Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- Grebena live GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

ΕΟΤ: Ζητούσε διαφάνεια ο συλληφθείς ειδικός σύμβουλος για την μεγάλη κομπίνα

Δεκέμβριος 27th, 2012 by Χρήστος Μίμης

Κατηγορούσε τους ταμίες για υπεξαιρέσεις και υφάρπαζε μπλοκ επιταγών – Είχε μεγάλα χρέη λένε από την ΕΛ.ΑΣ

ΕΟΤ: Ζητούσε διαφάνεια ο συλληφθείς ειδικός σύμβουλος για την μεγάλη κομπίνα

Πρωταγωνιστής της «κάθαρσης» στον ΕΟΤ εμφανιζόταν ο 39χρονος Κώστας Βασιλάκος, ειδικός σύμβουλος του γενικού γραμματέα κ. Νίκου Καραχάλιου, ο οποίος συνελήφθη μαζί με άλλα τέσσερα άτομα γιατί προσπάθησαν να εισπράξουν περίπου 147.000 ευρώ, που υποτίθεται ότι οφείλονταν σε ξενοδοχειακή μονάδα της Σύρου.

Ο κ. Βασιλάκος, με σπουδές σε μεγάλο βρετανικό πανεπιστήμιο, είχε προϋπηρεσία σε μεγάλη πολυεθνική εταιρεία με βασική έδρα στην Δανία, σε μεγάλη αντιπροσωπεία αυτοκινήτων που είναι και ιδιοκτήτρια ΠΑΕ αλλά και στην «Αποστολή» της Εκκλησίας. Προσελήφθη στον ΕΟΤ ύστερα από πρόταση του κ. Καραχάλιου, ο οποίος επεσήμανε ότι τον είχε γνωρίσει σε κοινωνική εκδήλωση και του είχε απόλυτη εμπιστοσύνη,

Ο πρώην ειδικός σύμβουλος, ο οποίος ασχολείτο και με θέματα marketing και λειτουργίας των γραφείων του ΕΟΤ στο εξωτερικό, είχε κατηγορήσει προσφάτως τους ταμίες του Οργανισμού για παράνομες συναλλαγές. Ο κ. Βασιλάκος επικαλείτο πόρισμα ορκωτών λογιστών για αναφερόμενες «ατασθαλίες» στον Οργανισμό και μια «μαύρη τρύπα» της τάξης των 12 εκατ. ευρώ.

Για αυτόν τον λόγο ο κ. Βασιλάκος φέρεται να απαίτησε από τους ταμίες να του παραδώσουν τα μπλοκ επιταγών που χειρίζονταν, χωρίς ωστόσο μια τέτοια πράξη να είναι στις αρμοδιότητές του αλλά και χωρίς να ενημερώσει κανέναν.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, αμέσως μόλις πήρε δύο μπλοκ επιταγών από τους ταμίες του ΕΟΤ, έκοψε το τελευταίο στέλεχος ενός από αυτά – τα υπόλοιπα στελέχη ήταν λευκές σελίδες ή είχαν κοπεί κανονικά από τους ταμίες – και το παρέδωσε προκειμένου να εισπραχθεί το προαναφερόμενο ποσό της κομπίνας με το ξενοδοχείο.

Οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. εκτιμούν ότι έκοψε το τελευταίο στέλεχος του μπλοκ προκειμένου η παράνομη αυτή πράξη του να μην γίνει γρήγορα αντιληπτή ενώ φαίνεται να έχει πλαστογραφηθεί η υπογραφή του κ. Καραχάλιου.

Σύμφωνα με την έρευνα της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ., ο κ. Βασιλάκος αντιμετώπιζε το τελευταίο χρονικό διάστημα σοβαρά οικονομικά προβλήματα και είχε πολλά χρέη. Για να εισπραχθούν τα 147.000 ευρώ χρησιμοποίησε σαν μεσάζοντα έναν παλιό γνωστό του, που είχε εταιρεία που δραστηριοποιείται στο διαδίκτυο και με τον οποίο είχαν επαγγελματική συνεργασία το 2004, στην περίοδο των Ολυμπιακών Αγώνων.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο πρώην ειδικός σύμβουλος έχει υποστηρίξει σε συνεργάτες του ότι «η κατηγορία εναντίον του είναι στημένη λόγω των παρεμβάσεων που είχε στον ΕΟΤ».

Λαμπρόπουλος Βασίλης Γ.

This entry was posted on Πέμπτη, Δεκέμβριος 27th, 2012 at 08:32 and is filed under ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ - ΔΙΚΑΣΤΙΚΟ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply