Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- Grebena live GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Έντονα τα προβλήματα θέρμανσης σε πολλά σχολεία – Τεράστια προβλήματα στη Β. Ελλάδα

Δεκέμβριος 23rd, 2012 by Χρήστος Μίμης

http://p-nstatic.doldigital.net/taneawebstatic/9A7C69ADA49EAF698E3CB05A8AEC364D.jpgΠροβλήματα θέρμανσης αντιμετωπίζουν πολλά σχολεία της χώρας. Αναφερόμενη στο θέμα, η ΔΗΜΑΡ έκανε λόγο για «άμεση και επιτακτική ανάγκη να υπάρξει μέριμνα για την κάλυψη των αναγκών σε θέρμανση όλων των σχολείων και των ιδρυμάτων της χώρας», ενώ ο υπουργός Εσωτερικών Ευριπίδης Στυλιανίδης δήλωσε ότι τα υπόλοιπα χρήματα του επιδόματος θέρμανσης θα δοθούν στοχευμένα σε σχολεία που βρίσκονται σε δύσκολες περιοχές.

Η Δημοκρατική Αριστερά τονίζει πως «η Πολιτεία οφείλει να στηρίξει με έκτακτη οικονομική ενίσχυση τους δήμους που έχουν πρόβλημα να καλύψουν αυτές τις ανάγκες».

«Φέτος, είχαμε προϋπολογίσει 80 εκατ. ευρώ για τη θέρμανση των σχολείων. Δώσαμε ήδη 60 εκατ., τα οποία επαρκούν για τη λειτουργία των σχολείων μέχρι το πέρας των εορτών. Σχεδιάζουμε να δώσουμε -στοχευμένα- ένα κομμάτι από τα εναπομείναντα 20 εκατ. ευρώ τον Ιανουάριο, προκειμένου να καλυφθούν σχολεία, σε δύσκολες περιοχές, για όλο το χειμώνα» δήλωσε ο Ευριπίδης Στυλιανίδης στο ραδιόφωνο της ΝΕΤ.

Πάντως, οι δήμαρχοι στη Δυτική Μακεδονία προειδοποιούν ότι μετά τις γιορτές των Χριστουγέννων θα μπει λουκέτο σε πάνω από 300 σχολεία, εάν δεν καλυφθεί το κόστος για τον εφοδιασμό με πετρέλαιο θέρμανσης.

ΤΑ ΝΕΑ

This entry was posted on Κυριακή, Δεκέμβριος 23rd, 2012 at 13:41 and is filed under ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ, ΠΑΙΔΕΙΑ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply