Πιστός στην υπόσχεσή του ο Μαρκ Ζούκερμπεργκ

Πhttp://img.protothema.gr/1BB6500710C448DC5EEFB9292132ADC1.jpgριν από δυο χρόνια υπέγραψε δέσμευση για τη δωρεά του μεγαλύτερου μέρους των κερδών του, σε όλη τη διάρκεια της ζωής του. Και πριν από μερικούς μήνες προχώρησε στην πρώτη του σημαντική προσφορά, ύψους 100 εκατομμυρίων δολαρίων, με αποδέκτη τα δημόσια σχολεία του Νιούαρκ, στο Νιού Τζέρσεϊ.

Εντούτοις, το τρομερό παιδί  των social media και δημιουργός του Facebook, Μαρκ Ζούκερμπεργκ, κράτησε το μεγαλύτερο δώρο για το τέλος της χρονιάς, περιμένοντας τα Χριστούγεννα για να εκφράσει ξανά τη γενναιοδωρία του.

Με ένα post στην προσωπική  του σελίδα στο Facebook, έκανε γνωστό ότι μαζί με τη σύζυγό του, Πρισίλα, αποφάσισαν να δωρίσουν 18 εκατομμύρια μετοχές του Facebook στο Silicon Valley Community Foundation, ένα ίδρυμα που διαχειρίζεται δωρεές και εκτελεί ποικίλο φιλανθρωπικό έργο.

Το σύνολο των 18 εκατομμυρίων μετοχών αντιστοιχεί προς το παρόν  σε ποσό περίπου 500 εκατομμυρίων δολαρίων, με βάση την τιμή διαπραγμάτευσης της μετοχής, που κυμαίνεται λίγο κάτω από τα 28 δολάρια.

«Μαζί (σ.σ. με τη σύζυγό του), εξετάζουμε τους τομείς της εκπαίδευσης και της υγείας για να επικεντρωθούμε στην επόμενη (δωρεά). Είμαι αισιόδοξος ότι θα έχουμε θετικό αντίκτυπο στην επόμενη σειρά των έργων μας», ανέφερε στη δημοσίευσή του ο Μαρκ Ζούκερμπεργκ.

O ίδιος κατέχει 444 εκατομμύρια  μετοχές του Facebook, οι οποίες  αντιστοιχούν στο 28,2% της συνολικής του κεφαλαιοποίησης. Μετά το φιάσκο που ακολούθησε την είσοδο του Facebook στον NASDAQ και την καθίζηση της μετοχής από τα 38 μέχρι και λίγο κάτω από τα 20 δολάρια, είχε δηλώσει ότι -πέραν και των σχετικών δεσμεύσεων- δεν πρόκειται να πουλήσει ούτε μια από τις μετοχές του, τουλάχιστον μέχρι τον επόμενο Σεπτέμβριο. Δήλωση που εντάσσεται στην προσπάθεια ανακοπής του κύματος ρευστοποιήσεων από υψηλόβαθμα στελέχη, επενδυτικά σχήματα, άλλους βασικούς μετόχους, μέχρι και εκατοντάδες υπαλλήλους της εταιρείας.

Παναγιώτης Μαρκίδης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.