Ο Αστρολόγος Κώστας Λεφάκης, δημοσίευσε στο oroskopos.gr, τις ετήσιες προβλέψεις για όλα τα ζώδια. Διαβάστε αναλυτικά:

Κριός (21/3-20/4)
Το 2012 ήταν ένας χρόνος δύσκολος για τις σχέσεις σας με τους άλλους και την επαγγελματική σας επιβίωση. Το 2013, η δραστηριότητά σας πρέπει να είναι προγραμματισμένη, καθώς οι υποχρεώσεις αλλά και οι αντιξοότητες θα συνεχιστούν. Θα υπάρξει όμως και βελτίωση στις σχέσεις σας, για όσους είστε αποφασισμένοι να προσπαθήσετε. Τη χρονιά αυτή θα χρησιμοποιήσετε την πείρα των προηγούμενων χρόνων και θα συνειδητοποιήσετε ότι τίποτα δεν είναι ακατόρθωτο, όταν υπάρχει επιμονή και πειθαρχία στην εκπλήρωση των σκοπών σας. Με τον Ουρανό στο ζώδιό σας θα ζήσετε κι άλλες αλλαγές και θα υπερασπιστείτε σθεναρά την ανεξαρτησία αλλά και τα πιστεύω σας, θα δείτε τη ζωή πιο ρεαλιστικά και θα δώσετε προτεραιότητα στην κάλυψη των πρακτικών σας αναγκών. Ο Κρόνος στο Σκορπιό θα σας υποχρεώσει να γίνετε περισσότερο υπεύθυνοι στη διαχείριση των χρημάτων, αλλά και των περιουσιακών σας θεμάτων. Είναι σκόπιμο να μην ριψοκινδυνεύετε χρήματα, να κλείσετε εκκρεμότητες ή να πάρετε πίστωση χρόνου για αυτές. Αποφύγετε να φορτωθείτε με καινούργιες ευθύνες, παίρνοντας τολμηρές αποφάσεις. Ο Δίας στους Διδύμους σας βοηθά να αξιοποιήσετε τα εκφραστικά σας μέσα και μετά τον Ιούνιο, να βελτιώσετε τα οικογενειακά σας ή τα αισθηματικά σας. Ο Πλούτωνας στον Αιγόκερω εγγυάται την επαγγελματική και την κοινωνική σας επιβίωση με προϋπόθεση τον αγώνα, την επιδεξιότητα και κάποιες αναγκαστικές “θυσίες”. Το 2013 έχετε να κάνετε πολλή δουλειά με τον εαυτό σας και τις καινούργιες γνωριμίες που θα αναπτύξετε, χάρη των οποίων θα ανοιχτούν νέοι δρόμοι, για την πραγματοποίηση των στόχων σας. Τέλος στον αισθηματικό τομέα, αρχίζει τώρα μια καινούργια περίοδος, η οποία θα σας οδηγήσει στην ικανοποίηση, αρκεί εσείς να κάνετε τις σωστές επιλογές και να αποφύγετε τις παρορμητικές αποφάσεις.

Ταύρος (21/4-20/5)
Το 2013 είναι μια χρονιά ευθυνών και πρέπει να φανείτε δυνατοί στις δυσκολίες που σας επιφυλάσσει. Πολλά αποτελέσματα θα κριθούν από τη συμπεριφορά σας απέναντι σε ανθρώπους και από τη διαχείριση των συμφερόντων σας. Απαιτεί θάρρος, ρεαλισμό και προσαρμοστικότητα στο γενικότερο κλίμα μιας μη αναστρέψιμης πραγματικότητας. Ο Κρόνος στο Σκορπιό θα κλονίσει μια αισθηματική ή επαγγελματική σας σχέση, ενώ οι εκλείψεις που θα σας επηρεάσουν θα οξύνουν την κατάσταση ζητώντας λύσεις. Ο Πλούτωνας από τον Αιγόκερω θα διευκολύνει τις δραστηριότητές σας και θα σας παρέχει τα μέσα, για να πολεμήσετε τις κάθε λογής δυσκολίες. Δεν θα λείψουν αναθεωρήσεις σχέσεων και αλλαγές σχεδίων. Αυτή τη χρονιά κάτι θα τελειώσει οριστικά, προκειμένου να αρχίσει μια καινούργια περίοδος μετά τον Ιούνιο. Το καλό της χρονιάς είναι ότι θα συνειδητοποιήσετε για πρώτη φορά αλήθειες, οι οποίες θα σας κάνουν πιο ώριμους και δυνατούς. Οι σχέσεις σας οι αισθηματικές αλλά και οι κοινωνικές, θα σας απασχολήσουν πολύ. Μην αφήσετε το πείσμα σας να σας παραπλανήσει, γιατί σας συμφέρει να τελειώνετε γρήγορα με ότι έχει “λήξει”, για να προχωρήσετε σε νέες επιδιώξεις και σχέσεις που σας εκπροσωπούν περισσότερο. Δεν θα σας λείψει το κουράγιο και η αισιοδοξία για τη ζωή. Επίσης θα διευκολυνθείτε σε μετακινήσεις, αλλαγή τόπου διαμονής και σε ταξίδια. Ο Δίας στους Διδύμους μέχρι τον Ιούνιο, θα συντηρήσει τα οικονομικά σας και μετά περνώντας στον Καρκίνο, θα βοηθήσει σε θέματα επικοινωνίας και οικογένειας. Ο Ουρανός στον Κριό θα συνεχίσει να σας αιφνιδιάζει με παρασκηνιακά γεγονότα. Στα οικονομικά δεν θα λείψουν τα προβλήματα και οι πιέσεις. Τέλος το 2013 χαρακτηρίζεται καθοριστικό για σας, γιατί θα σας αναγκάσει να ωριμάσετε και να υιοθετήσετε νέες τακτικές και να χαράξετε καινούργιους δρόμους.

Δίδυμοι (21/5-21/6)
Το 2012 σας ταλαιπώρησε οικονομικά και άλλαξε αρκετά πράγματα στη ζωή σας. Τουλάχιστον πήρατε αποφάσεις, οι οποίες σας αποδέσμευσαν από μερικές κουραστικές συμβατικότητες. Το 2013 σας βρίσκει σε ένα δρόμο αγωνιστικό, αλλά και παραγωγικό. Βέβαια με την παρουσία του Δια στο ζώδιό σας δεν θα λείψει ο παράγοντας της τύχης και οι δυνατότητες της φυσικής και της σωματικής ενδυνάμωσης. Οι σχέσεις είναι ένας τομέας που θα συνεχίζει να σας απασχολεί και εδώ οι αναθεωρήσεις και οι ανακατατάξεις θα συνεχίσουν, είτε γιατί εσείς θα τις αποφασίσετε, είτε γιατί τα γεγονότα θα σας αναγκάσουν. Ο Κρόνος στο Σκορπιό θα σας ταλαιπωρήσει στην εργασία μέσα από κούραση, άγχος και εμπόδια, που ο τομέας αυτός θα παρουσιάσει. Σωστή οργάνωση και σύνεση είναι τα όπλα σας, για να αντιμετωπίσετε κάθε καινούργια ευθύνη και δύσκολη υπόθεση. Μην αφήσετε τίποτα στην τύχη, αξιοποιήστε τις επικοινωνιακές σας δυνατότητες και ελιχθείτε τις στιγμές των διαφωνιών και των πιέσεων, που θα αντιμετωπίσετε σε όλο το μήκος αυτής της χρονιάς. Οικονομικές τακτοποιήσεις υπολογίστε ότι θα μπορέσετε να κάνετε στο δεύτερο εξάμηνο, με την παρουσία του Δια στο ζώδιο του Καρκίνου. Ωστόσο ο Πλούτωνας στον Αιγόκερω θα διατηρήσει τις υποχρεώσεις και τα προβλήματα αυτού του τομέα, αλλά ταυτόχρονα θα σας δίνει τη δύναμη να τα αντέχετε, αλλά και να τα ξεπερνάτε με την ευκαιρία μικρών σύντομων ανεφοδιασμών. Ο Ποσειδώνας στους Ιχθείς θα τονίσει τη δημοτικότητά σας και θα σας εμπνεύσει για νέα επαγγελματικά σχέδια – ακόμη και σε εποχή κρίσης. Ο Ουρανός στον Κριό, αν και πιεζόμενος γωνιακά από τον Πλούτωνα, θα λειτουργήσει δεόντως για το καλό σας, αλλά και για τη γενικότερη πρόοδο σας. Θα φέρει καινούργιους φίλους, χρήσιμους και εξυπηρετικούς για τις ανάγκες σας. Ένας καινούργιος σκοπός, είναι πολύ πιθανό να δώσει μια αίσθηση ηθικής και ψυχολογικής ανανέωσης. Στον αισθηματικό τομέα η τύχη και το αίσθημα της κατάκτησης θα παίξουν σημαντικό ρόλο. Το 2013 θα σας δώσει την αντοχή να ανταποκριθείτε στις ευθύνες σας, αρκεί να έχετε κατά περιόδους ψυχολογικές εκτονώσεις. Παρόλα αυτά, τη χρονιά τούτη χρειάζεται προσοχή στην επιλογή των ενδιαφερόντων και των ανθρώπων !

