Γράφει η Handelsblatt

http://p-nstatic.doldigital.net/taneawebstatic/9079AF1869E2DB20F43EFA9C58C48E71.jpgΠιθανό είναι το ενδεχόμενο της αποχώρησης της Deutshe Telekom από την ελληνική αγορά, αναφέρει ρεπορτάζ της γερμανικής εφημερίδας Handelsblatt.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα, ο επικεφαλής της Telekom Ρενέ Όμπερμαν, ο οποίος ανακοίνωσε ότι θα εγκαταλείψει τη θέση του διευθύνοντα συμβούλου στα τέλη του 2013, ήλπιζε να δώσει προοπτικές ανάπτυξης της εταιρίας του, αξιοποιώντας τις αγορές της νότιας και ανατολικής Ευρώπης.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα, «μετά το τέλος του ανατολικού μπλοκ η Telekom προχώρησε σε μεγάλες επενδύσεις. Ωστόσο, οι προσδοκίες διαψευστήκαν. Χώρες όπως η Ελλάδα, η Ρουμανία ή η Ουγγαρία αποτελούν ενδιάμεσα, μαζί με τις ΗΠΑ, το προβληματικό παιδί του ομίλου. Στην Ελλάδα, όπου η Telekom έχει επενδύσει στον ΟΤΕ, τα κέρδη της συμφωνίας έχουν κατά καιρούς πέσει κατά 50%».

Το ρεπορτάζ συνεχίζει ότι οι αγορές που υπόσχονταν μεγάλη ανάπτυξη πολύ γρήγορα έδειξαν σημάδια κορεσμού. Οι πολιτικές των επιδοτήσεων ή της δημιουργίας νέων δικτύων, θεωρούνται δαπανηρές και σύμφωνα με την Handelsblatt, δεν είναι βέβαιο ότι ο διάδοχος του Όμπερμαν, Τιμοθέους Χέτγκες, την επιθυμεί.

«Μία λύση που θα μπορούσε να προτιμηθεί είναι η αποχώρηση από μεμονωμένες χώρες. Στην Ελλάδα π.χ. οι προσδοκίες για βελτίωση της κατάστασης μέσα στα επόμενα χρόνια είναι εξαιρετικά περιορισμένες» γράφει η εφημερίδα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.