταντίνουΟ εκλιπών πρώην υπουργός της κυβέρνησης Κ. Μητσοτάκη, Μιχάλης Παπακωνσταντίνου, σύστησε σύμφωνα με πληροφορίες τον πρώην υπουργό και ανιψιό του Γ. Παπακωνσταντίνου στον Κ. Σημίτη και ουσιαστικά τον εισήγαγε πανηγυρικά στην πολιτική.

Η εμπλοκή των δυο θυγατέρων του εκλιπόντος υπουργού της Ν.Δ, της Ελένης και της Μαρίνας Παπακωνσταντίνου και των συζύγων τους (Α. Ροσσώνη και Σ. Σικιαρίδη) με τους λογαριασμούς τους στη λίστα Λαγκάρντ έμελλε να τον οδηγήσει στη μέση μιας πολιτικής θύελλας με σκοτεινό μέλλον. Ποιες είναι όμως οι γυναίκες, δικηγόροι στο επάγγελμα, που βρέθηκαν στο επίκεντρο μιας πολιτικής και δικαστικής θύελλας;

Η κ. Ελένη Παπακωνσταντίνου, κόρη του Μιχάλη και της όμορφης Τάσας Παπακωνσταντίνου, είναι σήμερα 54 χρόνων, δραστήρια δικηγόρος αλλά και μέλος του Συμβουλίου Εμπειρογνωμόνων του Ταμείου Αποκρατικοποιήσεων (ΤΑΙΠΕΔ). Τη θέση αυτή κατέλαβε τον Φεβρουάριο 2012 αντικαθιστώντας το μέλος της Ένωσης Ελληνικών Τραπεζών. Σπούδασε νομικά στο London School of Economics και έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στο Harvard των ΗΠΑ. Διετέλεσε μάλιστα και Πρόεδρος των αποφοίτων του επώνυμου αμερικανικού πανεπιστημίου. Δούλεψε για κάποιο διάστημα και ως δικηγόρος στη Νέα Υόρκη, αφού ήταν μέλος του εκεί δικηγορικού συλλόγου. Απέκτησε και διδακτορικό από το Ελεύθερο Πανεπιστήμιο των Βρυξελλών. Εδώ και χρόνια, πάντως διατηρεί γραφείο στην Αθήνα και έχει διατελέσει νομικός σύμβουλος μεγάλων εταιρειών, όπως της Toyota, Philip Morris/Παπαστράτος, Swarowski, μέλος του ΔΣ της KRAFT FOOD HELLAS κ.λ.π. Διετέλεσε επίσης μέλος του ΔΣ του ΕΛΙΑΜΕΠ και συνεργάστηκε στενά με προσωπικότητες της πολιτικής και δημοσιογραφικής κοινότητας, όπως τους Βερέμη, Βουρλούμη. Δαυίδ και άλλους. Εκεί προωθούσε και δράσεις μη κυβερνητικών οργανώσεων, που είχαν σχέση και με την Παιδεία αλλά και την εξωτερική πολιτική. Εκεί λέγεται ότι γνώρισε και τον πρώην πρωθυπουργό κ. Γ. Παπανδρέου. Εντοπίζεται, πάντως και ως μέλος του ΔΣ της S&Β Βιομηχανικά Ορυκτά, του Οδυσσέα Κυριακόπουλου, με τα γνωστά περιβαλλοντικά θέματα στη Μήλο. Παντρεύτηκε με τον Σιμεών Σικιαρίδη, της γνωστής οικογένειας με το Ίδρυμα, το οποίο σήμερα κινδυνεύει με κλείσιμο, λόγω έλλειψης πόρων. Ο σύζυγος της είναι εξειδικευμένος νομικός στο δίκαιο της εξαγοράς και συγχώνευσης εταιριών.

Η αδελφή της Μαρίνα Παπακωνσταντίνου, 52 χρόνων, είναι επίσης δικηγόρος. Και αυτή έκανε μεταπτυχιακά σε βρετανικό πανεπιστήμιο. Σπούδασε στη Νομική Θράκης και επέλεξε μάλλον πιο χαμηλό προφίλ από εκείνο της αδελφής της. Παντρεύτηκε με τον πολιτικό μηχανικό Ανδρέα Ροσσώνη. Οι δυο κόρες μεγάλωσαν σε ένα περιβάλλον μιας αγαπημένης οικογένειας, αφού το ζεύγος Μιχάλη και Τάσας Παπακωνσταντίνου ολοκλήρωσε τον κοινό τους βίο σε κλίμα σπάνιας συνεννόησης.

This entry was posted on Σάββατο, Δεκέμβριος 29th, 2012 at 16:41 and is filed under ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ - ΔΙΚΑΣΤΙΚΟ, ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΗ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply