Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- Grebena live GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Πόσο κοστίζει μια εξέταση σε γιατρό στο ΕΣΥ εν μέσω μνημονίου

Δεκέμβριος 27th, 2012 by Χρήστος Μίμης

http://1.bp.blogspot.com/_X72VWhFFkBc/TNvTTudNh8I/AAAAAAAAAao/U25a7vVf584/s320/giatroi_lista_large.jpgΆρδην έχει αλλάξει το ιατρικό τοπίο στο ΕΣΥ τον τελευταίο χρόνο οπότε και μπήκε με τον πιο σκληρό τρόπο το μνημόνιο στη ζωή μας. Το κατά τα άλλα δημόσιο και δωρεάν ΕΣΥ έχει γίνει μάλλον μια προέκταση του ιδιωτικού τομέα και μάλιστα στην πιο ανοργάνωτη και πιο ακριβή μορφή του. Πόσο κοστίζει να δεις γιατρό στο δημόσιο σύστημα και πόσο στον ιδιωτικό τομέα;

Τελικά το ΕΣΥ παραμένει μόνο δημόσιο και καθόλου δωρεάν εξαιτίας των μέτρων που έχουν ληφθεί αλλά και της αναχρονιστικής αντίληψης που επικρατεί.

Ενδεικτικό είναι ότι το αλαλούμ που επικρατεί με τον ΕΟΠΥΥ και τις τιμές που έχουν καθορισθεί κάνουν τον ιδιωτικό τομέα πιο…ελκυστικό οικονομικά από ότι τελικά το δημόσιο και υποτιθέμενα δωρεάν σύστημα.

Για του λόγου του αληθές: Για να επισκεφθεί κανείς γιατρό το απόγευμα σε ένα δημόσιο νοσοκομείο θα πρέπει να πληρώσει από την τσέπη του κατά μέσο όρο 60 ευρώ. Αν επιδιώξει να δει πιο υψηλόβαθμο γιατρό π.χ. Καθηγητή θα πρέπει να καταβάλει 90 ευρώ για την επίσκεψη.

Αυτές είναι οι τιμές που έχουν καθορισθεί εδώ και χρόνια για τα απογευματινά ιατρεία και φυσικά δεν προσαρμόστηκαν ποτέ στα νέα οικονομικά δεδομένα της κρίσης.

Από την άλλη αν κανείς επισκεφθεί γιατρό σε ιδιωτικό κέντρο, η επίσκεψη κοστίζει μόνο 20 ευρώ όσα δηλαδή έχουν επιβληθεί και μέσω ΕΟΠΥΥ.

Η Ελλάδα της κρίσης και των δύο ταχυτήτων….

Δήμητρα Ευθυμιάδου

This entry was posted on Πέμπτη, Δεκέμβριος 27th, 2012 at 13:16 and is filed under ΑΡΘΡΟ, ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ, ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply