Με ισπανικό δίδυμο κληρώθηκαν οι Ερυθρόλευκοι

Europa League - Ολυμπιακός: Καλή η Λεβάντε αλλά η Ατλέτικο δεν παίζεταιΑπό την Ισπανία περνάει η διάκριση του Ολυμπιακού στο Γιουρόπα Λιγκ. Στη φάση των «32» της διοργάνωσης ο πρωταθλητής Ελλάδας θα αντιμετωπίσει την Λεβάντε (Ανατολή στα ισπανικά) με τον πρώτο αγώνα να διεξάγεται στις 14 Φεβρουαρίου στη Βαλένθια και τον επαναληπτικό μία εβδομάδα αργότερα (21/2) στον Πειραιά. Απέναντι στην 6η ομάδα της Πριμέρα Ντιβιζιόν ποτέ δεν είσαι σίγουρος για τίποτα. Ωστόσο, η Λεβάντε δεν κουβαλάει κανένα μεγάλο όνομα στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο και η κλήρωση μόνο θετικά συναισθήματα άφησε στους Ερυθρόλευκους.

Ομως ο Ολυμπιακός σε περίπτωση πρόκρισης θα βρεθεί αντιμέτωπος στη φάση των «16» της διοργάνωσης (7 και 14 Μαρτίου) με τη νικήτρια της αναμέτρησης Ατλέτικο Μαδρίτης – Ρουμπίν Καζάν. Φαβορί είναι ασφαλώς η Ατλέτικο που δεν χρειάζεται συστάσεις. Είναι η κάτοχος του τροπαίου, η νικήτρια του φετινού ευρωπαϊκού Σούπερ Καπ (νίκησε 4-1 την Τσέλσι) και έχει στη δύναμή της τον Κολομβιανό επιθετικό Ρανταμέλ Φαλκάο ο οποίος σκοράρει κατά βούληση. Τη ρωσική Ρουμπίν την είχε αποκλείσει πέρυσι ο Ολυμπιακός στη φάση των «32» της διοργάνωσης και έχει τώρα στη δύναμή της δύο πρώην Ερυθρόλευκους, τους Ισπανούς Πάμπλο Ορμπάιθ και Ιβάν Μαρκάνο.

«Οι αναμετρήσεις με τη Λεβάντε δεν θα είναι εύκολες αλλά πρέπει να σταθούμε στο ύψος μας και να περάσουμε» σχολίασε ο Αριέλ Ιμπαγάσα ο οποίος πριν την κλήρωση είχε εκφράσει την προτίμησή του σε αντίπαλο από την Ισπανία. Ως προς την Ατλέτικο, ο Αργεντινός μέσος των Ερυθρολεύκων τόνισε ότι θα ήταν καλό να μην τη βρει στον δρόμο του ο Ολυμπιακός, εννοώντας ότι θα επιθυμούσε πρόκριση της Ρουμπίν.

Η Λεβάντε μετράει 103 χρόνια ιστορίας, χωρίς ωστόσο να έχει πετύχει κάτι σημαντικό στο ισπανικό πρωτάθλημα. Για τελευταία φορά στην μεγάλη κατηγορία ανέβηκε το 2009, πέρυσι τερμάτισε στην 6η θέση στην οποία βρίσκεται επί του παρόντος και στο φετινό πρωτάθλημα. Είναι ομάδα η οποία παλεύει όλα τα παιχνίδια και την τελευταία αγωνιστική νίκησε εκτός έδρας τη Σαραγόσα με 1-0. Στη δύναμή της έχει τον πρώην αριστερό αμυντικό του Αρη και της ΑΕΚ Νίκο Καράμπελα. Παίκτης της μέχρι και πριν έναν μήνα ήταν και ο Φάνης Γκέκας ο οποίος έμεινε ελεύθερος για να αποκτηθεί ο Νιγηριανός Μάρτινς τον οποίο ο Ολυμπιακός είχε βρει πέρυσι στον δρόμο του ως παίκτη της Ρουμίν.

Στη φάση των ομίλων του Γιουρόπα Λιγκ η Λεβάντε αντιμετώπισε τη σουηδική Χέλσινμποργκ (1-0 και 3-1), την ολλανδική Τβέντε (3-0 και 0-0) και τη γερμανική Ανόβερο (1-2 και 2-2). Η Λεβάντε με 11 βαθμούς και 10-5 γκολ τερμάτισε στη 2η θέση, έναν βαθμό πίσω από το Ανόβερο.

Tα ζευγάρια στη φάση των 32 (14 και 21/2)

1. ΜΠΑΤΕ Μπορίσοφ – Φενέρμπαχτσε
2. Ιντερ – Κλουζ
3. Λεβάντε – Ολυμπιακός
4. Ζενίτ – Λίβερπουλ
5. Ντιναμό Κιέβου – Μπορντό
6. Λεβερκούζεν – Μπενφίκα
7. Νιούκαστλ – Μέταλιστ
8. Στουτγκάρδη – Γκενκ
9. Ατλέτικο Μαδρ. – Ρούμπιν Καζάν
10. Αγιαξ – Στεάουα Βουκ.
11. Βασιλεία – Ντνίπρο
12. Ανζί – Ανόβερο
13. Σπάρτα Πράγας – Τσέλσι
14. Γκλάντμπαχ – Λάτσιο
15. Τότεναμ – Λυών
16. Νάπολι – Βικτόρια Πλζεν

Τα ζευγάρια στη φάση των 16 (7 και 14/3)

Νικητής 16 – Νικητής 1
Νικητής 6 – Νικητής 5
Νικητής 12 – Νικητής 7
Νικητής 8 – Νικητής 14
Νικητής 15 – Νικητής 2
Νικητής 3 – Νικητής 9
Νικητής 11 – Νικητής 4
Νικητής 10 – Νικητής 13

Γεωργάκης Γιάννης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.