Η απολογία του Λ. Λαυρεντιάδη
Τώρα όλοι πυροβολούν τον Λαυρεντιάδη Boλές από τους πρώην στενούς του συνεργάτες ενώπιον της 2ης ειδικής ανακρίτριας, όπου απολογήθηκαν πριν πάρουν τον δρόμο για τον Κορυδαλλό, δέχτηκε ο επιχειρηματίας Λαυρέντης Λαυρεντιάδης, ο οποίος επίσης βρίσκεται προφυλακισμένος ως αρχηγός εγκληματικής οργάνωσης, για την υπόθεση της «χαριστικής» δανειοδότησης εταιρειών συμφερόντων του από την PROTON BANK.

Αντίθετα, ο επιχειρηματίας απολογούμενος στην ειδική ανακρίτρια απέφυγε να αναφερθεί στις σοβαρές κατηγορίες που αντιμετωπίζει και προτίμησε να επικεντρωθεί στα προβλήματα υγείας του.

Οι τρεις πρώην στενοί συνεργάτες του επιχειρηματία υποστήριξαν μεταξύ άλλων στις απολογίες τους ότι εξαπατήθηκαν και ενέκριναν σε συντομότατο διάστημα τη χορήγηση επισφαλών δανείων (συνολικά 701 εκατ. ευρώ) σε εταιρείες του άμεσου ή έμμεσου ενδιαφέροντος του Λ. Λαυρεντιάδη, ενώ ένας εξ αυτών, ο τέως διευθύνων σύμβουλος της τράπεζας Τ. Κολλίντζας, προχώρησε ακόμη περισσότερο στην απολογία του, ισχυριζόμενος ότι «πιθανότατα ο Λ. Λαυρεντιάδης έδρασε με τη βοήθεια και άλλων ανθρώπων, στους οποίους εγώ δεν συμπεριλαμβάνομαι».

Η απολογία του Λ. Λαυρεντιάδη

Στα προβλήματα υγείας που αντιμετωπίζει επικέντρωσε την απολογία του στην ειδική ανακρίτρια κ. Χατζάκη ο επιχειρηματίας Λαυρέντης Λαυρεντιάδης, ο οποίος βρίσκεται στον Κορυδαλλό προφυλακισμένος ως αρχηγός εγκληματικής οργάνωσης για την υπόθεση της «χαριστικής» -κατά το κατηγορητήριο- δανειοδότησης εταιρειών συμφερόντων του από την PROTON BANK.
Ο επιχειρηματίας, ο οποίος απολογήθηκε στις 14 Δεκεμβρίου, φρουρούμενος στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός, όπου νοσηλευόταν μετά την έκδοση εντάλματος σύλληψής του, στις σοβαρές κατηγορίες που αντιμετωπίζει απάντησε με αναφορές κυρίως στην κατάσταση της υγείας του, υποστήριξε ότι δεν είναι ύποπτος φυγής και επανέλαβε την πρόθεσή του να επιστρέψει «όλα τα χρηματικά ποσά που διαθέτει, τα οποία βρίσκονται στους λογαριασμούς που αναφέρονται στην από 31.7.2012 αίτησή του, προς αποπληρωμή και τακτοποίηση δανείων που έχουν χορηγηθεί από την PROTON BANK και ανέρχονται σε περίπου 160.000.000 ευρώ (τα χρήματα που προσφέρει), παρά τη ρητή, όπως αναφέρει, άρνηση τελέσεως οποιουδήποτε ποινικού αδικήματος».

Σοβαρή αναπηρία
«Είμαι οικογενειάρχης και έχω τρία ανήλικα παιδιά, ηλικίας 6, 4,5 ετών και 2,5 ετών. Πάσχω από σοβαρή αναπηρία και συγκεκριμένα από νεανική ρευματοειδή πολυαρθρίτιδα ιδιαίτερα εκφυλιστική, με παραμορφώσεις αρθρώσεων και αδυναμία κίνησης κατά περίπτωση.

Η ασθένεια αυτή διαπιστώθηκε τον Μάρτιο του 1990 σε ηλικία 18 ετών, έναν μήνα μετά τον θάνατο του πατέρα μου από ψυχολογικό σοκ».

Ενώ σε άλλο σημείο υποστηρίζει: «Λόγω της ιδιαίτερα επιβαρυμένης κατάστασης της υγείας μου τόσο από αυτήν τη χρόνια ασθένεια όσο και από περιστατικά που με επιβάρυναν επιπλέον τα τελευταία περίπου δύο έτη, όπως παροδικά ισχαιμικά, υπέρταση, κρίσεις πανικού- αλλά και εν όψει όλης της προσωπικότητάς μου και της μέχρι σήμερα συμπεριφοράς μου (επιστροφή από το εξωτερικό για να αντιμετωπίσω την υπόθεση όταν ξεκίνησε, καταβολή 51.000.000 προς διευθέτηση της υποθέσεως, εμφάνιση όπου και όποτε μου ζητήθηκε και μάλιστα αυτοπρόσωπη και όχι διά συνηγόρων- ενεργή ενασχόληση με την υπόθεση, με την εκπόνηση και υποβολή μελετών κ.λπ., προσφορά πρόσθετων 160.000.000 προς διευθέτηση της υποθέσεως, αλλά και τήρηση με θρησκευτική ευλάβεια του όρου της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, έχω την πεποίθηση ότι δεν συνέτρεχαν οι ουσιαστικές και τυπικές προϋποθέσεις εκδόσεως ενταλμάτων συλλήψεως εις βάρος μου»?

Σε άλλο σημείο ο επιχειρηματίας υποστήριξε ότι δεν μπορεί να του αποδοθεί ο κίνδυνος τέλεσης νέων αδικημάτων, επειδή είναι οικογενειάρχης γνωστής διαμονής, ενώ δεν έχει πλέον την παραμικρή σχέση με την τράπεζα PROTON.

ΕΘΝΟΣ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.