Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

ΠΕΔ Δυτικής Μακεδονίας: “Κλείνουμε όλα τα σχολεία λόγω έκτακτων οικονομικών συνθηκών”..

Δεκέμβριος 20th, 2012 by Χρήστος Μίμης

Με επιστολή της,  η Περιφερειακή Ένωση Δήμων Δυτικής Μακεδονίας, δημοσιοποιεί την απόφασή της να κλείσει, όλα τα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στη Δυτική Μακεδονία αμέσως μετά το τέλος της εορταστικής περιόδου, λόγω έκτακτων οικονομικών συνθηκών…

Διαβάστε τι αναφέρει η επιστολή:

Με την παρούσα επιστολή θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι η Περιφερειακή Ένωση Δήμων Δυτικής Μακεδονίας στην τελευταία συνεδρίαση του ΔΣ, αποφάσισε ομόφωνα την διακοπή των μαθημάτων σε όλες τις σχολικές μονάδες πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στη Δυτική Μακεδονία αμέσως μετά το πέρας της εορταστικής περιόδου, λόγω έκτακτων οικονομικών συνθηκών (Καλλικράτης, Ν. 3852/10, αρθ. 94, παρ. 27).

Οι δραματικές περικοπές των σχετικών χρηματοδοτήσεων σε συνδυασμό με τις ιδιαίτερα χαμηλές θερμοκρασίες που επικρατούν στην περιοχή της Δυτικής Μακεδονίας, μας οδηγούν πλέον στην επώδυνη απόφαση να κρατήσουμε τα σχολεία κλειστά, καθώς υπάρχει πλέον αδυναμία εφοδιασμού με πετρέλαιο θέρμανσης. Σε αντίθετη περίπτωση, οι χώροι μάθησης των παιδιών μας θα πρέπει να μετατραπούν σε «ψυκτικούς θαλάμους».

Όπως καταλαβαίνετε, οι συνθήκες αυτές δεν τιμούν ούτε την ιστορία μας ούτε τον πολιτισμό μας ούτε προφανώς και την αξιοπρέπειά μας. Λόγω της δραματικής αυτής κατάστασης σας καλούμε να αναλάβετε στο μέτρο του θεσμικού σας ρόλου τις αναγκαίες εκείνες πρωτοβουλίες έτσι ώστε να διασφαλιστεί εντός των επόμενων ημερών έκτακτη επιχορήγηση των δήμων σε περιοχές της Α΄ Ζώνης για την αντιμετώπιση των επειγουσών αναγκών θέρμανσης των σχολείων.

Προσβλέποντας στις ενέργειες και στις πρωτοβουλίες σας, ευχαριστούμε εκ των προτέρων

Με ιδιαίτερη εκτίμηση

Η Πρόεδρος της ΠΕΔ Δυτ. Μακεδονίας

ΒΡΥΖΙΔΟΥ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

 

Η επιστολή κοινοποιήθηκε:

ΠΡΟΣ:

Υπουργό Οικονομικών κ. Ι. Στουρνάρα

Υπουργό Εσωτερικών κ. Ε. Στυλιανίδη

Υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης & Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης κ. Α. Μανιτάκη

Υπουργό Παιδείας Δια Βίου Μάθησης & Θρησκευμάτων κ. Κ. Αρβανιτόπουλο

Υφυπουργό Οικονομικών κ. Χ. Σταϊκούρα

ΓΓ Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου-Δυτικής Μακεδονίας κ. Θεοδωρίδη Ηλία

Πρόεδρο Νέας Δημοκρατίας

Πρόεδρο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ

Πρόεδρο ΠΑΣΟΚ

Πρόεδρο Ανεξάρτητων Ελλήνων

Πρόεδρο Λαϊκού Συνδέσμου-Χρυσή Αυγή

Πρόεδρο ΔΗΜΑΡ

Γ. Γραμματέα ΚΚΕ

Οικολόγοι Πράσινοι

 

 

 

This entry was posted on Πέμπτη, Δεκέμβριος 20th, 2012 at 13:42 and is filed under ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ, ΠΑΙΔΕΙΑ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply