Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Χάρη στον καταδικασμένο πρώην μπάτλερ του απένειμε ο Πάπας

23 Δεκεμβρίου, 2012 by Χρήστος Μίμης

Για «πατρική κίνηση» μιλά το Βατικανό

http://p-nstatic.doldigital.net/taneawebstatic/7FAA70C6A1FEA4B5F4A8AA26CE7BD2E2.jpg
Ο Πάπας Βενέδικτος ΙΣΤ’ απένειμε χάρη στον πρώην οικονόμο του Πάολο Γκαμπριέλε, ο οποίος είχε καταδικαστεί τον περασμένο Οκτώβριο σε φυλάκιση 18 μηνών διότι άφησε να διαρρεύσουν εμπιστευτικά έγγραφα του Βατικανού. Ο Ποντίφικας επισκέφθηκε στη φυλακή τον άλλοτε έμπιστο βοηθό του για να του ανακοινώσει ότι «αποφάσισε να τον συγχωρήσει και να γνωστοποιήσει ότι κάνει δεκτό το αίτημά του για απονομή χάριτος», τονίζεται σε ανακοίνωση του Βατικανού.

«Πρόκειται για μια πατρική κίνηση, προς έναν άνθρωπο με τον οποίο ο Ποντίφικας, μοιράστηκε επί χρόνια μια καθημερινή οικειότητα», προστίθεται στην ανακοίνωση.

Πάντως, όπως ξεκαθάρισε, η Αγία Εδρα, ο Γκαμπριέλε δεν θα μπορέσει να συνεχίσει να εργάζεται και να διαμένει στο παπικό κρατίδιο.

Ανεπίσημες πηγές, αναφέρουν, παράλληλα, πως δεδομένου ότι ο πρώην συνεργάτης του Πάπα είναι πατέρας τριών παιδιών, «η Καθολική Εκκλησία θα τον βοηθήσει να βρει μια άλλη δουλειά, πάντα σε εκκλησιαστικό περιβάλλον, και ένα διαμέρισμα όπου να μπορεί να ζήσει με την οικογένειά του».

Ο πρώην μπάτλερ του Πάπα είχε καταδικαστεί στις 6 Οκτωβρίου σε φυλάκιση 18 μηνών για κλοπή χιλιάδων προσωπικών απόρρητων εγγράφων του προκαθήμενου της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας.

Σύμφωνα με τα όσα προέκυψαν από τη δίκη, ο Γκαμπριέλε είχε στην κατοχή του και φωτοτυπίες ιατρικών εξετάσεων του Πάπα, όπως επίσης και κωδικοποιημένα, απόρρητα κείμενα της διπλωματίας της Αγίας Έδρας.

Τα έγγραφα – όσα τουλάχιστον δημοσιεύθηκαν στον Τύπο – αποκάλυπταν άγνωστες ως τότε εσωτερικές διαφωνίες και αντιπαλότητες μεταξύ καρδιναλίων και άλλων παραγόντων του Βατικανού.

ΔΟΛ

This entry was posted on Κυριακή, 23 Δεκεμβρίου, 2012 at 19:16 and is filed under ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ - ΔΙΚΑΣΤΙΚΟ, ΚΟΣΜΟΣ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply