Σε κρίσιμη κατάσταση μεταφέρθηκε 38χρονος εργαζόμενος σε νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης

Ένα νέο εργατικό ατύχημα σημειώθηκε χθες τα ξημερώματα στον εκσκαφέα Ε3 στο Ορυχείο Νοτίου Πεδίου της ΔΕΗ, κάτω από αδιευκρίνιστες μέχρι στιγμής συνθήκες.

Συγκεκριμένα, σοβαρά τραυματισμένος εντοπίστηκε στις 3.20 χθες τα ξημερώματα ένας 38χρονος εργαζόμενος, ο Ν.Κ. από τον Κόμανο Εορδαίας, που είχε προσληφθεί το 2010 στη ΔΕΗ και εργαζόταν ως κουμανταδόρος στον Ε3 του Νοτίου Πεδίου, καθώς βρέθηκε τα ξημερώματα από συναδέλφους του σοβαρά τραυματισμένος στο κεφάλι.

Αμέσως μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο της ΔΕΗ στο Μποδοσάκειο νοσοκομείο Πτολεμαΐδας, όπου μετά την παροχή πρώτων βοηθειών εισήχθη λόγω της κρισιμότητας της κατάστασής του στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του νοσοκομείου, ενώ στις 10 το πρωί διακομίστηκε διασωληνομένος, λόγω των σοβαρών κρανιοεγκαφαλικών κακώσεων που έφερε, στο νοσοκομείο “Παπαγεωργίου” της Θεσσαλονίκης,

Το ατυχές περιστατικό εικάζεται ότι σημειώθηκε μεταξύ μετά τις 3 τα ξημερώματα, καθώς είχε επικοινωνήσει προηγουμένως με τον χειριστή του μηχανήματος, ενώ όταν το μηχάνημα ξεκίνησε να “κάνει πορεία” ο κουμανταδόρος δεν απαντούσε στις εκκλήσεις του χειριστή του εκσκαφέα και αναζητήθηκε από συναδέλφους του, οι οποίοι τον εντόπισαν τραυματισμένο και πεσμένο στις ερπύστριες του μηχανήματος.

Σημειώνεται ότι η κατάστασή του χαρακτηριζόταν από τους γιατρούς του Μποδοσάκειου εξαιρετικά σοβαρή.

«Για ένα πολύ σοβαρό εργατικό ατύχημα που καταδεικνύει την επικινδυνότητα των συνθηκών εργασίας στην πρώτη γραμμή της παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας», έκανε λόγο ο πρόεδρος του Σωματείου Ενέργειας/ΔΕΗ «Σπάρτακος» μιλώντας στον «Π» και τόνισε τη σημαντικότητα της λήψης μέτρων ασφάλειας και προστασίας από τους εργαζόμενους, «γιατί τίποτε δεν αξίζει περισσότερο από την ανθρώπινη ζωή».

Σημείωσε δε ότι «όλα δείχνουν ότι ο εργαζόμενος δεν πρέπει να έπεσε αλλά μάλλον χτύπησε το κεφάλι του στο μηχάνημα, σε κάποια κίνηση που έκανε την ώρα που εργαζόταν, ιδιαίτερα που οι πληροφορίες αναφέρουν ότι επρόκειτο για ένα ιδιαίτερα εργατικό εργαζόμενο που δούλευε με πραγματικό μεράκι και έπεφτε με τα μούτρα στη δουλειά».

«Δυστυχώς οι επανειλημμένες επισημάνσεις – προτάσεις προς την Ιεραρχία της ΔΕΗ για την αυστηρή τήρηση των μέτρων υγιεινής και ασφάλειας στους χώρους εργασίας, δεν φαίνεται να τα λαμβάνει σοβαρά υπ’ όψη της και συνεχίζει να λειτουργεί με τις λογικές του Χθες», αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Σωματείο Ενέργειας-ΔΕΣΜΗΕ/ΔΕΗ η «Ένωση» για το νέο εργατικό ατύχημα και υπογραμμίζει: «Θεωρούμε ότι τίποτα δεν αξίζει περισσότερο από την ανθρώπινη ζωή και η ΔΕΗ έχει ηθική και νομική υποχρέωση να την προστατεύει και να την διασφαλίζει.

Καταλαβαίνουμε ως ένα σημείο, τις φιλότιμες προσπάθειες των συναδέλφων, όμως ξανατονίζουμε την αυστηρή τήρηση των μέτρων ασφαλείας. Πάνω από όλα και πρώτα απ’ όλα προέχει η ασφάλεια και η υγεία μας».

Η Ένωση εξάλλου καλεί τη Διοίκηση της ΔΕΗ «να ασχοληθεί σοβαρά με την πολύ μεγάλη έλλειψη προσωπικού, να σηκώσει το ανάστημά της επιτέλους στην πολιτική ηγεσία, να εξαιρεθεί η ΔΕΗ από τον νόμο 5 προς 1 και να γίνουν προσλήψεις εδώ και τώρα.

Το Σωματείο Εργαζομένων ΔΕΗ « Η ΕΝΩΣΗ » εύχεται επίσης καλή ανάρρωση στον συνάδελφο», εκφράζοντας την ευχή «να είναι το τελευταίο εργατικό ατύχημα».

Ρόη ΒΑΣΒΑΤΕΚΗ στον ΠΤΟΛΕΜΑΙΟ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.