Με απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτικής Μακεδονίας παραχωρήθηκε η μελέτη για την κατασκευή του δρόμου Αγία Παρασκευή – Βασιλίτσα στις τεχνικές υπηρεσίες του Δήμου Γρεβενών προκειμένου να προχωρήσουν στη φάση υλοποίησης. Πρόκειται για ένα σημαντικό έργο, με την ολοκλήρωση του οποίου θα διευκολυνθεί η διέλευση των οχημάτων στο συγκεκριμένο οδικό δίκτυο, που καταλήγει στο δημοφιλές χιονοδρομικό κέντρο της Βασιλίτσας.

Σε δηλώσεις του ο περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Γιώργος Δακής σημείωσε: «Με τη στενή και ουσιαστική συνεργασία της περιφέρειας με τον δήμο πιστεύω ότι θα ανταποκριθούμε από κοινού στις προσδοκίες της κοινωνίας για την ολοκλήρωση αυτού του κομματιού του δρόμου. Επιπρόσθετα, θα κάνουμε μια προσπάθεια εξεύρεσης πόρων ως δεύτερο στοιχείο για το νότιο κομμάτι από τα Γρεβενά μέχρι την Αγία Παρασκευή, για να μπορέσουμε να χρηματοδοτήσουμε και να υλοποιήσουμε αυτόν τον δρόμο μέσα από το Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Δυτικής Μακεδονίας. Στόχος μας είναι να αξιοποιήσουμε και το τελευταίο ευρώ προς όφελος της κοινωνίας».

Ο δήμαρχος Γρεβενών Δημοσθένης Κουπτσίδης τόνισε: «Είναι η τρίτη μελέτη που ζητάμε. Οι δύο προηγούμενες που παραχωρήθηκαν από την περιφέρεια ήταν του εκπαιδευτικού πάρκου του Ορλιακα και του Κέντρου Παλαιοντολογίας Μηλιάς. Αιτηθήκαμε λοιπόν και την παραχώρηση της μελέτης για την κατασκευή του δρόμου Γρεβενά – Βασιλίτσα, έτσι ώστε να χρησιμοποιήσουμε στοιχεία αυτής της μελέτης και για το δημοτικό κομμάτι Αγία Παρασκευή – Βασιλίτσα. Είμαστε έτοιμοι και πιστεύω ότι σε λιγότερο από έναν μήνα θα έχουμε ολοκληρώσει τα στοιχεία που χρειάζεται ο φάκελος και θα είμαστε σε θέση να υποβάλουμε πρόταση στο Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα για την ένταξη του συγκεκριμένου πλέον δημοτικού δρόμου».

Στο ίδιο μήκος κύματος και οι δηλώσεις του αντιπεριφερειάρχη Γρεβενών Γιώργου Δασταμάνη: «Η σπουδαιότητα του έργου είναι αδιαμφισβήτητη. Ο συγκεκριμένος δρόμος με την ολοκλήρωσή του θα δημιουργήσει νέες προοπτικές ανάπτυξης στην περιοχή, που διαθέτει ένα από τα πιο οργανωμένα χιονοδρομικά κέντρα της Βαλκανικής. Ως περιφερειακή ενότητα θα σταθούμε δίπλα στον δήμο προκειμένου να στηρίξουμε περαιτέρω την προσπάθεια για άμεση ολοκλήρωση των διαδικασιών».

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.