Δέσμευση Σαμαρά ότι θα αλλάξει η σύνθεση της αντιπροσωπείας

Χωρίς βουλευτή της Χρυσής Αυγής η Ελλάδα στο Συμβούλιο της Ευρώπης

Δεσμεύτηκε ο πρωθυπουργός κ. Αντώνης Σαμαράς στον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Αντιρατσιστικού Κινήματος ότι θα αλλάξει η σύνθεση της αντιπροσωπείας ελλήνων βουλευτών στο Συμβούλιο της Ευρώπης προκειμένου να αποκλειστεί η Ελένη Ζαρούλια της Χρυσής Αυγής.

«Η θέση αυτή που υιοθετεί η Νέα Δημοκρατία είναι πανομοιότυπη με την θέση που έχουν ήδη πάρει το ΠαΣοΚ, η Δημοκρατική Αριστερά και ο ΣΥΡΙΖΑ και συμβάλλει στον αποκλεισμό των νεοφασιστών της Χρυσής Αυγής από την Κοινοβουλευτική Συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης», δήλωσε ο Μπενζαμέν Αμπτάν, πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Αντιρατσιστικού Κινήματος (EGAM), μετά την συνάντησή του με τον έλληνα πρωθυπουργό στην Αθήνα.

«Αυτό αποτελεί μια τεράστια νίκη της δημοκρατίας που θα ακουστεί στην Ελλάδα όπως και στην υπόλοιπη Ευρώπη», πρόσθεσε ο κ. Αμπτάν ο οποίος, ως επικεφαλής του EGAM που εκπροσωπεί αντιρατσιστικές οργανώσεις απ’ όλη την Ευρώπη, αγωνίστηκε για να αποκλειστεί η κυρία Ζαρούλια και κάθε άλλος βουλευτής της Χρυσής Αυγής από τους 14 βουλευτές που συνθέτουν την ελληνική αντιπροσωπεία ώστε «να μην είναι η Ελλάδα εκείνη που θα ανοίξει την πόρτα του Συμβουλίου της Ευρώπης στους νεοφασίστες».

«Η Ελλάδα αποτελεί σήμερα το παράδειγμα για ολόκληρη την Ευρώπη: το παράδειγμα μιας χώρας αντιμέτωπης με μια εξαιρετικά βίαιη κοινωνική κατάσταση αλλά της οποίας οι πολιτικοί ηγέτες αποφάσισαν να θέσουν την υπεράσπιση της δημοκρατίας στην κορυφή των προτεραιοτήτων τους», είπε ο κ. Αμπτάν ο οποίος, από την έδρα του EGAM στο Παρίσι, είχε ευαισθητοποιήσει τις μεγαλύτερες ευρωπαϊκές εφημερίδας για το θέμα του αποκλεισμού της βουλευτού της Χρυσής Αυγής.

«Η απόφαση αυτή επιτρέπει να σπάσουμε την δυναμική της νεοφασιστικής Χρυσής Αυγής, τόσο σε ελληνικό όσο και σε ευρωπαϊκό επίπεδο και ενισχύει το αντιρατσιστικό κίνημα που εκφράστηκε δυναμικά στους δρόμους της Αθήνας το περασμένο Σάββατο, στη διάρκεια σιωπηλής πορείας στην οποία συμμετείχαν περισσότερα από 10.000 άτομα».

 

Μποζανίνου Τάνια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.