http://3.bp.blogspot.com/-r3l9hG3xP2Y/UNArnh0io6I/AAAAAAABQPA/9TkocWqIC5U/s1600/Phulakio_Ellenoalbanika_sunora.jpgΦλέγοντα θέματα, όπως η φύλαξη των συνόρων, η  λαθραία είσοδο των Αλβανών, οι κλοπές αλλά και οι  διαρρήξεις των οικιών,  βρεθήκαν στο επίκεντρο της σύσκεψης που έλαβε χώρα την Τετάρτη 12 Δεκεμβρίου στην 15η Ταξιαρχία Καστοριάς.

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης, συζητήθηκαν από τους εμπλεκόμενους φορείς όλες οι παράμετροι που θα πρέπει να ληφθούν για να αντιμετωπιστεί αυτό το διαχρονικό πρόβλημα .
Όλοι οι ιθύνοντες συμφώνησαν για τον τρόπο που από εδώ και στο εξής θα κινούνται, ο στρατός και τα σώματα ασφαλείας έτσι ώστε να σταματήσει κάθε φαινόμενο παραβίασης από Αλβανούς λαθρεμπόρους στην ακριτική περιοχή της Διποταμίας, καθώς επίσης και να αντιμετωπιστεί η απώλεια περιουσιακών στοιχείων των κατοίκων των χωριών  της περιοχής.

Ακόμη, διερευνήθηκαν όλες οι πιθανές δυσκολίες και τυχόν εναλλακτικές μορφές που θα επιτρέψουν το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα, για την αντιμετώπιση του προβλήματος. Παράλληλα, θα υπάρχει ενημέρωση για κάθε φαινόμενο που παρουσιάζεται και η Αστυνομία ως υπόλογος θα συλλέγει τα αποτυπώματα και θα τα στέλνει στην Αστυνομία της Αλβανίας ώστε να υπάρχει πάταξη του εγκλήματος.

Στη συνέχεια, ακολούθησε ευρύς διάλογος και ανταλλαγή απόψεων μεταξύ των παρευρισκομένων, ενώ κρίθηκε αναγκαία από όλους, η συμπαράσταση της πολιτείας και ιδιαίτερα των δύο Υπουργείων, τα οποία θα πρέπει να σταθούν αρωγοί σε αυτή τη δυσχερή κατάσταση που αντιμετωπίζουν οι ακρίτες.

«Έγινε μια πολύ εποικοδομητική συζήτηση, ενώ   συμφωνήσαμε για το πώς πρέπει να κινείται από εδώ και πέρα η Ταξιαρχία με τα περίπολα και τους στρατιώτες και  για  πως πρέπει να κινείται η συνοριοφυλακή και η αστυνομία, καθώς βγαίνουν καινούργια σχέδια. Θα υπάρξει μια αλλαγή στην μέχρι σήμερα τακτική, η οποία όμως δεν είναι ακόμη ανακοινώσιμη, έτσι ώστε να μπορούμε να προστατεύσουμε περισσότερο τις περιουσίες των ανθρώπων, τα σπίτια τους σε αυτά τα απομακρυσμένα χωριά, στα οποία εύκολα μπαίνουν οι Αλβανοί και δημιουργούν πολλά  προβλήματα», επισήμαινε ο δήμαρχος Νεστορίου κ. Χρήστος Γκοσλιόπουλος.

Όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς συμφώνησαν σε σύντομο χρονικό διάστημα να συναντηθούν με τους υπουργούς Άμυνας  και Προστασίας του πολίτη προκειμένου να παρθούν δραστικά  μέτρα, όπως  η στελέχωση των φυλακίων Πολυανέμου και Τριλόφου με στρατιώτες.

Τέλος, στη σύσκεψη παραβρέθηκαν η Αστυνομική Διεύθυνση Καστοριάς, ο δήμαρχος Νεστορίου κ. Χρήστος Γκοσλιόπουλος, ο πρόεδρος της Διποταμίας κ. Ιωάννης, Τοτονίδης, ο πρόεδρος  της τοπικής κοινότητας Κομνηνάδων κ. Γιάννης Μιχαηλίδης, ο πρόεδρος του πολιτιστικού συλλόγου των Κομνηνάδων κ. Κώστας Καπουργάς, η πρόεδρος του Πολυανέμου κα. Αναστασία Κοσερτζίδου και ο πρόεδρος του Χιονάτου κ. Λευτέρης Κεκίρογλου. Το συντονισμό της σύσκεψης είχε ο ταξίαρχος Λεοντάρης Δημήτριος.

 

ΔΗΜΟΣ ΝΕΣΤΟΡΙΟΥ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.