Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Τέλος εποχής για το Newsweek με ένα συμβολικό εξώφυλλο

Δεκέμβριος 25th, 2012 by Χρήστος Μίμης

http://p-nstatic.doldigital.net/taneawebstatic/A833C8BC257FBEAA55F58F4406BB5353.jpgΤο τελευταίο εξώφυλλο της έντυπης έκδοσης του Newsweek, επιχειρεί να απεικονίσει το τελος της εποχής των παραδοσιακών μέσων με τη νίκη του Διαδικτύου. Στο τεύχος που κυκλοφορεί με ημερομηνία 31 Δεκεμβρίου 2012, το θρυλικό αμερικανικό περιοδικό έχει μια ασπρόμαυρη αρχειακή φωτογραφία του κτιρίου των γραφείων του στη Νέα Υόρκη και έναν τίτλο που παραπέμπει ευθέως στο twitter και τον κόσμο των social media: «#LASTPRINTISSUE».

Το Newsweek πρωτοκυκλοφόρησε στη δεκαετία του 1930 – το παρθενικό του τεύχος είχε ημερομηνία 17 Φεβρουαρίου 1933. Και στις δεκαετίες της ένδοξης ιστορίας του κατέγραψε εβδομαδιαίως όλες τις δραματικές εξελίξεις στον κόσμο, από την άνοδο του Χίτλερ και τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο ως τα επεισόδια του Ψυχρού Πολέμου και τις αλλαγές που έφερε στις κοινωνίες η τεχνολογία.

Αυτές οι αλλαγές αποδείχθηκαν και η αιτία του θανάτου του, τουλάχιστον στην έντυπη μορφή του. To 2008 μετρούσε 3,1 εκατ. συνδρομητές και μέσα σε μόλις δύο χρόνια θα έχανε τους μισούς λόγω του Internet. Τον περασμένο Οκτώβριο και ενώ η εκδότρια εταιρεία αντιμετώπιζε σοβαρά οικονομικά προβλήματα, ανακοινώθηκε ότι στα τέλη του 2012 το Newsweek θα πάψει να τυπώνεται και θα μετατραπεί σε διαδικτυακό τόπο υπό την επωνυμία Newsweek Global.

Το τελευταίο εξώφυλλο του τελευταίου τεύχους παντρεύει την ιστορία του περιοδικού με τον κόσμο του Internet. Αλλά όπως κάποιοι σχολίασαν μοιάζει σαν την προσπάθεια ενός ετοιμοθάνατου να αποκαλύψει με την τελευταία του πνοή το όνομα του δολοφόνου του…

This entry was posted on Τρίτη, Δεκέμβριος 25th, 2012 at 22:25 and is filed under ΕΡΓΑΣΙΑ, ΚΟΣΜΟΣ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply