Οκτώ οι συλλήψεις – Συγκέντρωση αλληλεγγύης

Βίλα Αμαλίας: Αστυνομική επιχείρηση μετά από καταγγελία για ναρκωτικάΕπιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ  στη βίλα Αμαλίας (Αχαρνών και Χέυδεν) έπειτα από καταγγελίες για διακίνηση ναρκωτικών.

Η Αστυνομία έχει ήδη προχωρήσει σε 8 προσαγωγές, οι οποίες έγιναν συλλήψεις  εκ των οποίων έξι έλληνες και δυο γερμανοί. Από τους έλληνες οι 4 ήταν άνδρες και οι 4 γυναίκες.

Η αστυνομική επιχείρηση έγινε  παρουσία εισαγγελέα.

Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ. στο κτίριο έχει βρεθεί μεγάλος αριθμός άδειων φιαλών (1.500 περίπου), δοχείο με εύφλεκτο υγρό, αντιασφυξιογόνες μάσκες, κροτίδες μεγάλου μεγέθους (γουρούνες), πτυσσόμενο κλομπ, μαχαίρια, σφεντόνες, μεταλλικά σφαιρίδια, σφυρί και μικροποσότητες κάνναβης.

Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις βρίσκονται στην περιοχή, ενώ είναι η οδός Χέυδεν δόθηκε στην κυκλοφορία μετά τις δύο το μεσημέρι.

Στο σημείο είχαν συγκεντρωθεί περίπου 100 άτομα ως ένδειξη διαμαρτυρίας για την επέμβαση των αστυνομικών.

Σε δηλώσεις του ο υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη κ. Νικόλαος Δένδιας επεσήμανε:

«Σήμερα η Ελληνική Αστυνομία αποκατέστησε τη νομιμότητα στη “Βίλα Αμαλία” μετά από μακρά σειρά ετών, κατ’ εκτέλεση των προβλεπομένων από το Σύνταγμα, τους νόμους του κράτους και τη ρητή εντολή του Πρωθυπουργού κ. Αντώνη Σαμαρά.

»Το μήνυμα μας είναι σαφές: Η Ελλάδα δεν μπορεί να είναι ξέφραγο αμπέλι. Δεν μπορεί να είναι χώρος ανομίας. Και τα χιλιάδες μπουκάλια για την παρασκευή βομβών “μολότοφ” και τα άλλα υλικά που βρέθηκαν στη “Βίλα Αμαλία” αποδεικνύουν ότι ο χώρος αυτός υπήρξε για πάρα πολλά χρόνια ένα εργαστήρι o ανομίας».

Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου για το εάν θα συνεχιστούν σε άλλες καταλήψεις ανάλογες επιχειρήσεις ο κ. Δένδιας είπε ότι: «Η Ελληνική Αστυνομία έχει μία υποχρέωση από το Σύνταγμα και τους νόμους. Και το ξαναλέω, έχει την εντολή του Πρωθυπουργού να αποκαταστήσει το αυτονόητο. Να αποκαταστήσει τη νομιμότητα οπουδήποτε και εάν αυτή παραβιάζεται. Δεν λέω ότι έχει ένα εύκολο έργο, δεν λέω ότι αύριο θα γίνουν θαύματα. Αλλά αυτή είναι η εντολή, αυτό είναι το πλαίσιο και αυτό είναι το έργο που θα πραγματοποιηθεί».

Βυθούλκας Διονύσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.