Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- Grebena live GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Δραστική μείωση των αυξήσεων που ζητά η ΔΕΗ προβλέπει η πρόταση της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας

Δεκέμβριος 21st, 2012 by Χρήστος Μίμης

Δραστική μείωση των αυξήσεων που ζητά η ΔΕΗ προβλέπει η πρόταση της Ρυθμιστικής Αρχής ΕνέργειαςΣήμερα Παρασκευή αναμένονται οι ανακοινώσεις της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας για το τελικό ύψος των αυξήσεων στα τιμολόγια της ΔΕΗ που θα υποβάλλει στην ηγεσία του ΥΠΕΚΑ μετά την ολονύκτια συνεδρίασή της το βράδυ της Πέμπτης. Οι τελικές ανακοινώσεις από το υπουργείο αναμένονται στις αρχές της επόμενης εβδομάδας.

Σύμφωνα με πληροφορίες η πρόταση της ΡΑΕ προβλέπει δραστική μείωση των αυξήσεων, που ζητά η ΔΕΗ, κυρίως, για την πρώτη δόση της αύξησης από 1-1-2013, σε μονοψήφιο ποσοστό, ενώ σε μέσα επίπεδα, οι ανατιμήσεις αναμένεται να κινηθούν μεταξύ 15% και 20%.

Η κυβέρνηση μελετά, την ίδια ώρα, την απεμπλοκή των λογαριασμών ηλεκτρικού ρεύματος από τέλη υπέρ τρίτων, τη μείωση των φορολογικών επιβαρύνσεων στην ενέργεια και τη δραστική μείωση των χρεώσεων για Υπηρεσίες Κοινής Ωφέλειας (ΥΚΩ).

ΔΟΛ

This entry was posted on Παρασκευή, Δεκέμβριος 21st, 2012 at 13:32 and is filed under ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply