Φτάνουν τους 3,8 και 3,4 βαθμούς αντίστοιχα

Ασθενείς σεισμοί σε Πάτρα και ΦλώριναΑσθενής σεισμικές δονήσεις πλήττουν σήμερα την Πάτρα και τη Φλώρινα. Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Αστεροσκοπείου Αθηνών, στην Πάτρα η μεγαλύτερη δόνηση είχε μέγεθος 3,8 βαθμών, ενώ ο Σεισμολογικός σταθμός του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου, καταγράφει σεισμό 3,4 βαθμών στη Φλώρινα.

Πάτρα

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία Πατρών, από τις μικρές σεισμικές δονήσεις που σημειώθηκαν τις πρώτες πρωινές ώρες της Παρασκευής και οι οποίες είχαν ως επίκεντρο την περιοχή ‘Ανω Καστρίτσι, έξι χιλιόμετρα ανατολικά της Πάτρας, δεν σημειώθηκαν ζημιές.

Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Αστεροσκοπείου Αθηνών, η μεγαλύτερη σεισμική δόνηση σημειώθηκε στην 1.20 τα ξημερώματα.

Στη συνέχεια ακολούθησαν και άλλες δονήσεις, που είχαν όμως μικρότερο μέγεθος. Σύμφωνα πάντα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο, στην περιοχή καταγράφεται μια μικρή σεισμική δραστηριότητα και το φαινόμενο παρακολουθείται.

Φλώρινα

Παράλληλα, μικρού μεγέθους σεισμός καταγράφηκε το πρωί της Παρασκευής και στην Φλώρινα.

Σύμφωνα με το Σεισμολογικό σταθμό του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου, ο σεισμός μεγέθους 3,4 βαθμών, καταγράφηκε στις 7:50, με επίκεντρο δύο χιλιόμετρα βόρεια της Φλώρινας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.