Σε νέες προκλήσεις κατά της Ελλάδας αλλά και σε επίδειξη περιφρόνησης προς την Ε.Ε. προχώρησε η Αλβανία στοχοποιώντας για μια ακόμη φορά την ελληνική μειονότητα. Αφού μέσω δηλώσεων «πολλαπλασίασε» τα αλβανικά εδάφη συμπεριλαμβάνοντας σε αυτά περιοχές από την Πρέβεζα μέχρι τα Σκόπια, το επόμενο «θαύμα» της κυβέρνησης Μπερίσα ήταν να «εξαφανίσει» τους Βορειοηπειρώτες αλλά και συνολικά τους χριστιανούς ορθόδοξους της χώρας. Στα χαρτιά βεβαίως.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της (λεγόμενης) απογραφής που διενήργησαν οι Αρχές της Αλβανίας, ο χριστιανικός ορθόδοξος πληθυσμός της χώρας εμφανίζεται μειωμένος κατά 2/3, μόλις στο 6,75% του συνόλου!

Η αλλοίωση της δημογραφικής πραγματικότητας είναι εμφανής στα στοιχεία που δημοσιοποίησε η στατιστική υπηρεσία της Αλβανίας. Σύμφωνα με την INSTAT το 83,2% του πληθυσμού, 2.329.715 άτομα, δήλωσαν Αλβανοί, και μόνο το 0,87% ή 24.361 δήλωσαν Έλληνες…

Η οργισμένη ανακοίνωση του Αρχιεπισκόπου Αλβανίας Αναστασίου είναι ενδεικτική για τις μεθοδεύσεις που ακολουθήθηκαν.

«Η διαδικασία της απογραφής για την καταγραφή του θρησκεύματος δεν ανταποκρίνεται στη στοιχειώδη αντικειμενική μέθοδο που ακολουθείται από τις ευρωπαϊκές χώρες. Και τελικά προσβάλλει όχι μόνο τους Ορθόδοξους Χριστιανούς, που από την αρχή του αλβανικού κράτους υπήρξαν η πολυπληθέστερη χριστιανική κοινότητα, αλλά και όλους τους Χριστιανούς, τους οποίους περιορίζει κατά μεγάλο ποσοστό (από 31% σε 17%), και τελικά σκιάζει τη γενική εικόνα των θρησκευτικών κοινοτήτων στην Αλβανία».

Η πρωτοφανής απόπειρα της αλβανικής κυβέρνησης να παρουσιάσει εικονική πραγματικότητα σε ό,τι αφορά στη σύνθεση του πληθυσμού σήμανε συναγερμό στο Κόμμα της Ένωσης Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (ΚΕΑΔ), το οποίο εκπροσωπεί τη μειονότητα, καθώς και στην Ομόνοια.

Η καταγγελία είναι συγκλονιστική και υπογραμμίζει την παραβίαση και του ευρωπαϊκού πλαισίου: «Καταγγέλλουμε άλλη μια φορά την κραυγαλέα προβοκάτσια που επιχειρείται εις βάρος της Ελληνικής Εθνικής Μειονότητας, των άλλων μειονοτήτων και της Ορθοδόξου Κοινότητας στη χώρα.

Η διαδικασία καταγραφής των μελών της Ελληνικής Εθνικής Μειονότητας που διενεργείται αυτό το διάστημα απ’ την ΟΜΟΝΟΙΑ δείχνει παραμέτρους ουσιαστικά διαφορετικούς απ’ τα χαλκευμένα, προπαρασκευασμένα και κάλπικα στοιχεία της κρατικής απογραφής».

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με όλα τα προγενέστερα στοιχεία ο ελληνικός και ο εν γένει χριστιανικός ορθόδοξος πληθυσμός στην Αλβανία αναλογούσε πάντα τουλάχιστον στο 20% του συνόλου.

Λάμπρος Καλαρρύτης, στον Ελεύθερο Τύπο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.