«Ζούμε ώρες δοκιμασίας της πίστης», αναφέρει ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών Ιερώνυμος, προσθέτοντας ότι η πατρίδα μας βιώνει κρίσιμες και οδυνηρές στιγμές αγωνίας και αβεβαιότητας για τον επιούσιο του λαού της και για το αύριο.Όπως αναφέρει καλούμαστε όλοι να συμβάλουμε στη σωτηρία του τόπου και να σταθούμε στο πλευρό του συνανθρώπου μας.

Τόνισε ότι ήδη, με τις φιλότιμες προσπάθειες όλων μας, η αλληλεγγύη και η αλληλοϋποστήριξη παίρνουν σάρκα και οστά με εντυπωσιακά αποτελέσματα.

Στην οικονομική κρίση και την ανάγκη στήριξης των αναξιοπαθούντων αναφέρεται από την πλευρά του στο Χριστουγεννιάτικό του μήνυμα ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, ο οποίος κήρυξε το 2013 ως «έτος Πανανθρώπινης Αλληλεγγύης».

Όπως τονίζει, η οικονομική κρίση είναι -κατ’ ουσίαν- απότοκος της ηθικής κρίσης.

Το μήνυμα του  Αρχιεπισκόπου  Ιερώνυμου:

«Η πατρίδα μας βιώνει κρίσιμες και οδυνηρές στιγμές αγωνίας και αβεβαιότητας για τον επιούσιο του λαού της και για το αύριο. Οι ώρες που ζούμε είναι ώρες δοκιμασίας της πίστης, των χριστιανικών μας αξιών και αισθημάτων, αλλά και της μέχρι τώρα βιοτής μας», αναφέρει ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος και προσθέτει:

«Καλούμαστε όλοι, ο καθένας με τις γνώσεις, τις ικανότητες και τα χαρίσματά του, να συμβάλουμε στη σωτηρία του τόπου μας και να σταθούμε στο πλευρό του δοκιμαζόμενου συνανθρώπου μας στη γειτονιά, στον τόπο εργασίας του η στον δρόμο. Και πρώτιστα καλούμαστε να στηρίξουμε εκείνον που δεν έχει εργασία και στέγη. Εκείνον που χρειάζεται ζεστασιά και φαγητό. Σήμερα, όσο ποτέ στο πρόσφατο παρελθόν, είναι επείγουσα ανάγκη να συνεχίσουμε να δείχνουμε γενναιοφροσύνη, αλληλεγγύη και εθελοντική προσφορά. Ήδη, με τις φιλότιμες προσπάθειες όλων μας, η αλληλεγγύη και η αλληλοϋποστήριξη παίρνουν σάρκα και οστά με εντυπωσιακά αποτελέσματα, αναβιώνοντας το πρωτοχριστιανικό βίωμα της κοινωνίας της αγάπης. Είναι καιρός να ξαναανακαλύψουμε την Εκκλησία ως κοινωνία προσώπων που ζουν με την αγάπη ως τρόπο ζωής».

Ο λαός μας – συνεχίζει ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών – γνωρίζει να επιβιώνει σε δύσκολους καιρούς και έχει την ικανότητα να αξιοποιεί τις δυνατότητές του και τον πλούτο που κρύβουν η ευλογημένη μας γη και θάλασσα

«Και αυτό το γνωρίζει καλά η Εκκλησία μας. Γι αυτό στήριξε και θα στηρίζει πνευματικά και έμπρακτα την προσπάθεια του λαού μας για μια νέα αρχή και θα σταθεί αρωγός όπου μπορεί να ενισχύσει τον λαό μας. Είναι καιρός να αρθούν τα εμπόδια, ώστε αυτή η λίγη περιουσία που απέμεινε στην Εκκλησία να της επιτραπεί να την αξιοποιήσει προς όφελος του λαού μας. Και όποιος επιθυμεί να εργαστεί στην ελληνική γη, συμβάλλοντας στη διατροφική επάρκεια της χώρας και στην ανάπτυξη σύγχρονων εξαγώγιμων προϊόντων καλλιέργειας και βοσκής, ας γνωρίζει ότι, όση λίγη γη ανήκει ακόμα στην Εκκλησία, θα είναι στη διάθεσή του», αναφέρει ο Αρχιεπίσκοπος ο οποίος απευθύνει έκκληση στο Ελληνικό Κράτος «να σκύψει πάνω από τους συνανθρώπους μας και σε αυτές τις δύσκολες ώρες που διέρχεται ο τόπος να αφήσουμε πίσω πολιτικές επιλογές που στηρίζουν τους λίγους σε βάρος των πολλών». Καλεί δε, «όσους διαθέτουν πλούτο να τον θέσουν στην υπηρεσία των συνανθρώπων μας. Χρειάζεται επειγόντως να δείξουμε όλοι αλληλεγγύη, ανθρωπιά, αγάπη και ευαισθησία και είναι ζωτικής σημασίας να στηριχθούν με κάθε τρόπο η περίθαλψη, η μόρφωση και η επιβίωση των Ελλήνων».

www.kathimerini.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.