Στο «κρησφύγετο» με φόρμα και μπαστούνι

Αναζωπυρώνεται το ενδιαφέρον για το «Καρούζος gate», ύστερα από τη σύλληψη του 57χρονου επιχειρηματία.

Η υπόθεση, όπως είναι γνωστό, έχει πάρει εκτός από τη δικαστική και πολιτική διάσταση, λόγω της εμπλοκής του ονόματος του προέδρου της Βουλής Ευάγγελου Μεϊμαράκη και άλλων πρώην υπουργών. Γι’ αυτό και αποδίδεται μεγάλη σημασία στη στάση που θα κρατήσει ο πρωταγωνιστής του σκανδάλου, ο οποίος έως σήμερα παρακολουθούσε κρυπτόμενος τις εξελίξεις και δεν έχει παρουσιάσει ακόμη τη δική του εκδοχή. Ετσι όλοι βρίσκονται εν αναμονή τού τι θα «φέρει» η σύλληψή του και κυρίως σε ποιο βαθμό θα επιτρέψει να αποσαφηνιστούν όλες οι «γκρίζες» πτυχές του σκανδάλου, δεδομένου ότι από τους εμπλεκομένους προβάλλονται εντελώς αντιφατικοί ισχυρισμοί.

Στην υπόθεση εκτός του κ. Μεϊμαράκη, σύμφωνα με καταθέσεις των επιχειρηματιών Ιωσήφ Λιβανού και Γιώργου Ζωγραφάκη, που συνεργάζονται με τον Γ. Καρούζο, εμπλέκονταν και οι δύο πρώην υπουργοί Γιώργος Βουλγαράκης και Μιχάλης Λιάπης, οι οποίοι πάντως είχαν προχωρήσει σε διαψεύσεις, όταν ήρθαν προ τριμήνου στο φως, από τη «Real news», οι καταγγελίες.

Οι αποκαλύψεις είχαν δημιουργήσει πολιτικό σάλο και ο κ. Μεϊμαράκης, κουμπάρος του Γ. Καρούζου, παραλίγο να υποχρεωθεί σε παραίτηση από το αξίωμα του προέδρου της Βουλής. Πρόσωπο-κλειδί στην υπόθεση θεωρείται και η πρώην σύζυγος του Καρούζου, Ρεβέκκα Σκαφτούρα, η οποία ήδη αντιμετωπίζει και αυτή βαρύτατες κατηγορίες. Σύμφωνα με τη μηνυτήρια αναφορά του κτηματομεσίτη Λιβανού, μέσω της εταιρίας του ζεύγους έγινε «ξέπλυμα» συνολικά πάνω από 10 δισ. ευρώ. Η υπόθεση βρίσκεται και στο μικροσκόπιο του ΣΔΟΕ, που αναζητά την άκρη του νήματος, η οποία ίσως κρύβεται πίσω από δεκάδες εταιρίες offshore.

Οπως έγινε γνωστό, η σύζυγος του κ. Μεϊμαράκη Ιωάννα Κολοκοτά συνδεόταν με φιλική σχέση με τη Ρεββέκα Σκαφτούρα και ο κ. Μεϊμαράκης είχε βαφτίσει το ένα από τα δίδυμα παιδιά του ζεύγους. Οταν πάντως ξέσπασε το θέμα, ο πρόεδρος της Βουλής διαβεβαίωσε ότι διατηρούσε μαζί τους μόνο κοινωνικές επαφές, οι οποίες είχαν ατονήσει, σύμφωνα με τον κ. Μεϊμαράκη, τα τελευταία χρόνια.

Στο «κρησφύγετο» με φόρμα και μπαστούνι

Συνελήφθη το πρωί της Παρασκευής ο φυγόποινος επιχειρηματίας Γιάννης Καρούζος. Εις βάρος του εκκρεμούσαν έξι καταδικαστικές αποφάσεις, με συνολική ποινή φυλάκισης τα 19 έτη.

Οπως έγινε γνωστό, οι Αρχές έφτασαν στα ίχνη του παρακολουθώντας τηλεφωνικές συνομιλίες που είχε με έναν κτηματομεσίτη, έναν δικηγόρο και δύο εργολάβους.

Ο 57χρονος επιχειρηματίας συνελήφθη το πρωί στο ξενοδοχείο όπου διέμενε στη Γλυφάδα, κατόπιν εντάλματος σύλληψης που είχε εκδοθεί εις βάρος του στις 25 Σεπτεμβρίου 2012, χωρίς να προβάλει καμιά αντίσταση. Κατά πληροφορίες, στη θέα των αστυνομικών -που είχαν πληροφορίες ότι την Παρασκευή θα άλλαζε κρησφύγετο και θα μετέβαινε στην Εκάλη- έσκυψε το κεφάλι και τους είπε: «Πάμε». Οπως προκύπτει και από τις φωτογραφίες που δημοσιεύτηκαν την ώρα της σύλληψης, ο Γιάννης Καρούζος είχε αφήσει μούσι, ήταν ντυμένος σπορτίφ και τα μόνα πράγματα που είχε μαζί του ήταν τα ρούχα του και ένα βοηθητικό μπαστούνι για βάδισμα, καθώς αντιμετωπίζει πρόβλημα με το πόδι του. Αμέσως μετά τη σύλληψή του μεταφέρθηκε στα κρατητήρια της Διεύθυνσης Μεταγωγών, επί της Πέτρου Ράλλη, ενώ με απόφαση της Εισαγγελίας Πειραιά θα μεταχθεί σήμερα, στις Φυλακές Χαλκίδας.

Το λεγόμενο και «Καρούζος Gate» είναι μια υπόθεση στη δικογραφία της οποίας φέρεται ότι περιλαμβάνονται απάτες με offshore εταιρίες και ύποπτες μεταβιβάσεις ακινήτων και μετοχών. Η διερεύνηση ξεκίνησε όταν ο κτηματομεσίτης Ιωσήφ Λιβανός καθώς και ο επιχειρηματίας Γιώργος Ζωγραφάκης κατήγγειλαν ότι εταιρίες του κατασκευαστικού ομίλου Καρούζου πέρα από την πτώχευση-μαϊμού εμπλέκονται και σε ξέπλυμα μαύρου χρήματος συνολικού ύψους 10,2 δισεκατομμυρίων ευρώ.

Κατά τις ίδιες πηγές, ο Γιάννης Καρούζος κατείχε ακίνητα- «φιλέτα» στα πιο ακριβά σημεία της Αττικής, οικόπεδα στο Ηράκλειο της Κρήτης, στην Πάτρα, στην Αράχοβα και την Κεφαλλονιά. Ο όμιλος ωστόσο δραστηριοποιούνταν, μεταξύ άλλων, στην κατασκευή γραφείων, εμπορικών κέντρων και πολυτελών κατοικιών. Στα εμφανή περιουσιακά στοιχεία της εταιρίας περιλαμβάνονταν 210 ακίνητα εκτιμώμενης αξίας 1,2 δισ. ευρώ, ενώ το 1.000.000 ευρώ μηνιαίως προσέγγιζαν τα μισθώματα του ομίλου από συμβόλαια με μεγάλες εμπορικές αλυσίδες, εστιατόρια και τράπεζες.

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.