Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Μαυραγάνης: Κάθε τρεις μήνες μετακίνηση για τους εφοριακούς

23 Δεκεμβρίου, 2012 by Χρήστος Μίμης

«Οι μισθωτοί πρέπει να μαζεύουν αποδείξεις για το 2013»

http://p-nstatic.doldigital.net/taneawebstatic/68C81B6E7150F3C4BB9B782EF0FFE111.jpgΜετακινήσεις κάθε τρεις μήνες για τους εφοριακούς προανήγγειλε ο υφυπουργός Οικονομικών Γιώργος Μαυραγάνης, μιλώντας στο Mega. Επίσης, διέψευσε ότι οι καθαιρέσεις 165 διευθυντών, υποδιευθυντών και προϊσταμένων τμημάτων εφοριών, που παραλίγο να προκαλέσουν ενδοκυβερνητική κρίση, ήταν αποτέλεσμα κομματικών επιλογώ. Παράλληλα, δεσμεύθηκε ότι οι όποιες μετακινήσεις στο μέλλον θα γίνονται με αξιοκρατικά κριτήρια.

Ακόμη, είπε ότι πρώτα θα προχωρήσει η επέκταση της εφαρμογής των αντικειμενικών αξιών σε περιοχές που δεν υπάγονται στο σύστημα και σε δεύτερη φάση θα υπάρξει αναπροσαρμογή των αντικειμενικών τιμών των ακινήτων.

Ο κ. Μαυραγάνης σημείωσε πως η Διεύθυνση Κεφαλαίου του υπουργείου Οικονομικών θα εντάξει μέσα στο 2013 όλες τις περιοχές της χώρας στο σύστημα αντικειμενικού προσδιορισμού. «Στόχος μας είναι αυτό να γίνει μέσα στο 2013» δήλωσε.

Σε ερώτηση εάν θα αυξηθούν οι αντικειμενικές τιμές μέσα στο 2013 ο κ. Μαυραγάνης σημείωσε: «Αυτή τη στιγμή δεν έχουμε τέτοιο στόχο. Για να πάμε σε ένα αυτόματο μηχανισμό αναπροσαρμογής θα πρέπει να εντάξουμε όλες τις περιοχές. Δεν μπορείς να αφήσεις έξω περιοχές».

Ο υφυπουργός Οικονομικών αναφέρθηκε και στο θέμα των αποδείξεων ξεκαθαρίζοντας ότι μισθωτοί και συνταξιούχοι θα έχουν και το 2013 την υποχρέωση να συλλέγουν αποδείξεις, ώστε να μην επιβαρυνθούν με προσθετο φόρο.

«Οι μισθωτοί πρέπει να μαζεύουν αποδείξεις για το 2013» είπε, ξεκαθαρίζοντας πως αυτό πρέπει να γίνεται ανεξαρτήτως εισοδήματος, στο πλαίσιο της αύξησης της φορολογικής συμμόρφωσης ως προς την είσπραξη του ΦΠΑ.

ΔΟΛ

This entry was posted on Κυριακή, 23 Δεκεμβρίου, 2012 at 20:05 and is filed under ΕΡΓΑΣΙΑ, ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply