Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Ψήνεται το νέο αντιμνημονιακό λαϊκοδεξιό κόμμα

20 Δεκεμβρίου, 2012 by Χρήστος Μίμης

Ποιοί συμμετείχαν στην πρώτη εμφάνιση των μελλοντικών στελεχών στον Μπαϊρακτάρη

Ψήνεται το νέο αντιμνημονιακό λαϊκοδεξιό κόμμαΤην πρώτη τους κοινή εμφάνιση έκαναν το μεσημέρι της Τετάρτης, βουλευτές και στελέχη που αποχώρησαν από τους Ανεξάρτητους Έλληνες, στέλνοντας επί της ουσίας το μήνυμα ότι ετοιμάζουν νέα αντιμνημονιακή κίνηση που θα κινείται στο χώρο της λαϊκής δεξιάς.

Από το Μοναστηράκι, όπου βρέθηκαν για να πιουν ένα ποτήρι κρασί, «ζυμώθηκαν» αρκετά για τις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις και έγινε εκτενής συζήτηση για τις επόμενες κινήσεις τους, χωρίς τον κ. Π. Καμμένο, τον οποίο και εγκατέλειψαν, καταγγέλλοντάς τον για διάφορους λόγους.

Στη λαϊκοδεξιά σύναξη που έγινε στην ψησταριά «Ο Θανάσης», παραβρέθηκαν μεταξύ άλλων, οι πρωταγωνιστές των τελευταίων ημερών, οι κκ. Χρ. Ζώης, Κ. Μαρκόπουλος, Ι. Μανώλης, Ι. Κουράκος, Μιχ. Γιαννάκης και Δ. Σταμάτης, αλλά και άλλα στελέχη όπως οι κκ. Χρ. Λύτρας και Χαρ. Αποσκίτης, Ν. Δρίτσας, Θ. Μοσχοβίτης, Ν. Μπάλτας, κ.α.

Επίσης παραβρέθηκε και ο διαγραφείς από τη Ν.Δ., βουλευτής Φθιώτιδας κ. Ν. Σταυρογιάννης, ενώ απουσίαζαν, αν και προσκλήθηκαν οι επίσης διαγραμμένοι από τον κ. Αντ. Σαμαρά, οι κκ. Ν. Νικολόπουλος, Θ. Σολδάτος και Γ. Κασαπίδης.

Τις τελευταίες ημέρες πυκνώνουν οι παρασκηνιακές ζυμώσεις στους κόλπους της ευρύτερης κεντροδεξιάς παράταξης για το ενδεχόμενο της δημιουργίας ενός νέου αντιμνημονιακού, λαϊκοδεξιού κόμματος, όπως περιγράφηκε και στο Βήμα της περασμένης Κυριακής.

Ήδη, με την κρίση στους Ανεξάρτητους Έλληνες απελευθερώθηκαν δυνάμεις στον χώρο της αντιμνημονιακής λαϊκής Δεξιάς και αυξήθηκε έντονα η κινητικότητα, ενώ ενισχύεται, από διάφορες πλευρές, το σενάριο της ίδρυσης ενός νέου κόμματος στα δεξιά της ΝΔ που θα λειτουργήσει σαν ανάχωμα για τους δεξιούς ψηφοφόρους ώστε να μην καταφύγουν είτε στον ΣΥΡΙΖΑ είτε στη Χρυσή Αυγή.

Συγκεκριμένες αποφάσεις, όπως είναι αυτονόητο, δεν ελήφθησαν στη σημερινή σύναξη των βουλευτών και των στελεχών, αλλά ήταν σαφές πως έγινε για να στείλει ένα μήνυμα πως κάτι…μαγειρεύεται και δεν πρόκειται να ιδιωτεύσουν. «Προχωράμε» ήταν το μήνυμα που έστειλαν, όπως έλεγε μετά ο κ. Μαρκόπουλος.

Εξάλλου, όλοι όσοι παραβρέθηκαν στο γεύμα, επισημαίνουν ότι είναι απαραίτητη η δημιουργία μιας νέας αντιμνημονιακής πολιτικής κίνησης που θα κινείται στο χώρο της λαϊκής Δεξιάς, θα παραπέμπει στις ρίζες της παράταξης (Λαϊκό κόμμα επί Γούναρη), στις αρχές του περασμένου αιώνα, ενώ θα έχει σαφή ευρωπαϊκό προσανατολισμό.

Οι βουλευτές, πρώην και νυν, αλλά και τα στελέχη, που θα ξανασυναντηθούν μετά τις εορτές, αποφάσισαν τα εξής: α) ότι είναι όλοι μαζί και είναι αποφασισμένοι να προχωρήσουν, β) ότι μένουν στην ενεργό πολιτική, χωρίς να αποκηρύξουν τις ιδέες και απόψεις που έχουν και γ) θα επισκεφθούν τις εκλογικές τους περιφέρειες και τις ημέρες των εορτών θα συνομιλήσουν με ψηφοφόρους για να ακούσουν τι ακριβώς επιθυμούν να γίνει.

Επί της ουσίας, συγκεκριμένες και πιο στοχευμένες κινήσεις θα γίνουν τις πρώτες εβδομάδες του νέου έτους, ενώ επισημαίνεται ότι δεν υπάρχει σαφές πλαίσιο για το πώς θα εξελιχθεί αυτή η νέα πρωτοβουλία και υπάρχει ερωτηματικό ποιοι θα ενισχύσουν το συγκεκριμένο πολιτικό σχηματισμό.

Πάντως, ο κ. Νικολόπουλος _ήπιε καφέ με τον κ. Ζώη_ που δεν παρέστη, δεν φέρεται διατεθειμένος στην παρούσα φάση να ενταχθεί σε νέο κόμμα. Ο ίδιος ίδρυσε το Χριστιανοδημοκρατικό Κίνημα και βλέπει θετικά μόνο τη δημιουργία μιας μεγάλης αντιμνημονιακής συμμαχίας.

Ραβανός Αρης

This entry was posted on Πέμπτη, 20 Δεκεμβρίου, 2012 at 16:06 and is filed under ΠΟΛΙΤΙΚΗ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply