Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Τι θα αλλάξει στο Λύκειο από τη νέα σχολική χρονιά

Δεκέμβριος 19th, 2012 by Χρήστος Μίμης

Αμέσως μετά τις γιορτές θα καταθέσει το υπουργείο Παιδείας τις προτάσεις του για αλλαγές που αφορούν τη μαθησιακή διαδικασία στα λύκεια

Τι θα αλλάξει στο Λύκειο από τη νέα σχολική χρονιά H σημερινή πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας αποφάσισε να προχωρήσει σε βελτιώσεις όσον αφορά το περιεχόμενο σπουδών στα λύκεια και ν’ αφήσει για την ώρα στην άκρη κάθε σκέψη για αλλαγές στο εξεταστικό σύστημα για την εισαγωγή στα ΑΕΙ.

Σύμφωνα με τις δηλώσεις του υπουργού Παιδείας, αυτό «που πρέπει να αλλάξει είναι ο τρόπος μάθησης». Για τον λόγο αυτό οι αλλαγές θα εστιάζονται κυρίως στη μαθησιακή διαδικασία αλλά και στην ελάφρυνση των μαθητών από τα πολλά μαθήματα, ώστε να μπορούν να κατανοούν την ύλη, να αποκτούν ουσιαστικές γνώσεις και να μη μένουν στην παπαγαλία, ενώ τα διδασκόμενα μαθήματα θα είναι λιγότερα, ώστε τα παιδιά να εμβαθύνουν και να αφομοιώνουν την ύλη καλύτερα.

Αλλαγές σχεδιάζονται και στον τρόπο διδασκαλίας, πάντα με στόχο την ουσιαστική κατανόηση της ύλης από τους μαθητές. Σύμφωνα με τις εξαγγελίες του υπουργείου Παιδείας, οι αλλαγές αυτές θα ανακοινωθούν στις αρχές της νέας χρονιάς, για να νομοθετηθούν σύντομα και να ισχύσουν από τον ερχόμενο Σεπτέμβριο.

ΕΘΝΟΣ

This entry was posted on Τετάρτη, Δεκέμβριος 19th, 2012 at 15:21 and is filed under ΠΑΙΔΕΙΑ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply