Οι τροφές που μπορούμε να καταναλώσουμε τις νυχτερινές ώρες

Όλες οι δίαιτες που δοκίμασες μέχρι σήμερα δεν είχαν κανένα αποτέλεσμα, γιατί πολύ απλά σου στερούσαν τη χαρά του βραδινού φαγητού.

Πώς να ακολουθήσεις τέτοια διατροφή, τη στιγμή που γυρίζεις κατάκοπη 6 το απόγευμα σπίτι και μέχρι να μαγειρέψει πάει 8. Και έχεις από πάνω και όλους τους διατροφολόγους να σου λένε ότι δεν πρέπει να τρως μετά τις 6 το απόγευμα. Υπάρχει λύση και για εσένα. Δοκίμασε τις παρακάτω τροφές, ακόμα και αργά το βράδυ και σταμάτα να ανησυχείς μήπως παχύνεις.

Πρώτα από ολα, θα πρέπει να γνωρίζεις πως δεν υπάρχει κανένα ερευνητικό εύρημα που να επιβεβαιώνει πως η κατανάλωση φαγητού μετά τις 6 το απόγευμα σχετίζεται με τη λήψη παραπανίσιων κιλών.

Οι λόγοι για τον οποίο οι διατροφολόγοι προτείνουν την αποφυγή του βραδινού φαγητού είναι οι εξής:

Συνήθως, το βραδινό φαγητό είναι κάτι έτοιμο και ιδιαιτέρως παχυντικό όπως για παράδειγμα ένα μεγάλο ποπ κορν και νάτσος με τσένταρ, συντροφιά με τη βραδινή ταινία στο σινεμά. Άρα, αν καταφέρεις να σταματήσεις το πρόχειρο βραδινό φαγητό και να ξεκινήσεις να μαγειρεύεις υγιεινά, δεν έχει σημασία η ώρα που θα τρως.

Έπειτα, αν δεν έχεις φάει όλη την ημέρα, είναι λογικό την βραδινή ώρα που θα φας, να το παρακάνεις και να φορτώσεις τον οργανισμό και κατ’ επέκταση το μεταβολισμό σου, αφού μετά από λίγο θα κοιμηθείς. Στο κομμάτι αυτό δεν παίζει ρόλο η πέψη, αφού αυτή συνεχίζει να συμβαίνει αποτελεσματικά τόσο το πρωί, όσο και το βράδυ.

Τέλος, καθώς φαίνεται, οι διαιτολόγοι ανησυχούν και για τη αϋπνία που μπορεί να προκαλέσει το φαγητό το βράδυ. Σίγουρα, αν βαρυστομαχιάσεις, θα είναι πολύ δύσκολο να κλείσεις μάτι με το φούσκωμα που θα αισθάνεσαι.

Ποιες τροφές να προτιμάς στο βραδινό φαγητό

Ναι στους καλούς υδατάνθρακες: ψωμί, φρούτα και λαχανικά που εκκρίνουν σημαντικές ουσίες για τη χαλάρωση του οργανισμού, την μείωση του αισθήματος της πείνας και την επίτευξη του καλύτερου δυνατού ύπνου.

Όχι στα μπαχαρικά, τα καρυκεύματα και το πολύ αλάτι που θα διαταράξουν και θα επιβραδύνουν την πέψη και θα σε κάνουν να τρέχεις όλη τη νύχτα, για να πίνεις νερό.

Όχι στο άμυλο, καθώς θα αυξήσει τη γλυκόζη και θα εμποδίσει την προσπάθειά σου για απώλεια κιλών.

Ναι στα γαλακτοκομικά: Ένα ποτήρι ζεστό γάλα (κατά προτίμηση χαμηλών λιπαρών) θα σε χορτάσει και θα κοιμηθείς καλύτερα.

Φρούτα αντί για γλυκό: Λέμε «ναι» στην κατανάλωση βραδινού φαγητού αλλά όχι και γλυκού. Για επιδόρπιο, κατανάλωσε κάποιο φρούτο όπως είναι τα μήλα ή οι φράουλες.

Μην πέσεις για ύπνο κατευθείαν: Δώσε στον εαυτό σου, τουλάχιστον μία ώρα μετά το φαγητό και πριν το βραδινό ύπνο.

Μην τρως μπροστά στην τηλεόραση, γιατί θα συνεχίσεις να τρως χωρίς σταματημό και χωρίς να συνειδητοποιείς το πόσο έχει περάσει η ώρα.

Ναι στην πρωτεΐνη (χωρίς λίπος), όπως είναι το κοτόπουλο (χωρίς πέτσα) και τα ψάρια.

Ναι στα μονοακόρεστα λιπαρά, όπως είναι τα καρύδια ή αμύγδαλα, το παρθένο ελαιόλαδο, οι σπόροι και το αβοκάντο.

Μακρυά από τα ροφήματα και φαγητά που περιέχουν καφεΐνη, όπως είναι το αλκοόλ, οι κόλα, ο καφές η σοκολάτα ή η σόδα.

 

womenonly.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.