Καρκίνος (22/6-22/7)
Μετά από τρία χρόνια ταλαιπωρίας αλλά και μερικών σημαντικών επιτευγμάτων με υψηλό κόστος, το 2013 έρχεται για να σας βοηθήσει να πάρετε αποφάσεις και να τολμήσετε καινούργια ξεκινήματα στη ζωή σας, στους τομείς εκείνους που σας ταλαιπώρησαν και σας απογοήτευσαν. Τώρα ξέρετε καλά τι θέλετε και με ποιο τρόπο μπορείτε να προσαρμοστείτε στο γενικότερο κλίμα αυτής της δύσκολης εποχής. Οι δεσμεύσεις και οι δυσκολίες του παρελθόντος θα υποχωρήσουν αισθητά. Το χαρακτηριστικό του 2013 είναι ότι θα αντιμετωπίστε το κάθε τι με περισσότερο θάρρος, ενώ θα γίνετε αποτελεσματικότεροι στις προσπάθειες σας. Ο Δίας στο ζώδιό σας από το τέλος Ιουνίου μέχρι τα μέσα Ιουλίου του 2014, θα σας δώσει αισιοδοξία και νέες σημαντικές ευκαιρίες. Θα βάλει ένα τέρμα στα εμπόδια και τις απώλειες του Πλούτωνα και θα σας δώσει την ευκαιρία της ελεύθερης έκφρασης, αλλά και της ικανοποιητικής κατάκτησης. Ο Ποσειδώνας στους Ιχθείς, θα σας δυναμώσει τα όνειρά σας για κάτι καλύτερο. Μια γνωριμία ερωτική, μια πρόταση επαγγελματική, ένας καινούργιος σκοπός ζωής, θα σας συνεπάρουν ακόμη κι αν χρειαστεί να κάνετε μερικές θυσίες. Ο Ουρανός στον Κριό θα φέρει καινούργιες αλλαγές στην εργασία σας. Παρά τις δυσκολίες της εποχής, όσοι διαθέτετε τα μέσα και το ψυχικό κουράγιο τολμήστε να βγείτε από το τέλμα, δοκιμάζοντας τις δυνατότητές σας σε κάτι τολμηρό και επίκαιρο. Αποφύγετε ριψοκίνδυνα εγχειρήματα όμως και βρείτε τρόπο να ξοδέψετε το δυναμισμό σας, αλλά όχι τα χρήματα σας. Στα αισθηματικά σας δεν θα λείψουν οι δυσκολίες, αλλά τις περισσότερες φορές θα μπορέσετε να διαχειριστείτε επιτυχώς το όλο θέμα. Ξεδιαλύνετε τα διλήμματα της προηγούμενης διετίας και πάρτε την απόφαση που θα σας δώσει βαθειά ανακούφιση, ακόμη και αν αυτό συνεπάγεται μια απώλεια ή ένα χωρισμό. Γρήγορα το κενό θα καλυφτεί με μια νέα γνωριμία, σχεδόν αποκαλυπτική. Πάνω απ όλα, τη χρονιά αυτή προσέξτε καλά την όλη συμπεριφορά σας, δείτε τα λάθη σας και προβείτε σε ουσιαστικές αναθεωρήσεις και αλλαγές στις συνήθειες και στις συνθήκες ζωής και σχέσεων.

Λέων (23/7-23/8)
Το 2013 θα σας υποχρεώσει να αντιμετωπίσετε διαφορετικά τον εαυτό σας και τα συμφέροντα της εργασίας σας. Δεν είναι χρονιά εύκολη για σας, αλλά μπορεί να γίνει δημιουργική. Πρέπει να βρείτε το κουράγιο να συνεχίσετε τον αγώνα, να μη χάσετε την αισιοδοξία σας και να πιστέψετε ότι οι κόποι σας δεν είναι μάταιοι. Το 2013 θα γίνουν αλλαγές στους βασικούς τομείς της ζωής σας. Στις μισές από αυτές θα συμβάλετε και εσείς, σε άλλες τόσες θα σας αναγκάσουν τα γεγονότα να τις αποδεχτείτε. Σκεφτείτε ότι η περίοδος της γενικότερης κρίσης δεν θα είναι αιώνια και προετοιμαστείτε – έστω και ψυχολογικά – για εξορμήσεις δυο χρόνια μετά. Ο Κρόνος στο Σκορπιό θα φέρει οικογενειακά προβλήματα και ανασυγκρότηση των επαγγελματικών σας σχεδίων και θα σας υποχρεώσει να εφαρμόσετε καινούργιους κανόνες διαβίωσης, αλλά και εργασιακής επιβίωσης. Ο Πλούτωνας στον Αιγόκερω θα συντηρήσει για αρκετό διάστημα ακόμη τις αντιξοότητες στην καθημερινή σας ζωή. Προβλήματα υγείας και εργασίας δικών σας ανθρώπων, θα απαιτήσουν άμεση παρέμβαση και συμμετοχή δική σας. Με τον Ουρανό όμως στον Κριό και παρά την συνεχιζόμενη δυσαρμονία του με τον Πλούτωνα, θα κάνετε καινούργιες αναθεωρήσεις και θα βρείτε τελικά τον τρόπο να αντιμετωπίζετε τις δυσκολίες με επιτυχία. Η χρονιά αυτή σας βοηθά να δείτε τα πράγματα πιο καθαρά και πιο ρεαλιστικά και εκείνο που θα συνειδητοποιήσετε είναι ότι πρέπει να έχετε σε σταθερή προτεραιότητα, την κάλυψη των πρακτικών σας αναγκών. Αλλαγές θα παρατηρηθούν και στην αισθηματική σας ζωή. Αναμφίβολα θα απαλλαγείτε από μια σχέση που έχει ήδη κλείσει ο κύκλος της. Μη βιαστείτε να την αντικαταστήσετε, αν δεν έχετε τη δύναμη να σηκώσετε τις ευθύνες μιας τέτοιας απόφασης. Ο Δίας στους Διδύμους το πρώτο εξάμηνο, θα συμβάλλει στο να βοηθηθείτε από φίλους και κοινωνικές γνωριμίες. Περνώντας μετά στον Καρκίνο, θα ενισχύσει τη ψυχική σας δύναμη και θα σας βοηθήσει να αξιοποιήσετε κάποιο βασικό σας ταλέντο. Οικονομικά θα μπορέσετε να τα καταφέρετε και επικοινωνιακά θα νοιώσετε περισσότερο ελεύθεροι να εκφραστείτε. Το 2013, η υπομονή και η αντοχή σας, θα παίξουν πρωταγωνιστικό ρόλο. Χάρη σε αυτές, θα αντέξετε τις δυσκολίες και τα εμπόδια που σας επιφυλάσσει η αρκετά ταραγμένη αυτή περίοδος, σημειώνοντας ταυτόχρονα βήματα προόδου.

Παρθένος (24/8-22/9)
Οι πλανητικές όψεις του 2013 παρέχουν ειδικά για σας, μια αόρατη ασπίδα προστασίας και σας βοηθούν να διανύσετε αύτη τη χρονική περίοδο περισσότερο προφυλαγμένοι και εξυπηρετούμενοι από άλλους. Ο Κρόνος στο Σκορπιό σε σχέση με τον Πλούτωνα στον Αιγόκερω, αλλά και σε αρμόνια με τον Ποσειδώνα στους Ιχθείς, θα καθιερώσουν αλλαγές που έγιναν και θα ανοίξουν νέους δρόμους, που θα σας επιτρέψουν να πραγματοποιήσετε σταδιακά τις επιδιώξεις σας. Μπορείτε να αντιμετωπίσετε την εποχή αυτή καλύτερα από τους άλλους, αλλά μην ξεχνάτε πως η ψυχραιμία και η επιμονή είναι τα κύρια μέσα που θα σας βοηθήσουν να βγείτε νικητές, σε μια αγωνιστική διαδρομή που έχετε να διανύσετε. Οι δυσκολίες και οι καθυστερήσεις στην επικοινωνία, στις συνεργασίες και προπάντων στις συναλλαγές, δεν θα λείψουν. Τις αντιθέσεις και τις παρεξηγήσεις θα πρέπει να τις αντιμετωπίσετε με ευελιξία, γιατί θα έχουν αιφνίδια εκδήλωση και ενδέχεται να ανατρέψουν τα σχέδιά σας πολλές φορές. Εδώ είναι που πρέπει να καλλιεργήσετε εναλλακτικές. Ότι και αν περάσετε, στο τέλος όμως φτάνετε στον προορισμό που έχετε χαράξει. Τομείς που πρέπει να προσέξετε είναι η επικοινωνία, οι μετακινήσεις, η δημοτικότητά σας, οι νομικές σας διευθετήσεις, οι σπουδές και μια υποχρεωτική αλλαγή τόπου διαμονής, που θα προκύψει την άνοιξη ή το καλοκαίρι αυτής της χρονιάς. Επιλέγετε με προσοχή τις παρέες σας, γίνετε προνοητικοί στις συνεργασίες σας, μην εμπιστεύεστε τα μυστικά σας σε τρίτους και παραμείνετε κοντά σε ανθρώπους που είναι πρόθυμοι, αλλά και ικανοί να σας βοηθήσουν. Ο Δίας στους Διδύμους μέχρι το τέλος Ιουνίου θα σας βοηθήσει στα επαγγελματικά σας, αλλά ο Ουρανός στον Κριό θα σας αιφνιδιάζει συχνά στη διαχείριση των οικονομικών σας και στη δημιουργία αναγκαίων εξόδων ή ξαφνικών υποχρεώσεων. Θα απαιτηθούν αλλαγές στον τρόπο που αντιμετωπίζετε τη ζωή και τους άλλους, κάτω από το βάρος του γενικότερου κλίματος και εδώ ίσως χρειαστεί μια μετακίνηση ή μια καινούργια δουλειά, για να νοιώσετε καλύτερα. Πάντως ο Πλούτωνας στον Αιγόκερω παραμένει βασικό ενθαρρυντικό στοιχείο για την αισθηματική σας ενίσχυση, τη δημιουργική σας έκφραση και επίδοση, ακόμη και την ερωτική σας κάλυψη. Αισθηματικές ευκαιρίες θα ήταν σκόπιμο να μην τις αφήσετε να πάνε χαμένες. Ανεξάρτητα από το τι συμβαίνει στον κόσμο διατηρήστε το χαμόγελό σας, περιορίστε την κριτική και τις φοβίες σας και βγείτε από το τείχος που έχετε δημιουργήσει γύρω σας.

Ζυγός (23/9-22/10)
Το 2013 είναι μια χρονιά ανακουφιστική για τις σχέσεις σας, πιεστική όμως για τα οικονομικά σας. Συγκριτικά όμως με την διετία που πέρασε και πέρα από τις γενικότερες δυσκολίες, θα μπορέσετε να προωθήσετε τις επιδιώξεις σας, να συντηρηθείτε και να καταφέρετε κάτι καλύτερο για τη ζωή και την καριέρα σας το δεύτερο εξάμηνο αυτής της χρονιάς. Ο αγώνας σας θα συνεχιστεί και οι αντιξοότητες δεν θα λείψουν, αλλά τα επιτεύγματά σας αξίζουν τον κόπο. Δείτε την περίοδο αυτή σαν την αρχή μια σημαντικής πενταετίας. Φροντίστε λοιπόν να προετοιμαστεί ο δρόμος για να κινηθείτε άνετα τα επόμενα χρόνια. Πρωταρχικό σας μέλημα είναι η φροντίδα των οικονομικών σας. Φανείτε προσεκτικοί αλλά και προνοητικοί στη διαχείριση των χρημάτων σας, κλείστε όποιες εκκρεμότητες μπορείτε, προστατέψτε την περιουσία σας και προσαρμόστε τις ανάγκες σας στο περιθώριο που σας αφήνει το εισόδημά σας. Απαλλαγείτε από περιττά έξοδα και μην κάνετε καινούργια. Ο Δίας στους Διδύμους σε σχέση με τον Ουρανό στον Κριό, σας βοηθούν να αλλάξετε το σκηνικό της ζωής σας μέσα από νέες γνωριμίες που θα προκύψουν, καθώς και να διευρύνετε την κοινωνική σας δραστηριότητα. Μπορείτε να προβληθείτε καλύτερα στο περιβάλλον σας και να γίνουν αντιληπτές οι ικανότητές σας. Ελέγχετε όμως τις συναναστροφές σας και μη χάνετε χρόνο σε άσκοπες συζητήσεις και μετακινήσεις. Μια πρόταση, μια προσφορά, ένα ταξίδι ή μια συμφωνία μπορεί να αποδειχτεί σημαντική ευκαιρία για σας. Το δεύτερο εξάμηνο με το Δία στον Καρκίνο, ενισχύεται ο επαγγελματικός τομέας και λύνονται αρκετά οικογενειακά προβλήματα. Πολλοί τότε μπορείτε να καταγίνετε με θέματα στέγασης και ανακαίνισης ή απόκτησης ακινήτου. Αρκεί να ρυθμίσετε σωστά τα οικονομικά σας, για να γίνει κάτι τέτοιο εφικτό. Στον αισθηματικό τομέα εξακολουθείτε να περνάτε μια μεταβατική περίοδο. Η ένταση και οι εναλλαγές των συναισθημάτων σας θα είναι χαρακτηριστικές. Όσοι μείνετε μόνοι, μπορείτε να υπερναπληρώσετε με άλλες δραστηριότητες το κενό και όσοι έχετε μια αισθηματική πρόταση ή μια ερωτική προσφορά, μη βιαστείτε να δεσμευτείτε μαζί της, αν ο χρόνος δεν σας δώσει τις δέουσες αποδείξεις.

Σκορπιός (23/10-22/11)
Ο Κρόνος εγκαινίασε μια αποφασιστική διετία στη ζωή σας, η οποία ξεκίνησε το περασμένο φθινόπωρο και όπως είναι φυσικό θα σημάνει για εσάς δυσκολίες και εμπόδια, που πρέπει να βρίσκουν τη λύση τους και την σωστή αντιμετώπιση. Το 2013 είναι χρονιά – κλειδί, γιατί πέρα από τις δυσκολίες που θα φέρει, θα σας δώσει και σημαντικές ευκαιρίες. Θα μπορέσετε να αποδείξετε την πραγματική σας αξία και να συνειδητοποιήσετε τα αποθέματα αντοχής και δραστηριότητας που έχετε και δεν το είχατε συνειδητοποιήσει. Δεν θα λείψουν τα ψυχολογικά προβλήματα και γενικότερα η κατάσταση θα σας επηρεάσει τόσο πρακτικά – όσο και συναισθηματικά. Θα προβληματιστείτε για τις προσωπικές και τις κοινωνικές σας σχέσεις, αλλά θα χρειαστεί να γίνετε ειλικρινείς για να εκφράσετε ανοικτές τις απόψεις σας, ζητώντας διάλογο με όλους εκείνους που θα σας δυσαρεστήσουν ή θα σας προβληματίσουν. Με την σειρά σας θα πρέπει και εσείς να ελιχθείτε και να ξεπεράσετε κάποιες παγιωμένες ιδέες σας. Εάν δεν προχωρήσετε σε μια ανανέωση που θα στερεώσει τόσο μια προσωπική σας σχέση – όσο και μια επαγγελματική συνεργασία σε καλύτερες βάσεις – είναι πιθανό να βρεθείτε σε αδιέξοδο ή σε μια ρήξη, για την οποία δεν θα είστε έτοιμοι να την αποδεχτείτε. Όσοι μείνετε μόνοι εκ των πραγμάτων, αποκαταστήστε πρώτα τη σχέση με τον εαυτό σας και αφήστε για το δεύτερο εξάμηνο του 2013 να επιδιώξετε κάτι αισθηματικό, που να μην σας οδηγήσει τότε σε μια καινούργια απογοήτευση. Το παρήγορο είναι ότι ο Κρόνος στο ζώδιό σας θα διατηρήσει καλή σχέση με τον Πλούτωνα από τον Αιγόκερω και αυτό μπορεί να ερμηνευτεί πως όποια δυσκολία και αν προκύψει αυτή τη χρονιά, θα μπορέσετε να την διευθετήσετε και να την τερματίσετε. Επίσης ο Ποσειδώνας στους Ιχθείς είναι κάτι πολύ ενθαρρυντικό – τόσο σε συναισθηματική ενίσχυση όσο και δημιουργική δράση. Επίσης ο Πλούτωνας στον Αιγόκερω, θα σας δώσει τις ευκαιρίες να κινηθείτε, να επηρεάσετε τους ανθρώπους του περιβάλλοντός σας και να βρείτε τις γνωριμίες εκείνες, που θα σας βοηθήσουν να προχωρήσετε στους στόχους σας. Η περίοδος θέλει προσοχή στην οικονομική σας διαχείριση, τα επαγγελματικά σας θα απαιτήσουν οργάνωση κάθε δραστηριότητας, η φροντίδα για την υγεία σας δεν πρέπει να παραμεληθεί, καθώς η ένταση της γενικότερης κατάστασης θα σας δημιουργεί μικρά προβλήματα και θα επηρεάζει την επίδοσή σας. Μην αφήνετε τον έλεγχο να σας ξεφύγει, αποδεχτείτε κάτι μη αναστρέψιμο, ψυχαγωγηθείτε και να θυμάστε κάθε φορά που νιώθετε τα νεύρα σας να τεντώνουν ή την απογοήτευση να απλώνεται μέσα σας, ότι τώρα γίνεστε πιο ώριμοι, ξέρετε τι θέλετε και για αυτό μπορείτε να αποδειχτείτε στον εαυτό σας και στους άλλους, πιο δυνατοί.

Τοξότης (23/11-21/12)
Το 2013 είναι μια συνέχεια της προηγούμενης χρονιάς και απαιτεί από εσάς τις ίδιες προσπάθειες, σε όλους τους τομείς. Ο Δίας στους Διδύμους διατηρεί την εύνοια στις προσωπικές και κοινωνικές σας σχέσεις. Από την άνοιξη και μετά, τα πράγματα θα αρχίσουν να ξεκαθαρίζουν και στον ορίζοντα θα φανούν νέες ευκαιρίες, που θα ενισχύσουν τις επιδιώξεις σας. Οι αλλαγές συνεχίζονται φυσικά, όπως και η υποχρέωσή σας συχνά να αναπροσαρμόζεστε στις ανάγκες της νέας εποχής. Ιδιαίτερη προσοχή θα χρειαστεί και φέτος η διαχείριση των οικονομικών σας, ο έλεγχος των εξόδων και το κλείσιμο των όποιων χρεωστικών εκκρεμοτήτων. Με τον Ουρανό στον Κριό, κάτι καινούργιο θα διαμορφωθεί στην αισθηματική σας ζωή. Για τους ελεύθερους επαγγελματίες, σημαίνει ότι θα μπορέσουν να διατηρήσουν και να συντηρήσουν την επαγγελματική τους δραστηριότητα ή να αλλάξουν το αντικείμενο της ασχολίας τους, προσαρμόζοντας την στις απαιτήσεις της νέας εποχής. Προέχει όμως να φανείτε ρεαλιστές και να σκεφτείτε το μέλλον, πριν αφεθείτε σε τυχοδιωκτικούς ενθουσιασμούς, είτε αυτοί αφορούν αισθηματικά ενδιαφέροντα – είτε επιχειρηματικές βλέψεις. Ο Κρόνος στο Σκορπιό θα αυξήσει τις ευθύνες σας και θα σας επηρεάσει ψυχολογικά. Όσοι είστε πολυάσχολοι, φροντίστε να έχετε μικρές δόσεις συχνής ξεκούρασης και να βρίσκεστε πιο συχνά με ευχάριστους ανθρώπους. Μην αφήνεστε στο άγχος, ούτε σε μια αίσθηση ματαιότητας που μπορεί να σας κυριεύει από καιρό σε καιρό. Φροντίστε την υγεία σας, αντιμετωπίστε κάποια ψυχολογικά σας προβλήματα, χαρείτε έναν έρωτα που θα προκύψει και μιας βελτίωσης στα οικονομικά σας στο δεύτερο εξάμηνο αυτής της χρονιάς. Τέλος, το 2013 είναι μια οργανωμένη συνέχεια των αναπροσαρμογών που ξεκίνησαν την προηγούμενη χρονιά. Οι μεγάλες ικανοποιήσεις που αποζητάτε θα έρθουν λίγο αργότερα. Εκείνο που προέχει είναι να φροντίσετε την ασφάλειά σας, να αυξήσετε την υπομονή και να ελέγχετε τις παρορμήσεις σας.

Αιγόκερως (22/12-19/1)
Το 2013 είναι η χρονιά που θα σας βοηθήσει να ανακουφιστείτε από τις ταλαιπωρίες των τελευταίων ετών και σταδιακά να αποκατασταθείτε – τόσο επαγγελματικά όσο και αισθηματικά. Έχετε το συναίσθημα ότι μεγαλώσατε απότομα και σας τρομάζει αρκετά η αλλαγή της εποχής και η αλλαγή των ανθρώπων. Ο Κρόνος στο Ζυγό, σας απομόνωσε από πολλούς φίλους, ενώ διαταραχτήκατε συχνά από δυσάρεστα γεγονότα που ζήσατε. Ωστόσο χωρίς να αλλάζει το κλίμα, το 2013 ορίζει μια περίοδο ευκαιριών, για να προετοιμάσετε κάτι καλύτερο για την ζωή σας και να ενισχύσετε ή να ανεφοδιάσετε τους τομείς εκείνους που διαλύθηκαν ή υπέστησαν απώλειες την τελευταία τριετία. Ο Κρόνος στο Σκορπιό, θα συνεχίσει τις αλλαγές – τόσο στον επαγγελματικό – όσο και στον ψυχολογικό χώρο. Και όσον αφορά τα ψυχολογικά σας, θα μπορέσουν να προσαρμοστούν στην νέα πραγματικότητα ή θα αναγκαστούν, ενώ όσον αφορά τα επαγγελματικά σας, θα πρέπει να είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί για μια ακόμα χρονιά και καθόλου παρορμητικοί στην λήψη αποφάσεων, αν δεν έχετε τα εχέγγυα των θετικών τους εκβάσεων. Ο Δίας στους Διδύμους το πρώτο εξάμηνο, θα σας βοηθήσει να ανανεωθείτε ψυχικά και σωματικά. Η μετακίνησή του στον Καρκίνο από το τέλος Ιουνίου και μετά, φέρνει καινούργιους ανθρώπους στη ζωή σας, σας αποκαθιστά τόσο αισθηματικά όσο και ερωτικά, ενώ όσοι εξαιρεθείτε του κανόνα αυτού, θα βρείτε στην διάρκεια της χρονιάς ένα καινούργιο ενδιαφέρον και μια απασχόληση, η οποία θα βγάλει από μέσα σας δυνάμεις αισιοδοξίας και δημιουργικότητας. Με δυο λόγια, το 2013 σας δίνει κίνητρα για καινούργιο ξεκίνημα, που θα σας φέρει μέχρι τα μέσα του 2014 πιο κοντά στου στόχους σας. Σε αυτή την μεταβατική περίοδο, φροντίστε να έχετε ανεπτυγμένη την σταθερότητα, φανείτε πρακτικοί και αποφύγετε ριψοκίνδυνα εγχειρήματα που θα σας κούραζαν. Μην απογοητευτείτε με τις καθυστερήσεις που θα προκύψουν και παραμείνετε κοντά σε ανθρώπους που η συμπαράστασή τους θα σας βοηθήσει ψυχολογικά ή που η προσφορά τους θα συμβάλει στην υλοποίηση των σχεδίων σας.

Υδροχόος (20/1-19/2)
Το 2013 είναι μια αγωνιστική χρονιά, καθώς ο Κρόνος δεσπόζει στο μεσουράνημα του ζωδίου σας, στο Σκορπιό. Ωστόσο ο Δίας από τους Διδύμους θα σας βοηθήσει να μην λείψουν οι ευκαιρίες, η προσφορά της αγάπης κάποιων ανθρώπων και οι καλές στιγμές. Εσείς καλείστε να αγωνιστείτε με υπομονή και επιμονή, για να διατηρήσετε τα κεκτημένα σας και να προετοιμάσετε το δρόμο για καινούργιες προοπτικές, που θα πραγματοποιηθούν αμέσως μετά την εποχή της κρίσης και οι οποίες θα είναι αποφασιστικές, μακροπρόθεσμα για τα συμφέροντα σας. Φανείτε υπομονετικοί στις συνθήκες που θα αναπτυχτούν στον επαγγελματικό τομέα και αποφύγετε τις αντιθέσεις. Κυρίως καταπολεμήστε το συναίσθημα της πικρίας και της μοναξιάς και μην παίρνετε τοις μετρητοίς, όσα συμβαίνουν γύρω σας. Ο Ουρανός στον Κριό συνεχίζει να σας βοηθά στην αξιοποίηση των εκφραστικών σας μέσων και να σας εξυπηρετεί σε συζητήσεις, γνωριμίες, συνεργασίες και καινούργιες επαφές. Ο Πλούτωνας στον Αιγόκερω, μπορεί να καλλιεργεί το φόβο και την αισιοδοξία όταν προκύπτουν γεγονότα, αλλά και εδώ θα χρειαστεί να κάνετε τις γνωστές υπερβάσεις. Σίγουρα την περίοδο αυτή θα ζήσετε αλλαγές και ανακατατάξεις – τόσο στον οικογενειακό τομέα, όσο και στον επαγγελματικό. Το δεύτερο εξάμηνο ενισχύει την αντοχή σας να ανταποκριθείτε στις ευθύνες και στις υποχρεώσεις που θα έχουν συσσωρευτεί. Στα αισθηματικά σας η χρονιά είναι μεταβατική. Οι δεσμευμένοι προφυλάξτε τη σχέση σας από τις παρεξηγήσεις, οι αδέσμευτοι μην βιαστείτε να δώσετε μεγάλες υποσχέσεις, σε νέες γνωριμίες που θα σας ενθουσιάσουν.

Ιχθείς (20/2-20/3)
Το 2013 φέρνει ενδιαφέρουσες προοπτικές και σας βοηθά να προσαρμοστείτε στο κλίμα της καινούργιας εποχής. Η παρουσία του Ποσειδώνα στο ζώδιό σας σε αρμονική όψη με τον Κρόνο από τον Σκορπιό, συμβάλει στο να αναδυθεί από μέσα σας ένας καινούργιος άνθρωπος, αποφασισμένος να διεκδικήσει τα δικαιώματά του και να αποδείξει με πρακτικό τρόπο, τις δυνατότητες που διαθέτει σε όλους τους τομείς. Οι ευκαιρίες που θα σας δοθούν θα είναι πολλές και ενδιαφέρουσες. Οι δυσκολίες και οι αντιθέσεις δεν θα λείψουν. Ίσως είναι απαραίτητες για να κάνουν πιο γλυκιά την αίσθηση της τελικής επιτυχίας. Υπερασπίστε το αντικείμενο της δουλειάς σας και αναπροσαρμόστε το στις ανάγκες και στις απαιτήσεις της νέας εποχής. Μην αφήνετε τίποτα στην τύχη και μην ξεχνάτε ότι οι μεγάλες προσδοκίες, απαιτούν και ανάλογες θυσίες. Ελέγχετε τις συναισθηματικές σας αντιδράσεις και μην αφήνετε την εξέλιξη των ερωτικών σας να σας απομακρύνει από το δρόμο που μόνοι σας έχετε διαλέξει, σκορπώντας άσκοπα τις δυνάμεις και το χρόνο σας. Επικεντρώστε την προσοχή σας σε νομικές διεκδικήσεις, σε σπουδές ή στην προσπάθειά σας να αναρριχηθείτε κοινωνικά. Αποφύγετε αντιθέσεις στο άμεσο περιβάλλον, μην υποτιμάτε την δύναμη των αντιπάλων σας και προτιμήστε την τακτική της συνθηκολόγησης, παρά του ανοικτού πολέμου. Τα οικονομικά σας απαιτούν προσοχή και προνοητική διαχείριση. Στα αισθηματικά σας θα παρατηρηθούν αλλαγές και αιφνιδιασμοί. Την περίοδο των εκλείψεων μην κάνετε τίποτα ριψοκίνδυνο και προσέχετε όταν οδηγείτε ή όταν ταξιδεύετε. Ο Δίας στον Καρκίνο το δεύτερο εξάμηνο, σε σχέση με τον Πλούτωνα στον Αιγόκερω, θα φέρει έναν άνεμο αισιοδοξία στην ερωτική σας ζωή. Μια σχέση μπορεί να ανανεωθεί από ένα γεγονός, μια καινούργια γνωριμία μπορεί να αποδειχτεί πηγή ψυχικής ανανέωσης ή ένας απόγονος που θα έρθει να σας δώσει μεγάλη χαρά. Με δυο λόγια τη χρονιά αυτή, όλα δείχνουν πως η ζωή σας αλλάζει και ότι εσείς επιβεβαιώνεστε σαν άτομα μέσα από δικά σας επιτεύγματα, αλλά και μέσα από ευκαιρίες που δεν περιμένετε ότι μπορεί να σας τύχουν.

www.oroskopos.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.