Ηχηρά ονόματα από την πολιτική και επιχειρηματική παγκόσμια σκηνή περιλαμβάνονται στην ετήσια λίστα του αμερικανικού περιοδικού Forbes με τους πιο νέους, ισχυρούς ανθρώπους του κόσμου για το 2012. Στην εν λόγω λίστα φιγουράρουν δέκα ανδρικές προσωπικότητες που κατάφεραν να τραβήξουν πάνω τους τα βλέμματα της διεθνούς κοινότητας και να μονοπωλήσουν το ενδιάφερον του Τύπου με τις αποφάσεις και φυσικά τα… εισοδήματά τους.

1.Mark Zuckerberg, 28

Ιδρυτής του Facebook

Τον περασμένο Μάιο, οι επενδυτές «ζαλίστηκαν» από την είσοδο της μεγαλύτερης ιστοσελίδας κοινωνικής δικτύωσης στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης. Το εγχείρημα αποδείχθηκε «φιάσκο» και η προσωπική περιουσία του ιδρυτή του Facebook μειώθηκε κατά 3,5 δισ. δολάρια. Ωστόσο, ο Mark Zuckerberg εξακολουθεί να σπάει τα ρεκόρ στο Διαδίκτυο: Το Facebook «χτύπησε» 1.000.000.000 μηνιαίους χρήστες τον Οκτώβριο.

2.Kim Jong-Un, 29

Ηγέτης της Βόρειας Κορέας

Ο νεότερος γιος του «Αγαπητoύ Ηγέτη» της Βόρειας Κορέας, Κιμ Γιονγκ-Ιλ ανέλαβε την ηγεσία της χώρας μετά τον θάνατο του πατέρα του, αλλά κάποιοι εξωτερικοί παρατηρητές αναρωτιούνται ακόμη αν τελικά ο θείος του Jang Song-thaek «κινεί τα νήματα» της χώρας. Σε κάθε περίπτωση, ο νεαρός ηγέτης έχει τον απόλυτο έλεγχο στις ζωές περισσότερων από 24 εκατομμύρια κατοίκων, ενώ η απόφασή του για τη δημιουργία μεγαλύτερων διαστημικών πυραύλων έχει ήδη «αναστατώσει» τμήμα της διεθνούς κοινότητας.

3.Larry Page & Sergey Brin, 39

Ιδρυτές της Google

O Larry Page διοικεί την Google. Ο Sergey Brin είναι ο διευθυντής ειδικών προγραμμάτων της εταιρείας. Mαζί έχνουν καταφέρει να δημιουργήσουν την ισχυρότερη ιστοσελίδα στο Διαδίκτυο με περισσότερους από ένα δισ. επισκέπτες τον μήνα και μία από τις πιο κερδοφόρες επιχειρήσεις στον κόσμο.

4.Elon Musk, 41

Ιδρυτής των εταιρειών SpaceX και Tesla Motors

O δισεκατομμυριούχος επιχειρηματίας που βρίσκεται πίσω από τις PayPal και Tesla Motors είναι ο πιο ισχυρός άνθρωπος στο «διάστημα». Η εταιρεία του, SpaceX είναι ο «ηγέτης» στην ιδιωτική διαστημική βιομηχανία, ενώ η τελευταία γνωστή του δραστηριότητα στην SolarCity αποτελεί ένα όνειρο για μια πόλη που θα λειτουργεί με ενέργεια που παράγεται από φιλικές προς το περιβάλλον πηγές και διαδικασίες.

5.Robin Li, 44

Συνιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Baidu

Ένας από τους πλουσιότερους ανθρώπους της Κίνας, με περιουσία που αγγίζει το αστρονομικό ποσό των 7 δισεκατομμυρίων δολαρίων, ο Robin Li είναι ο άνθρωπος πίσω από μεγαλύτερη μηχανή αναζήτησης στην χώρα του.

Τη λίστα συμπληρώνουν:

6. Reid Hoffman, 45, Επενδυτής

7. David Cameron, 46, Πρωθυπουργός της Βρετανίας

8. Enrique Pena Nieto, 46, Πρόεδρος του Μεξικού

9. Dmitry Medvedev, 47, Πρωθυπουργός της Ρωσίας

10. Jeff Bezos, 48, Διευθύνων Σύμβουλος

www.newpost.gr

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.