http://p-nstatic.doldigital.net/taneawebstatic/9A7C69ADA49EAF698E3CB05A8AEC364D.jpgΠροβλήματα θέρμανσης αντιμετωπίζουν πολλά σχολεία της χώρας. Αναφερόμενη στο θέμα, η ΔΗΜΑΡ έκανε λόγο για «άμεση και επιτακτική ανάγκη να υπάρξει μέριμνα για την κάλυψη των αναγκών σε θέρμανση όλων των σχολείων και των ιδρυμάτων της χώρας», ενώ ο υπουργός Εσωτερικών Ευριπίδης Στυλιανίδης δήλωσε ότι τα υπόλοιπα χρήματα του επιδόματος θέρμανσης θα δοθούν στοχευμένα σε σχολεία που βρίσκονται σε δύσκολες περιοχές.

Η Δημοκρατική Αριστερά τονίζει πως «η Πολιτεία οφείλει να στηρίξει με έκτακτη οικονομική ενίσχυση τους δήμους που έχουν πρόβλημα να καλύψουν αυτές τις ανάγκες».

«Φέτος, είχαμε προϋπολογίσει 80 εκατ. ευρώ για τη θέρμανση των σχολείων. Δώσαμε ήδη 60 εκατ., τα οποία επαρκούν για τη λειτουργία των σχολείων μέχρι το πέρας των εορτών. Σχεδιάζουμε να δώσουμε -στοχευμένα- ένα κομμάτι από τα εναπομείναντα 20 εκατ. ευρώ τον Ιανουάριο, προκειμένου να καλυφθούν σχολεία, σε δύσκολες περιοχές, για όλο το χειμώνα» δήλωσε ο Ευριπίδης Στυλιανίδης στο ραδιόφωνο της ΝΕΤ.

Πάντως, οι δήμαρχοι στη Δυτική Μακεδονία προειδοποιούν ότι μετά τις γιορτές των Χριστουγέννων θα μπει λουκέτο σε πάνω από 300 σχολεία, εάν δεν καλυφθεί το κόστος για τον εφοδιασμό με πετρέλαιο θέρμανσης.

ΤΑ ΝΕΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.