Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Σταματούν τις κινητοποιήσεις τους οι φαρμακοποιοί – Τέλος στις κινητοποιήσεις της ΠΟΕ-ΟΤΑ για τη διαθεσιμότητα

Δεκέμβριος 19th, 2012 by Χρήστος Μίμης

http://img.protothema.gr/E4E76399CB3AE547E01C0D5CB9ED31C1.jpgΤην αναστολή των πανελλαδικών κινητοποιήσεών τους αποφάσισαν σε σημερινή συνεδρίασή τους οι φαρμακοποιοί της χώρας.

Συνεπώς, κανονικά θα εκτελούνται από αύριο, Πέμπτη 20 Δεκεμβρίου, οι συνταγές των ασφαλισμένων του Εθνικού Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ).

Ωστόσο, το Διοικητικό Συμβούλιο του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου (ΠΦΣ) επιφυλάχθηκε να εκτιμήσει τις εξελίξεις σε ό,τι αφορά τα αιτήματα του κλάδου σε νέα συνεδρίαση του το πρώτο δεκαήμερο του Ιανουαρίου.

Ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου (ΠΦΣ), κ. Θεόδωρος Αμπατζόγλου, ανέφερε, εισηγούμενος την αναστολή των κινητοποιήσεων του κλάδου, ότι ο υπουργός Υγείας κ. Ανδρέας Λυκουρέντζος, στη συνάντησή τους την περασμένη Δευτέρα, τον διαβεβαίωσε πως θα ικανοποιηθούν τα οικονομικά και τα θεσμικά αιτήματά τους. Αντίθετη ήταν η εισήγηση του προέδρου των φαρμακοποιών της Αθήνας, κ. Κώστα Λουράντου.

Σύμφωνα με τις δεσμεύσεις της ηγεσίας του υπουργείου, οι φαρμακοποιοί έχουν λαμβάνειν τις επόμενες ημέρες και έως το τέλος του χρόνου τα ποσά που τους οφείλει ο ΕΟΠΥΥ για τις συνταγές που εκτελέστηκαν τον περασμένο Σεπτέμβριο.

Τέλος στις κινητοποιήσεις της ΠΟΕ-ΟΤΑ για τη διαθεσιμότητα

http://img.protothema.gr/B1E2F4E53B94742469FC92CA73FAA886.jpgΤέλος στις απεργιακές της κινητοποιήσεις κατά της διαθεσιμότητας δίνει η ΠΟΕ-ΟΤΑ, προαναγγέλλοντας ωστόσο τη συνέχισή τους με άλλη μορφή.

Στο πλαίσιο αυτό, διαμηνύει πως «ο αγώνας θα συνεχιστεί με δράσεις πάνω στην πλατφόρμα που θα δημιουργήσουν τα νέα δεδομένα και οι εξελίξεις των επόμενων ημερών».

Κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που έδωσε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης, μεταξύ άλλων τονίστηκε πως οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση δέχθηκαν «έναν ανελέητο πόλεμο, άνευ προηγουμένου, τόσο από την τρικομματική συγκυβέρνηση όσο και από τα συμφέροντα (επιχειρηματικά-εκδοτικά) που την υποστηρίζουν».

Επισημάνθηκε ακόμη πως το υπόλοιπο δημοσιοϋπαλληλικό κίνημα δεν πορεύτηκε μαζί τους, «εμφανίζοντας αδυναμία να σταθεί στο ύψος των εξαιρετικά δύσκολων περιστάσεων … και οι αιρετοί επίσης, δεν κατάφεραν να συντονίσουν τη δράση τους και να φτιάξουν ενιαίο μέτωπο κατά των μέτρων του μνημονίου, που οδηγεί τους δήμους σε οικονομική κατάρρευση».

Έγινε μάλιστα λόγος και για ορισμένους αιρετούς, «που επιχείρησαν να εμβολίσουν τον αγώνα των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, συντασσόμενοι και αυτοί με την κυβερνητική πολιτική».

This entry was posted on Τετάρτη, Δεκέμβριος 19th, 2012 at 22:33 and is filed under ΕΡΓΑΣΙΑ, ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply