Κατηγορεί το υπουργείο Οικονομικών για κομματικές και όχι αξιοκρατικές επιλογές – Συνάντηση το μεσημέρι της Πέμπτης μεταξύ των Στουρνάρα, Μαυραγάνη, Μανιάτη, Σαχινίδη

Βέτο ΠαΣοΚ στις αντικαταστάσεις των προϊσταμένων εφοριώνΒέτο βάζει το ΠαΣοΚ στις μετακινήσεις και αντικαταστάσεις στελεχών στις εφορίες έως ότου δοθούν οι εξηγήσεις για τα κριτήρια με τα οποία επελέγησαν από την ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών τα πρόσωπα τα οποία καλούνται να στελεχώσουν κρίσιμες θέσεις στον ελεγκτικό και φοροεισπρακτικό μηχανισμό.

Σε ανύποπτο χρόνο τα αρμόδια στελέχη του ΠαΣοΚ  είχαν επισημάνει στον  υφυπουργό Οικονομικών κ. Γ. Μαυραγάνη ότι δεν πρόκειται ούτε να μπουν σε συζητήσεις για πρόσωπα ούτε να εγείρουν ενστάσεις για τις επιλογές που θα γινόταν εφόσον είχαν τηρηθεί αξιοκρατικά κριτήρια. Εντέλει διαπίστωσαν ότι για τις επιλογές των προσώπων είχε κινητοποιηθεί η ΔΑΚΕ και επιπλέον μέσα στο πρόσωπα που επελέγησαν είναι και ο διευθυντής του γραφείου του υφυπουργού τοποθετήθηκε προϊστάμενος του ΔΕΚ, το οποίο ελέγχει τις μεγάλες επιχειρήσεις.

Οι ανακοίνωση των νέων προϊσταμένων έγινε την επόμενη της σύσκεψης των πολιτικών αρχηγών όπου ο κ. Ευ. Βενιζέλος έθεσε το θέμα της στελέχωσης του κρατικού μηχανισμού, ζητώντας να πάψουν οι κομματικές τοποθετήσεις και τα τρία κόμματα που στηρίζουν την κυβέρνηση και να επιλεγούν πρόσωπα με αντικειμενικά κριτήρια  και οι κ.κ. Αντ. Σαμαράς και Φ. Κουβέλης εξέφρασαν σύμφωνα με πληροφορίες την συμφωνία τους.

Το ΠαΣοΚ ζητεί να γίνουν αξιοκρατικές επιλογές στις εφορίες, στους διοικητές των νοσοκομείων και στα περιφερειακά στελέχη της εκπαίδευσης.

Σε ότι αφορά τις εφορίες, ο εισηγητής του ΚΤΕ Οικονομικών του ΠαΣοΚ κ. Φ. Σαχινίδης, εξέδωσε μια σκληρή ανακοίνωση κατά του υπουργείου Οικονομικών μιλώντας για οπισθοδρόμηση και για πρακτικές που έχουν καταδικαστεί στη συνείδηση των πολιτών και ευθύνονται για την κατάσταση που βρίσκεται η χώρα.

«Η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου  Οικονομικών», αναφέρει η ανακοίνωση, «προχώρησε σε μετακινήσεις στελεχών, αντικατάσταση Προϊσταμένων Δ/νσεων και Υποδ/νσεων, καθώς και σε πλήρωση κενών θέσεων σε κρίσιμους τομείς του ελεγκτικού και φοροεισπρακτικού μηχανισμού.

Θεωρούμε αυτονόητο ότι οι επιλογές των προσώπων  όφειλαν να γίνουν με βάση το νέο θεσμικό πλαίσιο που θεσπίζει κριτήρια και αξιολογεί τις επιδόσεις των στελεχών σε σχέση και με τους στόχους που τους έχουν τεθεί.

Κάθε άλλη διαδικασία επιλογής  συνιστά οπισθοδρόμηση σε πρακτικές και αντιλήψεις που είναι καταδικασμένες στη συνείδηση των πολιτών και ευθύνονται για την κατάσταση που βρίσκεται η χώρα. Το ΠΑΣΟΚ είχε εγκαίρως επισημάνει ότι δεν πρόκειται να συμμετάσχει σε συζητήσεις που θα αφορούν επιλογές  προσώπων και ότι επιθυμούσε οι τοποθετήσεις να γίνουν βάσει αξιολογήσεων. Δυστυχώς δεν εισακουστήκαμε.

Συνάντηση στο υπουργείο Οικονομικών
Μετά την σφοδρή αντίδραση του ΠαΣοΚ ορίστηκε συνάντηση το μεσημέρι της Πέμπτης στο υπουργείο Οικονομικών μεταξύ του υπουργού Οικονομικών κ. Ι. Στουρνάρα και του υφυπουργού κ. Γ. Μαυραγάνη και των κκ Ι. Μανιάτη γραμματέα της ΚΟ του ΠαΣοΚ και Φίλιππου Σαχινίδη, εισηγητή του ΚΤΕ Οικονομικών.

 

Κρουστάλλη Δήμητρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.