Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- Grebena live GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Το μυστικό της μακροζωίας μιας υπεραιωνόβιας

Δεκέμβριος 27th, 2012 by Χρήστος Μίμης

Πώς η Mary Snelling έφτασε να γιορτάσει τα 107α γενέθλιά της

http://www.newsbeast.gr/files/temp/C2E5DE003F740CE6F89537FEBE193FF5.jpgΗ Mary Snelling γιόρτασε πρόσφατα τα 107α γενέθλιά της και ορκίζεται ότι δε χρειάζεται πολύς κόπος για να καταφέρει κανείς να ζήσει περισσότερο από το μέσο όρο.

Το «μυστικό» είναι πολύ απλό και σύμφωνα με την ίδια αυτό που πρέπει να κάνει κανείς είναι να ξεκινά την ημέρα του τρώγοντας ένα… μήλο!

Η υπεραιωνόβια Mary γεννήθηκε στις 17 Δεκεμβρίου του 1905, εννιά χρόνια προτού ξεσπάσει ο Πρώτος Παγκόσμιος Πόλεμος τον Αύγουστο του 1914.

Η οικογένειά της φαίνεται ότι είχε το γονίδιο της μακροζωίας, καθώς και η αδερφή της Keeny έζησε μέχρι τα 102.

Εκτός από το… μήλο η κυρία Mary τονίζει ότι το μυστικό μιας καλής και υγιούς ζωής είναι ακόμη η ισορροπημένη διατροφή, η άσκηση και η αποφυγή του καπνίσματος!

«Δεν τρώω το λίπος από το κρέας. Φροντίζω πάντα να το κόβω και μου αρέσει να τρώω ένα μήλο όταν ξυπνάω το πρωί. Δεν πίνω, παρά μόνο όταν βρίσκομαι με φίλους μερικές φορές και δεν έχω καπνίσει ποτέ» είπε η ίδια.

«Πάντα έλεγα ότι δούλευα πολύ σκληρά για να ξοδεύω τα λεφτά μου στον καπνό. Περπατούσαμε πολύ με τη μητέρα μας και μάλλον μας έκανε και αυτό καλό» πρόσθεσε.

Την τελευταία δεκαετία, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία που επικαλείται η Daily Mail, ο αριθμός των υπεραιωνόβιων που έφτασαν μέχρι την ηλικία των 105 ετών έχει σχεδόν διπλασιαστεί.

www.newsbeast.gr

This entry was posted on Πέμπτη, Δεκέμβριος 27th, 2012 at 11:09 and is filed under ΓΥΝΑΙΚΑ, ΚΟΣΜΟΣ, ΠΑΡΑΞΕΝΑ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply