Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- Grebena live GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Βενιζέλος: «Αυτά τα μέτρα θα είναι τα τελευταία» – Κουβέλης: «Αναγκαία η συνεκτικότητα της κυβέρνησης»… (Videos)

Δεκέμβριος 19th, 2012 by Χρήστος Μίμης

Γ. Στουρνάρας: Μακρύς και ανηφορικός ο δρόμος της Ελλάδας

Πρωτιά ΣΥΡΙΖΑ με 22,7% σε δημοσκόπηση της MarcΛίγο μετά τις 10 το βράδυ της Τρίτης ολοκληρώθηκε η συνάντηση των πολιτικών αρχηγών στο Μέγαρο Μαξίμου.

Εξερχόμενος της σύσκεψης ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ κ. Φώτης Κουβέλης, σημείωσε μεταξύ άλλων ότι στηρίζει το κυβερνητικό έργο, συμπλήρωσε ότι έγινε συζήτηση για το φορολογικό με κατ΄ αρχήν συμφωνία, ενώ οι όποιες ενστάσεις θα παρουσιαστούν στη Βουλή, ανάφερε ότι η συζήτηση έγινε «σε ιδιαίτερα θετική κατεύθυνση» ενώ μίλησαν για την ανάπτυξη και τις νέες θέσεις εργασίας.

Ο κ. Κουβέλης ανέφερε ότι έθεσε ως προϋπόθεση στους άλλους δύο αρχηγούς «ένα κοινωνικό δίχτυ προστασίας» και ότι έθεσε και αγροτικά θέματα. Τέλος είπε ότι δεν έγινε συζήτηση επί του εκλογικού νόμου, αλλά τόνισε ότι η πρόταση της ΔΗΜΑΡ για απλή αναλογική δήλωσε ότι στοχεύει στον εκσυγχρονισμό του πολιτικού συστήματος. Τέλος αναφέρθηκε στην ανάγκη «συνεκτικότητας της κυβέρνησης»

Τις δηλώσεις του κ. Φώτη Κουβέλη ακολούθησαν εκείνες του προέδρου του ΠαΣοΚ κ. Ευάγγελου Βενιζέλου. Ο κ. Βενιζέλος, σημείωσε ότι αυτά τα μέτρα θα είναι τα τελευταία, ο στόχος είναι «να κάνουμε την Ελλάδα ένα κανονικό κράτος». Ο πρόεδρος του ΠαΣοΚ συμπλήρωσε ότι πρέπει να σταματήσει η ύφεση στην ελληνική οικονομία, «να αποκτήσουμε θετικό πρόσημο και ρυθμούς ανάπτυξης».


Ο κ. Βενιζέλος εξάλλου εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι αυτά τα μέτρα «είναι τα τελευταία», μίλησε για εθνικό φορολογικό σχέδιο, τονίζοντας ότι το φορολογικό νομοσχέδιο είναι στην τελευταία του φάση και «τον λόγο έχει η Βουλή». Ακόμη, ανέφερε ότι η λειτουργία της κυβέρνησης συζητήθηκε στη συνάντηση και έκανε λόγο για «πολιτικό συντονισμό», τον οποίο εγγυώνται οι αρχηγοί.

Δήλωση Γ. Στουρνάρα


Δηλώσεις έκανε ο υπουργός Οικονομικών κ. Γ. Στουρνάρας εξερχόμενος από το Μέγαρο Μαξίμου μετά τη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών που στηρίζουν την κυβέρνηση Σαμαρά. Ο κ. Στουρνάρας είπε ότι ο δρόμος της Ελλάδας είναι μακρύς και ανηφορικός.

Ο υπουργός Οικονομικών σημείωσε επίσης ότι στην σύσκεψη συζητήθηκε το φορολογικό, ενώ όσον αφορά στο χαράτσι της ΔΕΗ επισήμανε ότι η κυβέρνηση θα περιμένει την απόφαση του Αρείου Πάγου.

Ο υπουργός Οικονομικών κ. Στουρνάρας σημείωσε συγκεκριμένα ότι ενημέρωσε «τους πολιτικούς αρχηγούς για τις εξελίξεις στην οικονομία, για τις εκκρεμότητες που έχουμε στο αμέσως προσεχές διάστημα» ενώ όσον αφορά την αναβάθμιση της ελληνικής οικονομίας από την Standard & Poor’ s, σημείωσε ότι «είναι πάρα πολύ σημαντική απόφαση, αλλά δεν εφησυχάζουμε. Είναι μια απόφαση που δημιουργεί ένα κλίμα αισιοδοξίας, αλλά ξέρουμε ότι ο δρόμος ακόμα είναι μακρύς και ανηφορικός. Δεν εφησυχάζουμε δηλαδή» ενώ σε ερώτηση για το αν  η Ελλάδα επιστρέψει νωρίτερα στις αγορές απάντησε ότι «ακόμα είναι πολύ νωρίς να κάνουμε τέτοιου είδους πρόβλεψη».

ΔΟΛ

This entry was posted on Τετάρτη, Δεκέμβριος 19th, 2012 at 07:55 and is filed under ΠΟΛΙΤΙΚΗ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply