Νέα σκληρή αντιπαράθεση ανάμεσα στη Νέα Δημοκρατία και στον ΣΥΡΙΖΑ ξέσπασε με αφορμή την αστυνομική επιχείρηση στην κατάληψη της Βίλας Αμαλία, που οδήγησε στην ανακάλυψη μιας ολόκληρης… μπαρουταποθήκης. Στον χορό των ανακοινώσεων, που θύμισε την κόντρα για τα επεισόδια του Δεκεμβρίου κατά την επέτειο της δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, ενεπλάκησαν το υπουργείο Δημόσιας Τάξης, το γραφείο Τύπου της Ν.Δ. και ο ΣΥΡΙΖΑ.

Ολα ξεκίνησαν από την παρέμβαση της Νεολαίας Συνασπισμού, η οποία, λίγες ώρες μετά την ολοκλήρωση της εκκένωσης της κατάληψης, των συλλήψεων και της άσκησης ποινικών διώξεων σε βαθμό κακουργήματος, χαρακτήρισε «κοινωνικό χώρο» (!) τη Βίλα Αμαλία, τονίζοντας ότι «για την ΕΛ.ΑΣ. το πρόβλημα στις γειτονιές του κέντρου δεν είναι οι μαχαιροβγάλτες της Χρυσής Αυγής» αλλά «η ύπαρξη κοινωνικών χώρων σαν τη Βίλα Αμαλία, που βάζουν φραγμό με την ύπαρξή τους στον εκφασισμό και τον κοινωνικό κανιβαλισμό. Δεν μας προκαλεί καμία έκπληξη», κατέληγε το κείμενο, «ότι ένα χώρος που βρίσκεται για χρόνια στο στόχαστρο των νεοναζί εκκενώνεται μια μέρα μετά την καταψήφιση από την τρικομματική συγκυβέρνηση μαζί με τη Χρυσή Αυγή της πρότασης του ΣΥΡΙΖΑ για διαλεύκανση του σκανδάλου με τη “λίστα Λαγκάρντ”».

Η ανακοίνωση προκάλεσε την άμεση αντίδραση της Νέας Δημοκρατίας, η οποία σε δικό της ανακοινωθέν ανέφερε ότι «οι κουκουλοφόροι της νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ, αφού το κάλεσμά τους να καεί η Αθήνα και οι περιουσίες των Ελλήνων έπεσε στο κενό, τώρα “κλαψουρίζουν” επειδή η ΕΛ.ΑΣ. εφάρμοσε τον νόμο και εξουδετέρωσε το στρατηγείο τους, τη Βίλα Αμαλία». Πολύ σύντομα τοποθετήθηκε και το γραφείο Τύπου του υπουργείου Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, τονίζοντας ότι «είναι να απορεί κανείς για το πώς ένας χώρος κατασκευής χιλιάδων εμπρηστικών μηχανισμών μολότοφ περιγράφεται σαν… κοινωνικός χώρος. Ομως η ελληνική κοινωνία και κρίση έχει και γνώση για το τι συμβαίνει στους χώρους των καταλήψεων δημόσιων κτηρίων. Γνωρίζει επίσης ποιος συναγωνίζεται το άλλο άκρο στην άσκηση βίας, ποιος είναι θαυμαστής, ακόμη και σήμερα, αυταρχικών και ολοκληρωτικών καθεστώτων και ποιος φαντασιώνεται την έξοδο από την Ε.Ε. και την ευρωζώνη». Η τελική -για την ώρα- πράξη της αντιπαράθεσης «παίχτηκε» με απάντηση του ΣΥΡΙΖΑ: «Να ευχηθούμε ο Αγιος Βασίλης να φέρει λίγη περισσότερη σοβαρότητα και έμπνευση στα γραφεία Τύπου της Νέας Δημοκρατίας και του υπουργείου Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, που θεωρούν ότι με εμφυλιοπολεμικού κλίματος ανακοινώσεις θα κατορθώσουν να ξεχάσει η κοινωνία, έστω και λίγο, τις συνέπειες της μνημονιακής βαρβαρότητας». Υπενθυμίζεται ότι κατά την επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ. στη Βίλα Αμαλία την περασμένη Παρασκευή κατασχέθηκαν περίπου 1.500 άδειες γυάλινες φιάλες, ένα δοχείο με εύφλεκτο υγρό, αντιασφυξιογόνες μάσκες, κροτίδες μεγάλου μεγέθους (γουρούνες), ένα πτυσσόμενο κλομπ, μαχαίρια, σφεντόνες, μεταλλικά σφαιρίδια, ένα σφυρί και μικροποσότητες κάνναβης.

Κώστας Καντούνης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.