Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Μαυραγάνης: Μαζέψτε αποδείξεις για το 2013

Δεκέμβριος 22nd, 2012 by Χρήστος Μίμης

ΟΙ ΕΦΟΡΙΑΚΟΙ ΘΑ ΚΡΙΝΟΝΤΑΙ ΑΝΑ ΤΡΙΜΗΝΟ
Μαυραγάνης: Μαζέψτε αποδείξεις για το 2013Μισθωτοί και συνταξιούχοι, ανεξαρτήτως εισοδήματος, θα έχουν και το 2013 την υποχρέωση να συλλέγουν αποδείξεις, ώστε να μην επιβαρυνθούν με πρόσθετο φόρο, τόνισε σήμερα ο υφυπουργός Οικονομικών, Γιώργος Μαυραγάνης.

Ο κ. Μαυραγάνης, μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του Mega, είπε ότι «οι μισθωτοί πρέπει να μαζεύουν αποδείξεις για το 2013», ξεκαθαρίζοντας πως αυτό πρέπει να γίνεται ανεξαρτήτως εισοδήματος, στα πλαίσια της αύξησης της φορολογικής συμμόρφωσης ως προς την είσπραξη του ΦΠΑ.

Αναφερόμενος στις αντικειμενικές τιμές των ακινήτων είπε πως πρώτα θα προχωρήσει η επέκταση της εφαρμογής των αντικειμενικών αξιών το 2013 σε περιοχές που δεν υπάγονται στο σύστημα και ακολούθως θα υπάρξει αναπροσαρμογή τους.

Ερωτηθείς για το εάν το 2013 θα αυξηθούν οι αντικειμενικές τιμές ο κ. Μαυραγάνης σημείωσε: «Δεν έχουμε τέτοιο στόχο. Για να πάμε σε ένα αυτόματο μηχανισμό αναπροσαρμογής των τιμών θα πρέπει να εντάξουμε όλες τις περιοχές».

Ξεκαθάρισε δε ότι οι αλλαγές προϊσταμένων στις εφορίες θα γίνουν με αξιοκρατικά και όχι με κομματικά κριτήρια και πως οι εφοριακοί θα κρίνονται ανά τρίμηνο. Παράλληλα, προανήγγειλε την πλήρη ενεργοποίηση του ελεγκτικού μηχανισμού και διαρκείς ελέγχους από την εφορία.

ΕΘΝΟΣ

This entry was posted on Σάββατο, Δεκέμβριος 22nd, 2012 at 14:28 and is filed under ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply