Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Τα Χριστούγεννα των αστέγων…

Δεκέμβριος 25th, 2012 by Χρήστος Μίμης

Τα Χριστούγεννα της Αθήνας των αστέγωνΜπορεί η ατμόσφαιρα να είναι εορταστική, ωστόσο δίπλα στις στολισμένες βιτρίνες, ανάμεσα στα πολύχρωμα λαμπάκια στους δρόμους της Αθήνας, εκατοντάδες είναι και φέτος οι άνθρωποι οι οποίοι θα περάσουν τα Χριστούγεννα στο δρόμο.

Σπίτι τους ένα παγκάκι, μία γωνιά σε κάποιο πεζοδρόμιο, ένα σημείο της πόλης που να δίνει την αίσθηση της προφύλαξης από το κρύο. Τα τελευταία χρόνια η Αθήνα χτυπημένη από την κρίση δείχνει μία αποκαρδιωτική εικόνα, αυτή των φτωχών ανθρώπους που επαιτούν προκειμένου να βρουν ένα πιάτο φαγητό, ενώ σπίτι γίνονται διάφορα αυτοσχέδια καταλύματα.

Σύμφωνα με στοιχεία οι άστεγοι στην Ελλάδα ξεπερνούν τους 20.000. Πρόκειται για ανθρώπους που πλέον δεν έχουν κατοικία ή που βρίσκουν περιστασιακά καταλύματα από αυτά που συντηρούν διάφορες υπηρεσίες.

Οι περισσότεροι από αυτούς βρίσκονται στην περιοχή της πρωτεύουσας ενώ και η υπηρεσία του δήμου Αθηναίων για τους αστέγους, σημειώνει πως υπάρχει μια άνοδος της τάξης του 15-20% στα συσσίτια που μοιράζει καθημερινά.

www.iefimerida.gr

This entry was posted on Τρίτη, Δεκέμβριος 25th, 2012 at 13:50 and is filed under ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply