Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- Grebena live GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες για το έγκλημα στην Ξάνθη…

Δεκέμβριος 28th, 2012 by Χρήστος Μίμης

Η Γραμματέας της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Ισότητας, Νεολαίας και Δικαιωμάτων του Ανθρώπου και Βουλευτής Μαγνησίας των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Μαρίνα Χρυσοβελώνη, η Βουλευτής Κοζάνης των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Ραχήλ Μακρή, καθώς και ο Βουλευτής Έβρου των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Μαρίνος Ουζουνίδης, με αφορμή το αποτρόπαιο έγκλημα στη Ξάνθη, προέβησαν στην ακόλουθη δήλωση:

«Δυστυχώς για άλλη μία φορά γινόμαστε μάρτυρες της αβυσσαλέας αδιαφορίας και επιπολαιότητας της πολιτείας, σχετικά με το φαινόμενο των αυξημένων ποσοστών βιασμών. Το ειδεχθές έγκλημα σε βάρος της 34χρονης γυναίκας που συνέβη στην Ξάνθη συγκλόνισε το πανελλήνιο, ειδικά όταν δημοσιοποιήθηκαν πληροφορίες ότι ο δράστης της στυγερής δολοφονίας είχε προφυλακισθεί πέρυσι με την κατηγορία της απόπειρας βιασμού, παρά ταύτα όμως αφέθηκε ελεύθερος.

Βλέπουμε λοιπόν ότι η ανευθυνότητα των αρμοδίων αγγίζει το όριο της ντροπής καθώς απουσιάζει κάθε έννοια προστασίας προς τους πολίτες αυτής της χώρας. Κρίνεται αδήριτη η ανάγκη αναδιαμόρφωσης και επανεξέτασης της νομοθεσίας που αφορά σε υποθέσεις βιασμών από μέρους του Υπουργείου Δικαιοσύνης, προκειμένου να δημιουργηθεί ένας υγιής κλοιός ασφαλείας για τους Έλληνες πολίτες. Πώς είναι δυνατόν οι αρμόδιοι να ισχυρίζονται ότι έχουν την πρόθεση να σταθούν στο πλευρό της οικογένειας του θύματος, όταν αυτοί οι ίδιοι έχουν βαρύτατες ευθύνες για το γεγονός ότι άφησαν ελεύθερο ένα εν δυνάμει βιαστή;

Επιτέλους, ας αναλογιστεί η συγκυβέρνηση και εν προκειμένου η δικαιοσύνη τις τεράστιες ευθύνες της προς τον καθημερινά δοκιμαζόμενο Ελληνικό λαό πριν αναγκαστούμε να θρηνήσουμε και άλλα θύματα.

Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες εκφράζουμε τα πιο θερμά μας συλλυπητήρια προς την οικογένεια της εκλιπούσας και καλούμε τον Υπουργό Δικαιοσύνης και την κυβέρνηση να προβεί άμεσα στην κατάθεση σχεδίου νόμου για την αλλαγή του νομοθετικού πλαισίου που διέπει την διάπραξη τέτοιων αποτρόπαιων εγκλημάτων.

Γραφείο Τύπου Ραχήλ Μακρή

This entry was posted on Παρασκευή, Δεκέμβριος 28th, 2012 at 22:41 and is filed under ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ - ΔΙΚΑΣΤΙΚΟ, ΠΟΛΙΤΙΚΗ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply