Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- Grebena live GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Η «λίστα Λαγκάρντ» στην Αθήνα από την Γαλλία

Δεκέμβριος 23rd, 2012 by Χρήστος Μίμης

Βρίσκεται στα χέρια των Οικονομικών Εισαγγελέων Πεπόνη – Μουζακίτη

Η «λίστα Λαγκάρντ» στην Αθήνα από την ΓαλλίαΜε 30 λέξεις το υπουργείο Οικονομικών ανακοίνωσε ότι «παρελήφθη σήμερα από την αρμόδια Διεύθυνση Διεθνών Οικονομικών σχέσεων του Υπουργείου η ”λίστα Λαγκάρντ” από το Γαλλικό Υπουργείο Οικονομικών και διαβιβάστηκε άμεσα στο Γραφείο του Οικονομικού Εισαγγελέα». Βρίσκεται στα χέρια των Οικονομικών Εισαγγελέων Γρηγόρη Πεπόνη Σπύρου Μουζακίτη, χωρίς καν να ενημερωθεί ο υπουργός Οικονομικών κ. Στουρνάρας

Κάτω από κινηματογραφικές συνθήκες έφτασε στη χώρα μας η πρωτότυπη «λίστα Λαγκάρντ».

Τριμελής Επιτροπή του υπουργείου Οικονομικών με διευθύντρια του υπουργείου, άνθρωπο του ΣΔΟΕ και στέλεχος του οικονομικού εισαγγελέα,ταξίδεψε στο Παρίσι την Πέμπτη και παρέλαβε τη λίστα από το υπουργείο Οικονομικών.

Σύμφωνα με πληροφορίες η διαδικασία έγινε με βάση τις διατάξεις περί αποφυγής της φοροδιαφυγής (υπάρχει σχετική σύμβαση μεταξύ Γαλλίας και Ελλάδας) και οι γάλλοι στο υπουργείο Οικονομικών στο Παρίσι ήταν πολύ καλά ενημερωμένοι και εξυπηρετικοί.

Αυθημερόν η ελληνική επιτροπή επέστρεψε στην Αθήνα. Αφού ήρθαν παρέδωσαν τη λίστα στον ΣΔΟΕ ενώ αντίγραφο παραδόθηκε και στους οικονομικούς εισαγγελείς. Η διαδικασία στο γραφείο των οικονομικών εισαγγελέων Γρηγόρη Πεπόνη και Σπύρου Μουζακίτη ολοκληρώθηκε στις 3 η ώρα τα ξημερώματα της Παρασκευής .

Αποφασίστηκε η επιτόπια παραλαβή της λίστας, προκειμένου να αποφευχθούν οι παρεξηγήσεις , αλλά και διότι κανένας από τους αρμόδιους δεν ήθελε να παρεμβληθεί τρίτος.Την Παρασκευή οι εισαγγελείς άρχισαν να συγκρίνουν τις λίστες. Τα αποτελέσματα αναμένονται ιδιαιτέρως ενδιαφέροντα.

Στο μικροσκόπιο της εισαγγελικής έρευνας είναι η κατάθεση ομολόγου, ύψους 550 εκατομμυρίων δολαρίων και τα αρχεία της συγκεκριμένης κατάθεσης.

Κανείς, προς το παρόν, δεν γνωρίζει αν το αντίγραφο που είχε για έξι μήνες στο συρτάρι του ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου και στη συνέχεια ο τέως υπουργός Ευάγγελος Βενιζέλος έχει αλλοιωθεί.

Το λόγο έχουν οι εισαγγελείς, αλλά όπως εκτιμάται, στο βαθμό που υπάρχουν αλλοιώσεις (σσ. έχουν σβηστεί ονόματα) τότε είναι βέβαιο ότι έρχεται πολιτική θύελλα.

 

This entry was posted on Κυριακή, Δεκέμβριος 23rd, 2012 at 09:37 and is filed under ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ - ΔΙΚΑΣΤΙΚΟ, ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply