Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Τρίτη «θρησκεία» στον κόσμο ο αθεϊσμός!

23 Δεκεμβρίου, 2012 by Χρήστος Μίμης

Οι άνθρωποι που δεν ακολουθούν κάποια από τις γνωστές θρησκείες ξεπερνούν το 1 δισεκατομμύριο

http://p-nstatic.doldigital.net/taneawebstatic/644DB71FB0815E48BD8487652FEC7615.jpgΑν πράγματι η θρησκεία αποτελεί το όπιο των λαών, τότε ένα μεγάλο μέρος της ανθρωπότητας πρέπει να το έχει ήδη εξαντλήσει, καθώς η «πίστη» που παρουσιάζει κατακόρυφη αύξηση είναι ο… αθεϊσμός. Ενας στους έξι ανθρώπους σήμερα δεν πιστεύουν σε κανέναν θεό, ή έστω δεν πιστεύουν στον θεό κάποιας συγκεκριμένης θρησκείας. Στο σύνολό τους οι άθεοι όλου του κόσμου έρχονται τρίτοι, μετά τους πρώτους χριστιανούς και τους δεύτερους μουσουλμάνους, ενώ στην τέταρτη θέση βρίσκονται οι ινδουιστές.

Σύμφωνα με ενδελεχή έρευνα – The Global Religious Landscape – που πραγματοποίησε το έγκριτο αμερικανικό ίδρυμα ερευνών Pew Forum, οι χριστιανοί όλου του κόσμου ανέρχονται σε 2,2 δισεκατομμύρια, οι μουσουλμάνοι σε 1,6 δισεκατομμύριο ενώ οι άθεοι ξεπερνούν το 1 δισεκατομμύριο. Ομως η χρήση του όρου «άθεος» γίνεται με τον ευρύτερο δυνατό τρόπο, καθώς στη συγκεκριμένη κατηγορία συγκαταλέγονται επίσης οι αγνωστικιστές και όλοι όσοι πιστεύουν στην ύπαρξη μιας ανώτερης – αλλά ακαθόριστης και μη ενταγμένης στο δόγμα κάποιας από τις επίσημες θρησκείες του κόσμου – δύναμης.

Η πιο ομοιόμορφα κατανεμημένη θρησκεία είναι και πάλι ο Χριστιανισμός, καθώς χριστιανοί υπάρχουν σχεδόν σε όλες τις περιοχές του κόσμου ενώ ο Ινδουισμός αποτελεί τη λιγότερο παγκόσμια θρησκεία, με το 94% των πιστών του να βρίσκονται συγκεντρωμένοι σε μία μόνο χώρα, την Ινδία. Ο Ινδουισμός όμως, μαζί με τον Ισλαμισμό, αποτελούν τις δύο θρησκείες με τις περισσότερες πιθανότητες να εξαπλωθούν στο μέλλον, ενώ τις λιγότερες πιθανότητες περαιτέρω εξάπλωσης τις συγκεντρώνει ο Ιουδαϊσμός.

Μεταξύ των 2,2 δισεκατομμυρίων χριστιανών που υπάρχουν στον κόσμο το 50% είναι καθολικοί, το 37% προτεστάντες και το 12% ορθόδοξοι, ενώ μεταξύ των περισσότερων από 1,5 δισεκατομμύριο μουσουλμάνων η συντριπτική πλειοψηφία, γύρω στο 90%, είναι σουνίτες.

Κινέζοι
Το 62% όσων δεν πιστεύουν σε κάποιον θεό ή δεν ανήκουν σε κάποια συγκεκριμένη θρησκεία, ήτοι περισσότεροι από 700 εκατομμύρια άνθρωποι, είναι Κινέζοι.

ΤΑ ΝΕΑ

This entry was posted on Κυριακή, 23 Δεκεμβρίου, 2012 at 23:21 and is filed under ΚΟΣΜΟΣ, ΠΑΡΑΞΕΝΑ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply